Ministrica Kopač Mrak zadovoljna z odzivnostjo socialnih služb pri pomoči beguncem

Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak je obiskala Center za socialno delo (CSD) v Krškem in njihovo interventno službo, ki so se med prvimi vključili v pomoč beguncem. Center za socialno delo Krško se je v pomoč na terenu vključil takoj ob prihodu prvih beguncev v Slovenijo in skupaj z drugimi službami in humanitarnimi organizaciji pomagal pri oskrbi beguncev. Interventna služba je v stalni pripravljenosti in dosegljiva 24 ur na dan.

Ministrica Anja Kopač Mrak je pohvalila njihovo odzivnost, dobro sodelovanje z drugimi službami in se jim iskreno zahvalila za njihovo pomoč in prizadevnost. Centri za socialno delo so sicer prvenstveno zadolženi za spremljanje najranljivejših skupin beguncev. Za mladoletne tujce brez spremstva, ki ne bodo zaprosili za mednarodno zaščito, centri za socialno delo postavijo skrbnika za poseben primer, katerega naloga je ščititi koristi in interese mladoletnih tujcev. Za mladoletnike brez spremstva, ki bodo zaprosili za mednarodno zaščito, pa centri postavijo zakonite zastopnike.

Anja Kopač Mrak z reševalci
 
Doslej je bi med begunci en mladoetnik brez spremstva, ki mu je center za socialno delo dodelil skrbnika, se pa razmere spreminjajo iz ure v uro. Center za socialno delo Krško, kot tudi drugi centri bodo še naprej spremljali razmere na terenu in se vključevali v pomoč ljudem, ki so v stiski. Socialne službe na terenu, je ocenila ministrica, delujejo dobro za kar jim gre tudi posebna zahvala. Ministrica Kopač Mrak je v Brežicah obiskala tud nastanitveni center za begunce.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja