Z najboljšo listo in najboljšim programom za najboljši rezultat

Na volilni konvenciji potrjena kandidatna lista in sprejet manifest za korenite spremembe, da Evropska unija postane “napredna, solidarna, pravična in trajnostna”.

Močno javno šolstvo za enake možnosti vseh

SD z enotno podporo rešitvi financiranja zasebnega šolstva, ki z višjimi standardi ščiti kakovostno in dostopno mrežo javnih šol za sedanje in prihodnje generacije.

Veljati je začela novela ZKP: onemogočanje zlorab in večja zaščita žrtev

Novela Zakona o kazenskem postopku prinaša učinkovitejši pregon bančnega, kibernetskega in organiziranega kriminala, onemogoča zlorabe postopka in zagotavlja boljšo zaščito žrtvam.

Tanja Fajon:
Zdaj je čas za pomladitev in oživitev evropske ideje

Večina analitikov se strinja, da so tokratne evropske volitve prelomne. Bomo obstali na mestu, gremo nazaj v preteklost ali pa bomo odločili, da gremo skupaj naprej?

Požar v Notre Dame zaznamoval srečanje kulturnih ministrov o kulturni dediščini

Na srečanju ministrov za kulturo je državna sekretarka Petra Culetto opozorila na odgovornost do kulturne dediščine. Z novim zakonom ji bodo namenjena dodatna sredstva za nujne obnove.

Pikalo: Poziv za skupno implementacijo Jamstva za ranljive otroke

Dr. Jernej Pikalo je socialdemokratske ministrice in ministre pozval, da obudijo ministrska srečanja. Kot prvo skupno temo predlaga nadaljnjo implementacijo Jamstva za ranljive otroke.

UNESCO podprl Mednarodni raziskovalni center za umetno inteligenco v Ljubljani

Mednarodni raziskovalni center za umetno inteligenco bo pod okriljem UNESCO deloval na Inštitutu Jožef Stefan, da državam, družbi in podjetjem svetuje pri uvajanju umetne inteligence.

Jani Prednik: Prenehajte se igrati z usodo Koroške zaradi svoje lastne promocije!

Poslanec SD Jani Prednik nadaljuje prizadevanja za izgradnjo 3. razvojne osi do Koroške.