Zvesta članica Socialnih demokratov tovarišica Vida Mravlja praznovala 90 let

Dolgoletna aktivna članica Socialnih demokratov Vida Mravlja je praznovala 90. letnico. Ob tej priložnosti ji je svetnik Socialnih demokratov v svetu Četrtne skupnosti Šiška mag. Marko Lemaić v imenu stranke čestital za visoki jubilej in ji podaril knjigo nekdanjega poslanca SD Mirana Potrča.

Tovarišica Vida Mravlja se je rodila leta 1925 v vasi Gojače v občini Ajdovščina v družini s petimi otroki. Kot narodnozavedna Slovenka se je že v zgodnji mladosti vključila v narodnozavedna gibanja, ki so se upirala fašističnemu teptanju slovenskega naroda. V času 2. svetovne vojne je vstopila v mladinsko organizacijo Osvobodilne fronte, postala kurirka in okrožna aktivistka srednjeprimorskega okraja. Skupaj s partizanskim 9. korpusom je vstopila v svobodno Gorico. Po vojni je delala na Občini Ajdovščina, svoj delovni vek pa je zaključila v podjetju Adria Airways, kjer je bila vodja telegrafa in ustanoviteljica sindikata delavcev. Vida Mravlja je sodelovala tudi pri ustanovitvi organizacije TIGR-ovcev v Ljubljani.

Ko se je tovarišica Vida s kančkom nostalgije zazrla v kipec Ikarusa, ki jo spominja na delo v Adria Airways, je o bodočnosti stranke SD, v kateri je že od vsega začetka, povedala, da bi se stranka morala še bolj odločno boriti za pravice delavcev in zaposlenih ter da bi stranka morala spodbujati rast zasebnih malih in srednjih podjetij. Tovarišica Vida je odločno proti prodaji uspešnih državnih podjetij in si želi, da bi država morala pomagala odpirati nova podjetja, saj bi tako več mladih delavcev in delavk pridobilo delo.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja