Ministrica Kopač Mrak nadaljuje z obiski slovenskih podjetij zaradi boljše priprave celovitih vladnih reform

Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak je skupaj z državnim sekretarjem Petrom Pogačarjem obiskala podjetje Boxmark v Kidričevem, ki zaposluje skoraj 2000 oseb. “Nadaljujemo z obiski slovenskih podjetij, da bi se na terenu seznanili z morebitnimi težavami ter da lahko v prihodnje ob celovitih reformah, ki jih snuje vlada, zagovarjamo tudi interese gospodarstva” je v izjavi za medije ob robu obiska uvodoma poudarila ministrica Kopač Mrak.

Ministrica Kopač Mrak je ob tem dejala, da gre pri Boxmarku za podjetje, ki je skozi svoj obstoj dokazalo, da je kriza lahko tudi priložnost, če imaš idejo in jasen cilj, ki ga lahko dosežeš. “Predvsem pa brez vlaganja v razvoj in ljudi tega preboja ne more biti,” je dejala ministrica za delo. Ministrica Kopač Mrak je izpostavila tudi sodelovanje vodstva družbe s sindikalnimi predstavniki. Trenutno v zvezi s tem podjetjem ni pritožb pri Inšpektoratu za delo, kar kaže na dejstvo, da se je klima v podjetju bistveno izboljšala. Slovenija po besedah ministrice Kopač Mrak potrebuje dobre delodajalce, ki zaposlujejo za proizvodnjo z visoko dodano vrednostjo.
 
“Podjetje Boxmark se je od nekih dodelavnih poslov v preteklosti razvil v podjetje, ki opremlja svetovne proizvajalce v najvišjem kakovostnem razredu in s tem ustvarja dodano vrednost, ki je ključna za zagotavljanje normalnih pogojev za delo ter nove zaposlitve,” je poudarila ministrica Anja Kopač Mrak in dodala, da bi takšnim delodajalcem morali nuditi vso podporo.