Forum starejših SD obsoja ustvarjanje umetnih delitev s strani SDS

Forum starejših Socialnih demokratov ostro obsoja pobudo SDS za ustanovitev posebne preiskovalne komisije Državnega zbora Republike Slovenije, ki bi obravnavala odgovornost takratnega predsednika Predsedstva Republike Slovenije Milana Kučana in drugih pri razoroževanju Teritorialne obrambe.

Kot je že večkrat poudaril Milan Kučan, prvi predsednik Republike Slovenije, takšna dejanja služijo le osebnim političnih interesom in strankarskim interesom posameznikov, ki deli slovensko družbo kot tudi slovenske veterane. 

Osamosvojitev je bil velik in svetel proces v zgodovini slovenskega naroda, na katerega smo lahko vsi državljani Republike Slovenije ponosni in ga kot takšnega moramo tudi ohranjati v našem spominu. 

Ogorčeni smo, da po petindvajsetih letih, prav v času, ko enotno slavimo dogodke takratnega časa, ki so pripeljali do samostojne in suverene države, nekateri takratna dejanja izkoriščajo v prid svojim političnim interesom, ki služijo le za potvarjanje zgodovine. 

Stranki SDS predlagamo, da svoja politična ravnanja usmerja v prihodnost in ne v ustvarjanje umetnih delitev na podlagi samovoljnega potvarjanja neizpodbitnih zgodovinskih dejstev, s katerimi se določeni posamezniki znotraj njihove stranke ne strinjajo, ker ne služijo njihovim dnevno-političnim interesom. 

Zaradi vseh izzivov, ki nas čakajo v prihodnje, vsako razdiranje narodne enotnosti namreč škoduje naši državi in vsem nam, državljankam in državljanom Republike Slovenije.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja