Ministrica Kopač Mrak: Za deložirane družine Stanovanjski sklad namenil 11 stanovanj, opremilo pa jih bo podjetje Lesnina – Mömax

Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak je v četrtek, 8. oktobra 2015, podpisala donacijsko pogodbo s Stanovanjskim skladom Republike Slovenije, ki bo deložiranim družinam namenil 11 nezasedenih stanovanj in podjetjem Lesnina – Mömax, kateri bo v nadaljevanju opremil stanovanja. Do njih bodo upravičene materialno ogrožene družine, ki jim lokalna skupnost, kjer je imela družina zadnje stalno prebivališče, in drugi deležniki ne morejo zagotoviti skupne nastanitve po opravljeni deložaciji.

Ministrica Kopač Mrak se je ob tej priložnosti iskreno zahvalila direktorju Stanovanjskega sklada RS Črtomirju Remcu z ekipo sodelavcev in direktorju trgovske družbe LES-MSS d.o.o. Emilu Koprivcu, ter napovedala, da bo kmalu na vrsti tudi predaja stanovanj uporabnikom. Ministrica Kopač Mrak je ob tem poudarila, da je zadovoljna s potekom projekta odpisa dolgov v okviru paketa pomoči socialno najbolj ogroženim, v katerega je vključena tudi pomoč deložiranim družinam ter dodala, “če želimo, znamo sodelovati.”

Upravičenci do enajstih stanovanj bodo materialno ogrožene družine, ki jim lokalna skupnost, kjer je imela družina zadnje stalno prebivališče, in drugi deležniki, ne morejo zagotoviti skupne nastanitve po opravljeni deložaciji. Humanitarne organizacije bodo deložiranim družinam nudile strokovno pomoč in podporo, v sodelovanju s pristojnim centrom za socialno delo in lokalnimi skupnostmi. Stanovanja bodo na razpolago po vsej Sloveniji, in sicer, štiri v Ljubljani, dve v Ilirski Bistrici ter po eno v Celju, Mirni na Dolenjskem, Podgradu, Postojni in v Vipavi.