Predsednik ptujske SD Levanič ob podpisu projektne koalicijske pogodbe: “Obljubljene spremembe na bolje želimo skozi programski sporazum končno tudi uresničevati.”

Predsednik ptujske Občinske organizacije Socialnih demokratov Dejan Levanič je s tamkajšnjim županom Mestne občine Ptuj Miranom Senčarjem danes podpisal programsko koalicijsko pogodbo. Socialni demokrati imamo v 29-članskem Mestnem svetu Ptuj v tem mandatu tri svoje svetnike. Kot je po podpisu sporazuma povedal Levanič, Socialni demokrati na Ptuju želimo, da se vse obljube, ki so bile dane pred volitvami, začnejo s konkretnimi projekti dejansko tudi uresničevati. “Po oktobrskih lokalnih volitvah se ne moremo znebiti občutka, da so Ptujčanke in Ptujčani razdeljeni bolj kot kadarkoli prej, zato si želimo povezovanja in s tem razlogom tudi pristopamo h programski koalicijski pogodbi,” je dejal Levanič in dodal, da si želijo povezave vseh, ki Ptuju želijo dobro.

“Tudi od župana Mestne občine Ptuj pričakujemo, da bo pri vodenju občine presegel kakršnakoli izključevanja, ampak bo energijo vlagal v povezovanja vseh, ne glede na politično pripadnost,” je še dejal Levanič. Obenem obljublja, da bomo Socialni demokrati zanesljiv, vendar kritičen partner v koaliciji. Ptujski SD smo sicer namesto politične koalicijske pogodbe vztrajal pri programski. V programskem dokumentu smo določili 12 konkretnih prioritetnih projektov. Prav tako smo jasno opredelili, kaj želimo v občini doseči na področju gospodarstva, turizma, javnega sektorja in predvsem socialnih storitev.

“Želeli smo, da tisto, o čemer smo se velikokrat pogovarjali pred volitvami, na primer o ureditvi starega mestnega jedra, povezovanju gospodarstva, razvoju turizma, ureditvi Ptujskega jezera in skrbi za mlade, zapišemo in to smo sedaj tudi naredili. Zdaj pa bomo delali na tem, da se bo vse zapisano tudi kar najhitreje uresničilo,” je zaključil predsednik Občinske organizacije SD Dejan Levanič.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja