“Problemi so jasni, prioritete tudi. Zdaj je čas za akcijo.”

Od obeh proračunov bo odvisno, v kolikšni meri uresničen koalicijski sporazum. V SD pričakujejo, da vlada pospešeno odgovori na potrebe ljudi in Slovenijo pripravi na prihodnje izzive.

Poziv k takojšnjemu umiku spornega predloga italijanskega poslanca

Poziv vsem naprednim proevropskim političnim silam v Italiji, da zavrnejo sporni zakonski predlog poslanca Novellija, ki želi degradirati slovensko manjšino v Italiji.

Ko zmanjka argumentov: laži in manipulacije

Socialni demokrati smo ponovno žrtev zlorabe in laži, saj je medij, ki zagovarja interese lastnikov zasebnih šol, objavil zlonamerno fotomontažo fotografije, ki so jo na MIZŠ 6. aprila objavili v podporo mednarodnega dneva za razvoj in mir.

Ponosni na preteklost. Pripravljeni na prihodnost.

26 let od združitve socialne demokracije, ko so se 29. maja 1993 povezale socialdemokratske, delavske in socialistične stranke in združile moči v enotno in močno politično silo.

Prve ocene evropskih volitev: Zanima nas napredek

Predsedstvo stranke je pozvalo k oblikovanju naprednega evropskega zavezništva ter predlagalo skupno projektno delo z naprednimi listami in strankami, ki so nastopile na volitvah.

Pikalo: Brezplačna učna gradiva sedaj tudi za drugi razred

S tem ministrstvo pod vodstvom podpredsednika SD brezplačna učna gradiva širi tudi na drugi razred, ob tem pa prvič namenja sredstva za razvoj digitalnih učnih orodij.

Ženske in mladi, odločimo o naši prihodnosti

Za odločen boj za enakost potrebujemo napredno evropsko večino, ki pravic ženske, mladih, manjšin in ranljivih nikoli ne bo postavljala pod vprašaj, ampak se bo zanje vedno borila.

11 razlogov, zakaj je SD najboljša evropska izbira