Objavljen je natečaj za oblikovanje prvomajskega plakata

»Prihodnost dela«

Socialni demokrati v sodelovanju s TAM-TAM Inštitutom razpisujemo natečaj za oblikovanje  plakata, namenjen prazniku dela. Zmagovalna rešitev bo nagrajena s 1000,00 EUR in javno predstavljena 100 TAM-TAMovih plakatnih mestih. Podelili bomo tudi nagrado za 2. in 3. mesto.
Praznik dela je mednarodni praznik delavstva, ki ga vsako leto praznujemo v večini držav sveta. Praznik je spomin na demonstracije v ameriškem Chicagu leta 1886, znane tudi pod imenom Haymarketski izgred. Prvi maj je hkrati tudi največje praznovanje dosežkov mednarodnega delavskega gibanja.
Danes smo soočeni s številnimi spremembami, ki zadevajo vprašanja prihodnosti dela: prekarnost, delo na daljavo, zmanjševanje socialne varnosti, robotizacija, digitalizacija, pravica do odklopa in druge tehnološke spremembe, porast brezposelnosti, izkoriščanje zaposlenih, spreminjanje poslovnih modelov, platformsko delo, usoda vrste gospodarskih sektorjev in kriza sindikaliziranosti.
Z natečajem »Prihodnost dela« želimo opozoriti na socialni in ekonomski položaj delavk in delavcev v Sloveniji danes in v prihodnje. Na družbenokritični način želimo predstaviti izzive prihodnosti dela, spodbuditi k ponovnemu organiziranju tradicionalnih in novodobnih delavcev v sindikate kot kolektivne oblike zaščite ter delavskega dogovarjanja k kolektivni akciji. Delavske pravice so bile skozi čas vedno izborjene in ne podeljene.
Plakate na temo »Prihodnost dela« zbiramo do 20. aprila 2021, do 24. ure. Prijave so brezplačne in možne le preko spletnega obrazca. Natečajno dokumentacijo, navodila za oddajo plakatov in kreativni brief najdete tukaj.
Dela bo ocenjevala strokovna komisija v sestavi:
  • Jure Tovrljan, kreativni direktor AV studio, predsednik žirije
  • Rok Flego, umetniški direktor, Pristop
  • Matevž Frangež, načrtovanje in komuniciranje, Socialni demokrati
  • Boštjan Hrovatin, direktor, Fini mediji
  • Tamara Smolej, vodja odnosov z javnostmi, TAM-TAM
Vabljeni k sodelovanju!  

Razpisna dokumentacija

Prijava natečajnih del

v sodelovanju z Inštitutom TAM-TAM