Predsednik SD Židan: “SDS z interpelacijo zoper ministrico Kopač Mrak zlorabila primer dogodkov na velenjskem CSD v politične namene.”

Odziv predsednika Socialnih demokratov mag. Dejana Židana na vloženo interpelacijo opozicijske stranke SDS zoper ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anjo Kopač Mrak:

“Na začetku želim izpostaviti dve dejstvi: prvič, ministrica dr. Anja Kopač Mrak dela zelo dobro in lahko pokaže veliko pozitivnih dosežkov, tako na področju zmanjševanja brezposelnosti, ukrepov za mlade in starejše ter tudi za socialno najšibkejše. Verjamem, da je interpelacija priložnost, da bodo ljudje še bolj seznanjeni z dobrimi rezultati njenega dela.

Drugič, interpelacijo predlaga opozicijska stranka SDS, ki je primer dogodkov na velenjskem centru za socialno delo zlorabila v politične namene. Menim, da zaradi zaščite otrok politična razprava v tej zadevi ni primerna in je celo moralno sporna. 

Ob tem želim kot predsednik stranke SD spomniti, da smo ravno Socialni demokrati v času vodenja vlade, to je že v letu 2010, pripravili in sprejeli družinski zakonik, kjer so bile pravice starih staršev pri posvojitvah ustrezno urejene, prav tako pa je bil predviden prenos pristojnosti odvzema otrok s centrov za socialno delo na sodišče, kar je kot ustrezno rešitev pred dnevi nakazala tudi varuhinja človekovih pravic. A ravno takratni družinski zakonik so državljani s pomočjo pristranskega informiranja in aktivnega nasprotovanja iz vrst stranke SDS zavrnili na referendumu. 
 
Tega vprašanja pa v SDS niso rešili niti v času, ko so vodili vlado in ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v mandatu 2012-2013. Zato je povsem nedopustno, da zdaj krivijo ministrico za nekaj, kar so sami sesuli in to zgolj zaradi nabiranja političnih točk. Takšno ravnanje SDS ni v korist otrok in njihove zaščite. Če bi jim zares šlo za otrokove pravice, bi že leta 2011 podprli družinski zakonik in ne proti njemu vodili referendumske kampanje.”

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.