Odločna zahteva Socialnih demokratov je bila učinkovita – dogovor s sindikati javnega sektorja je dosežen

Socialni demokrati smo si ves čas iskreno prizadevali, da bi pogajalci vlade in sindikatov javnega sektorja ponovno sedli za mizo, z namenom, da poiščejo pot do dogovora glede sproščanja varčevalnih ukrepov. Socialni demokrati zato danes pozdravljamo dogovor med sindikati javnega sektorja in vlado, ki so zmogli najti kompromisno rešitev.

Socialni demokrati smo podpisu parcialnega sporazuma z zdravstveno elito združeno okrog sindikata FIDES ostro nasprotovali in ob tem zahtevali nujno potreben socialni dogovor s sindikati celotnega javnega sektorja. Dovolj je bilo zapostavljanja tistih, ki skrbijo za vitalni del socialne države – medicinskih sester, vojakov, vzgojiteljic in drugih zaposlenih v javnem sektorju. Javni sektor kot nosilni steber socialne države mora biti stabilen in notranje uravnovešen kar pomeni, da mora razmerje med vsemi poklicnimi skupinami nujno biti urejeno skladno z vrednotama enakopravnosti in pravičnosti. Po jasnih argumentih je dogovor s sindikati javnega sektorja dosežen. Socialni demokrati pa bomo tudi v bodoče socialni dialog izvajali v praksi, saj je tudi to poslanstvo Socialne demokracije, zagotavlja predsednik stranke mag. Dejan Židan.

Prihodnost, ki jo gradimo Socialni demokrati temelji na socialdemokratskih vrednotah, v prvi vrsti na pravičnosti, enakopravnosti in solidarnosti. Vse kar počnemo v stranki SD izhaja iz naših temeljnih vrednot. Pri tem smo in bomo vedno vztrajali. Gre za civilizacijske dosežke, ki jih je nujno potrebno ohraniti. Naš ideal je močna socialna država v katerem so na prvem mestu ljudje. Družbeno tkivo mora povezovati vrednota solidarnosti, ki je temelj medsebojnega zaupanja in podlaga za razvoj slovenske družbe. Verjamemo, da je to edina prava pot na kateri se izplača vztrajati za dobrobit vseh nas in za svetejšo prihodnost bodočih generacij.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja