Vodstvo SD na klavzuri o prihodnjih korakih socialnedemokracije in krepitvi mreže

Klavzura-SD-300x200

Vodstvo Socialnih demokratov se je v Ljubljani zbralo na klavzuri o nadaljnjih korakih, ki je prvi po izvolitvi novega vodstva. Kot je v izjavi za medije ob robu dogodka dejal predsednik SD mag. Dejan Židan, so prvi del klavzure spremenili v zasedanje predsedstva SD in potrdili predlog ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anje Kopač Mrak glede imenovanja novega državnega sekretarja na njenem ministrstvu. Predsedstvo SD je podprlo predlog imenovanja dr. Petra Pogačarja za državnega sekretarja na ministrstvu za delo, sicer pa so na posvetu v ospredju teme malih ljudi, ki se srečujejo z vsakdanjimi stiskami, je pojasnil predsednik SD Dejan Židan. Dosedanji državni sekretar Dejan Levanič je bil namreč januarja izvoljen za glavnega tajnika SD in bo v stranki deloval poklicno. Prav tako je predsedstvo danes določilo, da se bo 28. februarja sešla konferenca stranke, ki bo med drugim razpravljala tudi o politični strategiji za preboj socialne demokracije, je še pojasnil Židan.

Na klavzuri se sicer po njegovih besedah nocoj pogovarjajo o naslednjih korakih socialnih demokratov, poseben poudarek je tudi na krepitvi mreže. Zanje so zelo pomembni pozitivni premiki v Kopru in Mariboru, stranka pa pripravlja tudi zelo resno strategijo za delovanje v Ljubljani, je v izjavi za medije pojasnil Židan, ki je bil za predsednika SD izvoljen januarja. Na začetku klavzure je stranka izrazila solidarnost z danskim ljudstvom v njegovi borbi proti terorizmu, sicer pa v razpravi govorijo o težavah, ki so prisotne med ljudmi. “To niso velike teme, o katerih se mnogo govori ali piše, kot je privatizacija,” je pojasnil. Po njegovih besedah gre za teme malih ljudi, ki jih sistem občasno pusti na cedilu.

V stranki so se, kot je pojasnil, odločili, da želijo manj govoriti in nekaj več pokazati. Zato po njegovih besedah nastajajo različni projekti. Med njimi je omenil projekt pod vodstvom ekipe z ministrico Anjo Kopač Mrak na področju solidarnosti in sociale. Sociala sicer po Židanovih besedah v večini primerov dobro deluje, a treba je ugotoviti, kje so tiste točke, zaradi katerih se ljudje znajdejo v nemogočih osebnih stiskah. Ob tem je Židan omenil primer Murinih stanovanj, v katerih živijo nekdanje Murine delavke. “Različni špekulanti bodo lahko ta stanovanja poceni kupili, ljudje, ki so pustili pomemben del svojega življenja v tovarni, pa se lahko znajdejo na cesti,” je opozoril predsednik SD.

Kot je pojasnil strankin glavni tajnik Dejan Levanič, si želijo kot ena redkih tradicionalnih strank, ki je še ostala v parlamentu, povrniti zaupanje ljudi. “Z močno socialno demokracijo se bodo izvajali tisti projekti, od katerih bodo imeli ljudje največ koristi,” je poudaril glavni tajnik.

Videoposnetek celotne izjave predsednika in glavnega tajnika ob robu klavzure SD:

Predsednik SD mag. Dejan Židan in glavni tajnik Dejan Levanič – izjava ob klavzuri vodstva 16-02-2015 from Socialni demokrati on Vimeo.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja