Obrambna ministrica Andreja Katič sprejela predstavnike društev in zvez vojnih veteranov

Na Ministrstvu za obrambo je v organizaciji Direktorata za obrambne zadeve potekala delavnica za predstavnike društev in zvez vojnih veteranov. Na začetku je udeležence nagovorila ministrica za obrambo Andreja Katič, ki je izrazila svojo namero za dobro sodelovanje z društvi in zvezami, ki na področju vojnih veteranov po njenih besedah predstavljajo pomembno vez med vrednotami, v katere so verjele generacije naših prednikov, ter sedanjostjo in prihodnostjo naše domovine. Poudarila je, da enako velja za društva na obrambnem področju in vse civilno-družbene organizacije, ki sodelujejo v sistemu civilne zaščite.
 
Ministrica Katič je spomnila, da je ministrstvo že doslej po svojih najboljših močeh negovalo vezi s civilno-družbenimi organizacijami, ter dejala, da na ministrstvu ustvarjamo še celovitejši pristop k vsebinskemu sodelovanju. Prva naloga, ki si jo je ministrstvo zastavilo s prenosom odgovornosti za društva in zveze vojnih veteranov v lanskem letu, je končana, saj so postavljeni temelji preglednega načina razdeljevanja proračunskih sredstev. Ministrica se je zahvalila predstavnikom društev in zvez za aktivno delo pri pripravi pravilnika in meril. Dejala je, da je končna formalna uresničitev najboljša rešitev, ki jo je bilo mogoče doseči v danih okoliščinah, ministrstvo pa bo skupaj z društvi in zvezami še naprej iskalo nove rešitve. 

“Skupaj z vašo pomočjo si bo ministrstvo prizadevalo, da bi bil vaš prispevek k miru, sožitju in negovanju tradicij slovenskega naroda razumljen in viden ter hkrati tudi primerno podprt tako s finančnimi sredstvi kot z drugimi oblikami pomoči, ki jih ministrstvo lahko nudi,” je še poudarila obrambna ministrica. Izpostavila je tudi, da je prav, da v javnosti raste zavest, da je obramba pomembno zagotovilo miru ter poudarila nujnost vlaganja države v obrambo, saj lahko le varna država nudi vse pogoje za razvoj gospodarstva in družbenih dobrin. Predstavniki društev in zvez vojnih veteranov so se zahvalili za dosedanje podporo ministrstva, ministrici za obrambo Andreji Katič zaželeli uspešno delo ter izrazili željo po nadaljnjem dobrem sodelovanju.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.