Martina Vuk: Socialni demokrati nasprotujemo nameri SDS o ustavitvi financiranja nevladnih organizacij

Odziv Socialnih demokratov na izjave poslanca SDS Branka Grimsa, ki jih je izrekel v soočenju strank na TV Slovenija:

Socialni demokrati smo ogorčeni nad besedami poslanca Slovenske demokratske stranke Branka Grimsa, ki nakazujejo namero SDS o ustavitvi javnega financiranja nevladnih organizacij, saj naj bi bilo po njihovem teh 300 milijonov evrov metanje denarja skozi okno.

Tovrstne izjave jasno kažejo na brezbrižen in nespoštljiv odnos do nevladnih organizacij, ki pomembno prispevajo k blaginji državljank in državljanov v Republiki Sloveniji in se velikokrat odzivajo na razmere, kjer država zataji. Prav tako pa tovrstna izjava pove ogromno o nepoznavanju nevladnega sektorja, njegove raznolikosti in pomena ter položaja v družbi.

Medtem, ko bi nekateri radi rušili nevladni sektor, Socialni demokrati prepoznavamo njegov pomen v družbi in ga nameravamo še dodatneje krepiti. Nevladni sektor vidimo kot ključen za razvoj demokracije in aktivnega državljanstva, povezovanje in organiziranje ljudi okoli skupnih ciljev in potreb ter za izvajanje vrste storitev, ki jih nevladne organizacije učinkovito zagotavljajo družbi. Zato si bomo prizadevali za nadaljnji razvoj sektorja in hkrati za spodbujanje prostovoljstva.

V programu Samozavestna Slovenija se Socialni demokrati tako jasno zavezujemo, da bomo zagotavljali ustrezne finančne vire za uspešno delovanje nevladnih organizacij in sprejeli potrebne ukrepe za trajnostno zaposlovanje v nevladnem sektorju, da se postopno približamo deležu v razvitih državah.

2 replies
  1. find more
    find more says:

    I simply want to mention I am just very new to blogs and honestly enjoyed you’re page. Most likely I’m going to bookmark your site . You really come with really good writings. With thanks for revealing your webpage.

  2. Go Here
    Go Here says:

    I just want to say I am new to blogging and site-building and absolutely enjoyed you’re web page. Almost certainly I’m likely to bookmark your blog . You really have exceptional stories. Thank you for sharing your webpage.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.