#novice

PRED MEDNARODNIM DNEM SOLIDARNOSTI S PALESTINCI DRŽAVNI ZBOR PODPRL DEKLARACIJO O TRENUTNIH RAZMERAH NA OBMOČJU PALESTINE IN IZRAELA

Pred mednarodnim dnem solidarnosti s Palestinci je Državni zbor na redni seji brez glasu proti na predlog koalicijskih poslanskih skupin GS, SD in Levica sprejel Deklaracijo o trenutnih razmerah na območju Palestine in Izraela.
29. novembra 2023/by Tadej Ekart
Bojana Muršič

Muršič: Pri reformi pokojninskega sistema je potrebno za vse upokojence zagotoviti zagotovljeno pokojnino

Poslanka Socialnih demokratov mag. Bojana Muršič je na ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti naslovila pobudo v zvezi z zagotovljeno pokojnino za upokojence, ki prejemajo starostno pokojnino po ZPIZ-1.
28. novembra 2023/by Eva Zorko

Ministrica Fajon na zasedanju Unije za Sredozemlje: Vsi si želimo mir

Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon se je v Barceloni udeležila zasedanja ministrov za zunanje zadeve Unije za Sredozemlje. Zasedanje je bilo v celoti namenjeno razpravam o dramatičnem dogajanju na Bližnjem Vzhodu.
28. novembra 2023/by Miha Damiš

V veljavo stopil zakon, ki določa vračilo glob za določene prekrške iz obdobja Covid-19

Kot je ob njegovem sprejemu dejala ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan, z vračilom nezakonitih covid glob ljudem vračamo njihovo dostojanstvo.
27. novembra 2023/by Miha Damiš

Odprla so se vrata nove pisarne SD Ptuj in poslanske pisarne Damijana Zrima: Tukaj bo prostor idej in razprav za boljši Ptuj, regijo ter Slovenijo

Na Ptuju so se minuli petek odprla vrata nove skupne pisarne Socialnih demokratov Ptuj in poslanske pisarne Damijana Zrima. Kot so izpostavili na otvoritvi bo namen nove ptujske pisarne SD, da bodo še bolj dostopni za ljudi.
27. novembra 2023/by Miha Damiš

Švarc Pipan: Proti nasilju znotraj doma se je treba vedno znova boriti

Ob mednarodnem dnevu boja proti nasilju nad ženskami je na Brdu pri Kranju potekala druga nacionalna konferenca z naslovom Starševstvo in stiki v primerih nasilja v družini.
27. novembra 2023/by Miha Damiš

Ministrica Fajon ob obisku Bližnjega vzhoda: Mirovni načrt naj vodi v priznanje palestinske države

Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon se je minuli konec tedna mudila na delovnem obisku Bližnjega vzhoda.
27. novembra 2023/by Miha Damiš

Minister Han s hrvaškim ministrom za krepitev gospodarskega sodelovanja med državama

Minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han se je skupaj s hrvaškim ministrom za gospodarstvo in trajnostni razvoj Davorjem Filipovićem srečal s podjetniki Slovenije in Hrvaške.
27. novembra 2023/by Miha Damiš

Meira Hot s pozivom za ohranitev regijskih centrov RTV

Poslanka Socialnih demokratov mag. Meira Hot je na ministrico za kulturo in ministra za finance naslovila pobudo v zvezi z zagotavljanjem sredstev za ohranitev celovitosti RTV Slovenija.
25. novembra 2023/by Eva Zorko

Minister Han za odgovorno in trajnostno gospodarstvo

Minister Han se je udeležil posveta o človekovih pravicah v gospodarstvu, ki ga je organiziral Varuh človekovih pravic v sodelovanju s Focusom, društvom za sonaraven razvoj, in SBC – Klubom slovenskih podjetnikov. Spoštovanje in varovanje človekovih pravic ter okolja ni več zgolj obveza države, temveč je tudi odgovornost gospodarstva.
23. novembra 2023/by Miha Damiš

Ministrica Fajon v Madridu: Države EU iz Sredozemlja morajo okrepiti glas za premirje in zaščito civilistov v Gazi

Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon se je včeraj udeležila zasedanja zunanjih ministrov devetih sredozemskih držav članic EU, imenovanega MED-9, v Madridu. To je bilo prvo srečanje MED-9 na ravni zunanjih ministrov. Ministri so razpravljali o razmerah na Bližnjem vzhodu in okrepljenem sodelovanju z državami Južnega sosedstva.
23. novembra 2023/by Miha Damiš

Šoltes: Stereotipi, zanikanje, tabuji in sprenevedanje so ovire na poti zaščite otrok pred zlorabami

Ministrstvo za pravosodje je ob 18. novembru, ko obeležujemo Evropski dan za zaščito otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolno zlorabo, organiziralo strokovno konferenco z naslovom Participacija otrok v Hiši za otroke. Udeleženke in udeležence iz Slovenije, Finske in Irske je nagovoril državni sekretar dr. Igor Šoltes, ki je izpostavil pomen otrokove pravice do izjave. Na konferenci so bili tudi mladi ambasadorji UNICEF Slovenije.
22. novembra 2023/by Miha Damiš

Evropski poslanec Nemec pozdravil dogovor o izpustitvi talcev, a ob težkih humanitarnih razmerah pozval Komisijo k zamrznitvi brezvizumskega režima z Izraelom

