Podcast socialne demokracije za napredne spremembe. V Sloveniji, Evropi in svetu.
Kako jo spreminjati, da ostane in postane odgovor na izzive 21. stoletja.

Nova vprašanja in novi odgovori.

#poslušaj

Milan Brglez v zadnjem spomladanskem pogovoru z Aljažem Verhovnikom

Zadnji spomladanski pogovor Od doma do doma z Aljažem Verhovnikom, koordinatorjem Mladinske iniciative za 3RO, generalnim sekretarjem ZZB za vrednote NOB, Koroško osebnostjo leta 2018, imenom tedna na Valu 202 in družbeno-političnim aktivistom na številnih področjih. Vse v eni osebi - vsestransko aktivnem mladem človeku. Tem ni zmanjkalo.
27. maja 2020/by Miha Damiš

Milan Brglez v pogovoru s kitaristom Primožem Sukičem

Trenutne razmere so znatno ohromile kulturni sektor predvsem z odpovedjo prireditev, ki, podobno kot turistične dejavnosti, v državah EU ostajajo na koncu seznama sprostitvenih ukrepov. O tem in o glasbi se je Milan Brglez pogovarjal s kitaristom Primožem Sukičem.
20. maja 2020/by Miha Damiš

Opozicija: Za zeleno Slovenijo bo potreben preobrat v vseh politikah

"Če ni znanja, ni idej, če ni idej, ni razvoja," je rekla klimatologinja dr. Lučka Kajfež Bogataj na 13. spletnem pogovoru Opozicija o tem, kako dolgo bo Slovenija še zelena dežela. Poglejte si celoten pogovor!
19. maja 2020/by mf

Od doma do doma z Lidijo Jerkič, predsednico Zveze svobodnih sindikatov Slovenije

Milan Brglez se je v 11. epizodi spletnih pogovorov Od doma do doma pogovarjal z Lidijo Jerkič, svetnico v Državnem zboru Republike Slovenije ter predsednico Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) ter Sindikata kovinske in elektroindustrije Slovenije.
13. maja 2020/by Miha Damiš

Opozicija #12 o neenakostih, ki jih razkriva epidemija

Porast nasilja nad ženskami in otroki, še večje breme usklajevanja službenih obveznosti, gospodinjskih opravil in skrbstvenih obveznosti, sedaj pa še šolanje otrok. Vse to so bremena, ki so se v času krize povečala. Predvsem za ženske. Poglejte si celoten pogovor.
11. maja 2020/by mf

Študent in soustanovitelj prve slovenske spletne tržnice Nino Erjavec gost pogovora z Milanom Brglezom

Nino Erjavec, študent, mladi podjetnik in soustanovitelj portala kupiLokalno.si, slovenske spletne tržnice z lokalno pridelanimi izdelki, je bil prvi majski gost Milana Brgleza v pogovoru Od doma do doma.
6. maja 2020/by Miha Damiš

Z mladimi o uporništvu za in proti v današnjem času

“Mladi so vedno bolj aktivni, a morda na drugačen način. Tudi pri vseh pojavih v Evropi s teptanjem demokratičnih vrednot. Tem scenarijem se bo mogoče upreti, če ohranimo sposobnost kolektivnega kritičnega odzivanja. To, kar je začel OF,” je eno od sporočil današnje Opozicije.
27. aprila 2020/by mf
Podcast Naprej

03: Zelena je nova rdeča: SD, zelene politike in TEŠ6!?

Frans Timmermans z novim zelenim dogovorom, načelo onesnaževalec plača, pogum za spremembe, izzivi posameznikov, občin in države pri upravljanju klimatske krize in TEŠ6.
11. oktobra 2019/by Miha Damiš

02: Nov model socialnega zavarovanja za 21. stoletje: odgovorna solidarnost

V drugi epizodi smo odprli prvo večjo vsebinsko polje, kot jo odpira 12. Kongres pred nami. O socialnem paketu smo se pogovarjali s Sonjo Lokar, dr. Anjo Kopač, Dušanom Semoličem in Gorazdom Prahom.
27. septembra 2019/by Miha Damiš

01: Nova naloga socialne demokracije:
Boj za prihodnost

Pozdravljeni v prvem podcastu Naprej. Z njim želimo okrepiti komunikacijo s članstvom in javnostjo, da skupaj preporodimo socialno demokracijo v gonilno silo napredka v 21. stoletju.
20. septembra 2019/by Miha Damiš