Članstvo Socialnih demokratov podprlo vstop stranke v levosredinsko koalicijo na podlagi koalicijskega sporazuma

Predsedstvo SD je 7. avgusta letos odločilo, da se bo po usklajenem koalicijskem sporazumu o morebitnem vstopu v koalicijo izreklo tudi članstvo Socialnih demokratov. Predsednik SD mag. Dejan Židan je pred zbori članstva ocenil, “da smo Socialni demokrati v koalicijskih pogajanjih dosegli veliko socialdemokratskih točk iz našega volilnega programa, ki so zdaj zapisane v koalicijski sporazum, kateri je dobra podlaga za delovanje nove levosredinske vlade”.

V vseh 35-ih Območnih organizacijah SD po Sloveniji so tako 21. avgusta potekali zbori članstva, na katerih se je le-to izrekalo o vstopu v koalicijo. Skoraj 99-odstotna odločitev članic in članov SD na zborih v vseh osmih volilnih enotah je bila, da stranka vstopi v levosredinsko koalicijo strank LMŠ-SD-SMC-SAB-DeSUS s podporo stranke Levica ter s tem v 13. Vlado Republike Slovenije in da Socialni demokrati prevzamemo odgovornost za sodelovanje pri vodenju države.

V prihodnjem tednu bo zasedala tudi Konferenca SD, ki mora po statutu potrditi odločitev za vstop stranke v vlado. Predsednik SD Dejan Židan je po zaključenih zborih članstva pojasnil, “da bomo Socialni demokrati z našim trdim delom v naslednjem obdobju dokazali, da smo na strani ljudi, ki živijo od svojega dela, da ščitimo upokojence, mlade in brezposelne ter bomo z vstopom v koalicijo prevzeli naš del odgovornosti za prihodnost Slovenije in vseh njenih ljudi”.

“Prepričan sem, da bomo Socialni demokrati z našim delovanjem v prihodnji vladi pripomogli k stabilnosti in napredku Slovenije v korist vseh državljank in državljanov. Socialni demokrati imamo znanje in prave ideje, jasen program ter ekipo ljudi, ki imajo izkušnje in vizijo za nadaljni razvoj Slovenije. Rezultati našega dela kažejo, da je Slovenija upravljana bolje, če smo v vladah tudi Socialni demokrati,” je še dodal predsednik SD.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.