Minister za obrambo Janko Veber sprejel smučarskega asa Filipa Flisarja

Minister za obrambo Janko Veber je na Ministrstvu za obrambo sprejel smučarskega šampiona Filipa Flisarja. Pripadnik Športne enote Slovenske vojske Filip Flisar je na svetovnem prvenstvu v avstrijskem Kreischbergu osvojil zlato medaljo in tako postal svetovni prvak v smučarskem krosu. Slovenska vojska sicer zaposluje 68 vrhunskih športnikov, v prihodnje pa bi se ta številka lahko še povečala do predvidenih 70.

Minister Veber je po sprejemu in pogovorih s Flisarjem povedal, da je navdušen nad dosežki vseh pripadnikov Športne enote.”Ko spremljaš smučarskega asa Filipa Flisarja, gre za poseben žar, saj gre za skupinski nastop, in ko vidiš, da naredi preboj, postaneš navdušen,” je ob sprejemu podeal Veber. Srečanje in pogovor s Flisarjem sta bila namenjena izmenjavi pogledov na sodelovanje in morebitne izboljšave. “Za nas je to zelo pomembno, saj želimo imeti pristen odnos s športniki, ki so vključeni v našo športno enoto, saj gre za promocijo Slovenske vojske in države,” je dodal minister Veber.

“Njegova vztrajnost, odkritost, prisrčnost in pripadnost državi ter želja po uspehu so vrednote, ki jih želimo gojiti tudi med pripadniki SV,” je še povedal minister Veber in dodal, da si želijo skupaj z Olimpijskim komitejem ter Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport nadgraditi priprave in pristop športnikov, da bi dosegali še boljše rezultate in dobre izkušnje prenašali na mlajše generacije. Filip Flisar se je ministru za obrambo zahvalil za pomoč in podporo na športni poti.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.