Minister Židan na zasedanju ministrskega Sveta EU za kmetijstvo in ribištvo

Ministri držav članic Evropske unije, pristojni za kmetijstvo in ribištvo so se včeraj sestali na prvem zasedanju Sveta EU pod predsedovanjem Latvije. S strani Slovenije se zasedanja udeležuje minister in podpredsednik Vlade RS mag. Dejan Židan. Zasedanje so ministri začeli s predstavitvijo prednostnih nalog predsedstva ter nato z vsebinami s področja ribištva, nadaljevali pa s točkami s področja kmetijstva.

Prvo zasedanje Sveta EU za kmetijstvo in ribištvo so ministri začeli s predstavitvijo polletnega delovnega programa predsedujoče Svetu EU Latvije, nadaljevali pa so z vsebino s področja ribištva. Na popoldanskem delu zasedanja pa so ministri obravnavali vsebine s področja kmetijstva, in sicer so obravnavali poročilo Komisije ter opravili razpravo o stanju in sprejetih dodatnih ukrepih zaradi posledic vpliva ruske prepovedi uvoza kmetijskih proizvodov ter, v okviru točk razno, razpravljali o prihodnosti sektorja sladkorja ter o uvedbi dodatnih tržnih ukrepov v mlečnem sektorju.

Minister mag. Dejan Židan se je ob robu obiska v Bruslju srečal tudi s slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu, ki jim je predstavil aktualne informacije in prednostne naloge MKGP.

Več podrobnosti o zasedanju Sveta EU za kmetijstvo in ribištvo ter o programu predsedovanja Latvije Svetu EU si lahko preberete na spletni povezavi:http://www.mkgp.gov.si/nc/si/medijsko_sredisce/novica/article/1328/7862/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja