Čez

0

dni na volitve vsi.

#aktualno

Tanja Fajon: Za večjo blaginjo moramo sodelovati vsi, država, gospodarstvo in civilna družba

Predsednica Socialnih demokratov Tanja Fajon se je udeležila januarskega srečanja Združenja Manager.
26. januarja 2022/by Tadej Ekart

Matjaž Nemec: Zunanja politika je orodje države, da uresničuje svoje strateške interese – gospodarske, politične in varnostne

Poslanec Socialnih demokratov Matjaž Nemec je ob seji Odbora za zunanjo politiko podal stališče in oceno glede strategije zunanje politike RS.
26. januarja 2022/by Eva Zorko

Sandi Češko prevzel vodenje gospodarske politike SD

Predsednica SD Tanja Fajon je sporočila, da je Sandi Češko prevzel vodenje gospodarske politike Socialnih demokratov. Sandi Češko je prepričan je, da na star način ne bomo šli v nove čase. Po njegovem mnenju lahko izzive in priložnosti uspešno obvladamo samo v skupnem in tvornem sodelovanju med državo, civilno družbo in gospodarstvom.
24. januarja 2022/by mf

SD bo naredila vse, da se škodljive spremembe kazenske zakonodaje preprečijo

Podpredsednica SD Andreja Katič je danes ostro napadla poizkus koalicije in njenih podpornikov, da sprejme škodljive spremembe kazenskega zakonika. “Gre za spremembe, za katero je vsa stroka ocenila, da je nesprejemljiva, in za katero tožilci pravijo, da gre za amnestijo za najhujše oblike gospodarskega in bančnega kriminala. Na nek način gre tudi za uslugo sedanjim najvišjim predstavnikom države, da lahko uidejo odgovornosti za kazniva dejanja.”
21. januarja 2022/by mf

Predrag Baković: Bo ministrstvo zaščitilo slovensko olimpijsko reprezentanco na OI v Pekingu pred posledicami izjav Janeza Janše o Tajvanu?

Poslanec Socialnih demokratov Predrag Baković je na ministrico za izobraževanje, znanost in šport dr. Simono Kustec naslovil poslansko vprašanje glede prihajajočih zimskih olimpijskih iger v Pekingu v luči diplomatskega škandala Slovenije z Ljudsko republiko Kitajsko zaradi izjav predsednika slovenske vlade o Tajvanu.
21. januarja 2022/by Eva Zorko

Matjaž Nemec: Praksa predsednika vlade Janeza Janše je iskanje konflikta

»Soliranje Janeza Janše lahko privede do mednarodnega incidenta in kršenja mednarodnih pogodb, gospodarskih posledic in krhanja diplomatskih odnosov,« je izpostavil podpredsednik SD Matjaž Nemec na izjavi ob sklicu nujne seje Odbora DZ za zunanjo politiko.
20. januarja 2022/by Miha Damiš

SD za zaščito turističnih lokacij z uveljavitvijo predkupne pravice države

»Pravljica o gospodarski učinkovitosti te vlade se sesuva kot hišica iz kart,« je dejala poslanka SD Meira Hot v odzivu na poročanje medijev, da naj bi sklad v lasti enega najbogatejših Madžarov iz krogov blizu premierja Orbana kupoval 43-odstotni delež družbe Sava d.d.
20. januarja 2022/by Miha Damiš

Komisija DS soglasno podprla predlog zakona SD, ki najranljivejšim omogoča 150€ pomoči za plačilo stroškov energije

Državni svetnik iz vrst Socialnih demokratov Tomaž Horvat je poudaril, da so svetniki presegli politične delitve, saj je prevladalo spoznanje, da je treba ljudem čim prej pomagati.
20. januarja 2022/by Miha Damiš

Franc Trček: Aktualna vlada pravim izzivom digitalizacije ni prišla niti blizu

Poslanec Socialnih demokratov dr. Franc Trček je na Vlado RS naslovil več poslanskih vprašanj v zvezi z digitalizacijo.
20. januarja 2022/by Eva Zorko

Eden od najuspešnejših slovenskih podjetnikov na čelu strokovnega sveta SD za gospodarstvo: za gospodarsko politiko, kot jo Slovenija potrebuje

Sandi Češko:

»Na star način ne bomo šli v nove čase.«