Bodi moj sopotnik je akcija Socialnih demokratov, cilj katere je, da v jesenskih mesecih z vlakom obiščemo vse regije v Sloveniji. Na vlaku ter na postankih v večjih in manjših krajih si želimo prisluhniti vam, vašim idejam in predlogom o aktualnih družbenih vprašanjih. Povprašati vas želimo za mnenje, kakšno Evropo si želite v prihodnje – je za vas prioriteta zelena, socialna, razvojna ali varna Evropa?

Bodi moj sopotnik, soustvarjamo boljšo prihodnost skupaj!

Kakšna je tvoja ideja?

Socialni demokrati potujemo po Sloveniji, se pogovarjamo z ljudmi, poslušamo njihova mnenja in zbiramo njihove ideje. Zbiramo jih, da bi se o njih posvetovali ter jih skupaj z vami nadgradili in realizirali. Kaj je tvoj predlog, ki bi ga skupaj realizirali?

Tanja Fajon,
predsednica Socialnih demokratov

Cenjeni državljani in državljanke, dragi prijatelji in prijateljice,

to ni običajen politični nagovor, je pa iskreno povabilo k nečemu drugačnemu. Po navadi politike in politične stranke srečuješ na zborovanjih, javnih dogodkih ter obeležjih. V prihodnjih mesecih te vabim, da se srečamo na vlaku.

Vabim te, da nam na svoji poti z vlakom daš priložnost srečanja ter morda samo za nekaj minut postaneš naš sopotnik – brez obveznosti in dolgega političnega diskurza, a nič manj pomembnega pogovora.

Socialni demokrati bomo v naslednjih mesecih z akcijo “Bodi moj sopotnik” Slovenijo po dolgem in počez prepotovali z vlakom. Na vlaku ali čakajoč nanj ti želimo predstaviti naše delo. Predvsem pa te želimo povprašati za tvoje mnenje o aktualnih problematikah, slišati, kaj te zanima in kaj so zate vsebine, ki bi jih morala prioritetno reševati politika.

Tvoje mnenje je za nas pomembno! Kot so pomembni izzivi naše države in mednarodnega okolja, s katerimi se srečujemo vsakodnevno. Najsi gre za visoke življenjske stroške, dolge čakalne vrste v zdravstvu, pomanjkanje stanovanj za mlade, katastrofalne posledice podnebnih sprememb …

Naša potovanja z vlakom bodo imela postanke v manjših in večjih krajih po vsej Sloveniji, kjer bomo organizirali tematska omizja in pogovore o različnih aktualnih vprašanjih.

Verjamem, da nam bo skupna pot z vlakom odprla nove poglede na reševanje zahtevnih nalog, “Biti sopotnik” pa dobilo pomen, da zmoremo, ne glede na razlike med nami, držati skupaj, ko gre za dobrobit Slovenije in vseh, ki živimo v njej.

Srčno upam, da se srečamo na vlaku!

Spoštovani sopotnik, spoštovana sopotnica,

k besedam naše predsednice Socialnih demokratov Tanje Fajon naj dodam še svoj kratek razmislek o akciji “Bodi moj sopotnik”. Ravno v času tedna mobilnosti bomo Socialni demokrati pričeli z akcijo potovanja z vlakom po Sloveniji. S to želimo predrugačiti oziroma vrniti pogostokrat izgubljeno bistvo urejanja družbenih zadev – dobra politika in z njo dobri ukrepi se prično pri potrebah ljudi!

Da, politika se začne pri tebi, meni, pri vseh nas. V pogovoru s teboj, ne glede od kod si, kakšno delo opravljaš, si v pokoju ali v procesu izobraževanja, si želimo Socialni demokrati slišati tvoj glas, tvoje mnenje in tvoje predloge ter ti predstaviti naše delo in vizijo.

Prepričan sem, da vožnja z vlakom ponuja odlično priložnost za to. Predvsem pa, da lahko ob strani pustimo predsodke, vloge in funkcije ter postanemo drug drugemu preprosto – sopotnik. 

Pridruži se nam, dovoli, da prisedemo. Iskreno se veselim tvoje družbe na poti z vlakom po Sloveniji.

Klemen Žibert,
glavni tajnik Socialnih demokratov

Pridi z nami.

Galerija.

Izračunaj svoj ogljični odtis.