Minister Veber z gospodarstveniki Dolenjske, Bele Krajine in Posavja

V petek, 27. marca, je v organizaciji Ministrstva za obrambo (MORS), Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), Območne zbornice Posavje, Krško ter Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine v Vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki potekal regijski posvet z gospodarstveniki iz Posavja, Dolenjske in Bele krajine. Minister Janko Veber in sodelavci MORS so gospodarstvenikom predstavili pomen sodelovanja obrambnega sistema s slovenskim gospodarstvom in razvojnimi ustanovami, opremljanje in vzdrževanje vojaške opreme in oborožitve ter priložnosti za sodelovanje. Predstavili so jim tudi možnosti koriščenja evropskih sredstev in sodelovanje v okviru Nata in Evropske obrambne industrije ter projekt posodobitve letališča v Cerkljah ob Krki. Na koncu so se pogovarjali tudi o vlogi standardizacije, kodifikacije in kakovosti pri razvoju vojaške opreme in oborožitve.

Minister za obrambo Janko Veber je na srečanju povedal, da se na Ministrstvu za obrambo zelo zavzemamo za skupno pospešitev gospodarske rasti v Sloveniji, kar bo po njegovih besedah prispevalo k splošnemu blagostanju, zelo pa bo pripomoglo tudi k razvijanju obrambnega sistema. “Menim, da je za nadaljnji razvoj Slovenije ključno povečati sodelovanje z domačo industrijo in razvojnimi ustanovami, povečati delež lastnega znanja v proizvodih ter vzpostaviti nove zmogljivosti in nove tehnologije s povečano dodano vrednostjo,” je dodal Veber.

Veber-o-sodelovanju-MORS-z-gospodarstvom.jpg--590x332

 

Povečanje sodelovanja domače industrije ter razvojnih in pristojnih ustanov je eden izmed pomembnih dejavnikov za skupno pospešitev gospodarske rasti. Konec novembra 2014 je na Gospodarski zbornici Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za obrambo s predstavniki obrambne industrije, združenih v Grozd obrambne industrije Slovenije – GOIS, že potekalo srečanje, ki se ga je udeležilo več kot štirideset predstavnikov. Zaradi pozitivnega odziva in izraženega zanimanja bo organiziranih več regijskih posvetov. Tokrat se je v Cerkljah ob Krki zbralo okrog 30 gospodarstvenikov iz Posavja, Dolenjske in Bele krajine.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja