#aktualno

Prioritete dr. Aleksandra Jevška kot ministra za kohezijo in regionalni razvoj: Slovenija se mora razvijati enakomerno

Dr. Aleksander Jevšek poudarja, da živimo v nepredvidljivem času, da mir več ni samoumeven in da brez miru ni varnosti, brez varnosti pa da ni blaginje. Zato je po njegovih besedah nujno, da na krize, ki smo jim priča pravilno reagiramo in pametno načrtujemo cilje, ki jih kot država želimo uresničiti.
28. maja 2022/by Miha Damiš

Prioritete Matjaža Hana kot ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo: Za zmage slovenskega gospodarstva, turizma in športa

Matjaž Han verjame, da je edini recept za soočanje z gospodarskimi izzivi spoznanje, da smo vsi skupaj v istem čolnu in da moramo v morju pretresov in sprememb vsi skupaj veslati v isto smer.
28. maja 2022/by Miha Damiš

Podpis koalicijske pogodbe: Danes začenjamo pisati novo poglavje o prihodnosti Slovenije

V Cankarjevem domu so Socialni demokrati z Gibanjem svoboda in Levico podpisali koalicijsko pogodbo, ki je po oceni organov SD pomemben povzetek ključnih programskih rešitev, s katerimi se je SD odpravila na parlamentarne volitve. Koalicijska pogodba je predhodno na zborih članstva SD, zaradi svoje socialdemokratske narave, prejela skoraj soglasno podporo članic in članov SD.
24. maja 2022/by Eva Zorko

Matjaž Nemec: v Evropski parlament odhajam z največjo odgovornostjo za reševanje perečih vprašanj in z izjemno dediščino Tanje Fajon

Predsednica in podpredsednik stranke Tanja Fajon in Matjaž Nemec sta danes podala skupno izjavo za javnost, kot sta bila slikovita, »ob primopredaji štafetne palice« mandata evropskega poslanstva.
19. maja 2022/by Tadej Ekart

Socialni demokrati gostili delegacijo poslank in poslancev SPÖ avstrijske Koroške

Socialni demokrati so danes gostili delegacijo poslank in poslancev SPÖ avstrijske Koroške pod vodstvom dr. Petra Kaiserja, deželnega glavarja ter predsednika SPÖ Kärnten.
19. maja 2022/by Tadej Ekart

Članice in člani Socialnih demokratov podprli vstop stranke v vlado

Socialni demokrati smo v vseh osmih volilnih enotah skladno s statutom stranke izpeljali zbore članstva, na katerih so predstavili predlog koalicijskega dogovora ter ekipe in vsebine iz predvolilnega programa stranke, ki so jih uspeli vključiti v koalicijski dogovor. Članice in člani SD so z 99,9 odstotka glasov podprli vstop stranke v vlado.
18. maja 2022/by Tadej Ekart

Predsedstvo Socialnih demokratov potrdilo koalicijsko pogodbo ter kandidatke in kandidate stranke za državne funkcije

Predsedstvo Socialnih demokratov se je na današnji dopisni seji seznanilo z vsebino koalicijske pogodbe ter potrdilo njeno parafiranje.
14. maja 2022/by Eva Zorko

SD vladi v odhajanju: Opravljajte tekoče posle in ne povzročajte dodatne škode!

Poslanka Socialnih demokratov mag. Meira Hot je danes, v imenu Socialnih demokratov, na odhajajočo Vlado RS podala javni poziv v zvezi z informacijami glede prodaje slovenskih turističnih podjetij.
12. maja 2022/by Eva Zorko

Predsedstvo SD soglasno podelilo mandat predsednici Tanji Fajon za nadaljevanje koalicijskih pogajanj

Predsedstvo Socialnih demokratov je na seji v Ljubljani podrobno opravilo analizo rezultatov državnozborskih volitev in razpravo o prihodnjem delovanju stranke.
6. maja 2022/by Tadej Ekart