Predsednik SD Židan: SDH se ne sme pustiti izsiljevati edinemu kupcu Telekoma Slovenije

“Dejstvo, da se Slovenski državni holding (SDH) ne pusti izsiljevati edinemu potencialnemu kupcu za Telekom Slovenije, bi moralo biti samoumevno,” je v odzivu na odločitev SDH, da ne sprejema dodatnih pogojev britanskega zasebnega naložbenega sklada Cinven, dejal predsednik SD mag. Dejan Židan. “V SD menimo, da je bila tudi prvotna ponudba nedostojna,” je dejal Židan.

“Cena, ki jo Britanci ponujajo za Telekom, se nam zdi bistveno prenizka, po našem mnenju gre za nestrateškega kupca, ki je želel tveganja prevaliti na prodajalca,” je naštel Židan in spomnil še na neraziskane namige o dogovarjanju dveh potencialnih kupcev, Cinvena in Deutsche Telekoma. Cena, ki jo Cinven ponuja za Telekom, po Židanovem mnenju ni prenizka za nekaj deset milijonov, amapk za več sto milijonov, odprtih pa je tudi veliko drugih zadev.

“To, da je uprava SDH sklenila, da se ne bo pustila izsiljevati, ni čas za zmagoslavje,” je opozoril predsednik SD, ki meni, da je čas za racionalno ravnanje, da je treba čustva zdaj pustiti na strani in pogledati, kaj lahko naredimo s Telekomom. V SD v razmislek predlagamo, da bi Telekom uvrstili v klasifikacijo državnih naložb, ki spremlja predlog strategije upravljanja državnega premoženja, in da država v največjem slovenskem telekomunikacijskem operaterju neposredno ali prek skladov ohrani pomemben delež, ostali deleži pa so razpršeni. “Takšna pot se je kot dobra izkazala tudi v Nemčiji z Deutsche Telekomom,” je dejal Židan.

“To je dokazljivo pot, od katere ima tudi država največjo korist,” je dejal in ocenil, da bi to Telekomu omogočilo, da bi prišel do dodatnega denarja, če bi ga potreboval za investicije. “Morda bo kdo razmišljal o strateškem značaju Telekoma, a nam je čisto dovolj, da ima značaj pomembne naložbe z razpršenim lastništvom,” je dodal. Predsednik SD Židan tudi pričakuje, da bo SDH v vseh primerih ravnal tako in se ne bo pustil izsiljevati.

9 replies
 1. Agen S128
  Agen S128 says:

  We stumbled over here different web page and thought I may as well check things out. I like what I see so now i’m following you. Look forward to looking into your web page repeatedly.

 2. dubai yacht
  dubai yacht says:

  F*ckin’ remarkable things here. I am very glad to see your post. Thanks a lot and i’m looking forward to contact you. Will you please drop me a mail?

 3. InventHelp Stories
  InventHelp Stories says:

  I was recommended this blog by way of my cousin. I am no longer certain whether this submit is written by way of him as nobody else know such particular approximately my difficulty. You’re amazing! Thanks!

 4. Capsa Susun
  Capsa Susun says:

  I like what you guys are up too. Such intelligent work and reporting! Keep up the excellent works guys I’ve incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my site 🙂

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.