»Pozdravljam dogovor o izpustitvi talcev in začasnem premirju, ki mora prerasti v trajnejšo mirno rešitev. Vse napore moramo sedaj usmeriti v njegovo uresničitev. Na drugi strani pa napoved Izraela, da bo na severu Gaze nadaljeval z boji, vliva določene dvome v zadnja diplomatska prizadevanja,« je najnovejše novice iz Bližnjega vzhoda komentiral evropski poslanec Matjaž Nemec (S&D/SD).
22. novembra 2023/by Miha Damiš

Tanja Fajon: V Gazi je nujno takoj vzpostaviti humanitarno premirje

Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon je danes ponovila, da je treba v Gazi nujno takoj vzpostaviti humanitarno premirje, saj so razmere za tamkajšnje prebivalstvo grozljive. Sicer pa je po njenih besedah edina možnost za trajen mir na Bližnjem vzhodu rešitev dveh držav.
21. novembra 2023/by Miha Damiš

Fajon vnovič zaupanje za mesto podpredsednice Party of European Socialists, Nemcu ponovno mandat člana predsedstva PES

Na kongresu so delegati in delegatke vnovič izvolili predsednika PES Stefana Löfvena, za podpredsednico je bila ponovnk imenovana predsednica SD Tanja Fajon, evropski poslanec Matjaž Nemec pa je ponovno dobil zaupanje za mesto člana predsedstva PES.
14. novembra 2023/by Miha Damiš

Odbor za zunanjo politiko sprejel predlog Deklaracije o trenutnih razmerah na območju Palestine in Izraela

Odbor za zunanjo politiko je na nujni seji obravnaval Predlog deklaracije o trenutnih razmerah na območju Palestine in Izraela.
10. novembra 2023/by Miha Damiš

Poslanska skupina SD s pobudo za pomoč otrokom v Gazi

Vse od začetka izraelskega bombardiranja Gaze, ki traja od 7. oktobra 2023, ko je Hamas napadel Izrael, noben prebivalec Gaze ni več varen. »Vsak dan s skrbijo spremljamo pretresljive prizore nedolžnih žrtev in vedno večjo eskalacijo nasilja nad civilnim prebivalstvom. Še posebej nas skrbijo hude in grozljive humanitarne posledice morebitne kopenske ofenzive izraelske vojske nad Gazo,« so izpostavili poslanci SD.
27. oktobra 2023/by Miha Damiš

Švarc Pipan ob odprtju Parka izbrisanih in obeležja izbrisanim: Če je krivica storjena enemu, je storjena vsem nam

Na povabilo Amnesty International Slovenije in Civilne iniciative izbrisanih aktivistov je ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan v novem Centru Rog nagovorila prisotne ob odprtju Parka izbrisanih in obeležja izbrisanim (del črke Ć).
25. oktobra 2023/by Miha Damiš

Šoltes na srečanju pravosodnih ministric in ministrov PES: Pri uvedbi digitalizacije nikogar ne smemo pustiti zadaj

Šoltes se je pred zasedanjem Sveta za pravosodje in notranje zadeve v Luksemburgu srečal s kolegicama iz vrst evropskih socialistov špansko ministrico za pravosodje Pilar Llop in portugalsko Catarino Sarmento e Castro. Gre za redna srečanja pravosodnih ministric in ministrov PES, ki jim predseduje ministrica dr. Dominika Švarc Pipan.
24. oktobra 2023/by Miha Damiš

Koprivc: Dom na Krasu je dober primer ponovnega vključevanja ljudi v lokalno skupnost

Državni sekretar mag. Marko Koprivc se je v Divači seznanil s potekom projekta deinstitucionalizacije Doma na Krasu, ki bo zagotavljal čim bolj kakovostno življenje uporabnikov zavoda v skupnosti. Projekt je sofinanciran v okviru programa evropske kohezijske politike 2014-2020, in sicer iz Evropskega socialnega sklada in iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v skupni višini 7,1 milijonov evrov.
24. oktobra 2023/by Miha Damiš

Ministrici in ministra Socialnih demokratov na delovnem obisku vlade v Savinjski regiji

Vlada RS se je danes mudila na regijskem obisku Savinjske regije. Minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han in ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon sta obiskala več podjetij Savinjske doline, ki so bila oškodovana zavoljo katastrofalnih avgustovskih poplav, med drugim BHS Hišni aparati in KLS Ljubno.
21. oktobra 2023/by Miha Damiš

Peta etapa SD Bodi moj sopotnik od Murske Sobote do Ljutomera in Ormoža

Akcija Socialnih demokratov »Bodi moj sopotnik, z vlakom po Sloveniji« je v polnem teku. Po četrtkovem obisku Posavja smo se v ta petek mudili v Prekmurju in Prlekiji. Nadaljevali smo s pogovori o življenju v EU ter poglavitnih izzivih, katerim naj po mnenju sogovornikov politika nameni več pozornosti v prihodnje.
21. oktobra 2023/by Miha Damiš

Četrta etapa SD Bodi moj sopotnik od Ljubljane do Radeč, Krškega in Brežic

Z akcijo 'Bodi moj sopotnik, z vlakom po Sloveniji' smo se odpravili proti Posavju.
20. oktobra 2023/by Miha Damiš

Evropski parlament na predlog Nemca sprejel digitalizacijo evropskih vizumov

»Skoraj soglasna podpora Evropska parlamenta projektu digitalizacije evropskih vizumov. To je dobra novica za potnike ter njihove pravice kot tudi za Evropo. Uspelo nam je veliko delo,« je po glasovanju v parlamentu poudaril poročevalec in evropski poslanec Matjaž Nemec (S&D/SD).
18. oktobra 2023/by Miha Damiš
Več...