Močna Evropa, močna Slovenija

Socialni demokrati smo pripravili niz pogovorov z evropskima poslancema dr. Milanom Brglezom in Matjažem Nemcem ter strokovnjaki in deležniki po posamičnih področjih, kakšna mora biti v prihodnosti Evropa ter s tem tudi Slovenija: solidarna, zelena, inovativna in varna.

#aktualno

Matjaž Nemec: Pravica do varnega, zakonitega in brezplačnega splava mora biti zapisana v Listino EU o temeljnih pravicah

Evropski poslanci so danes glasovali za vključitev pravice do splava v listino EU o temeljnih pravicah. »Evropski parlament je na dvodnevnem zasedanju v Bruslju stopil v bran vsem Evropejkam. Evropski poslanci smo ravnokar izglasovali do zdaj najbolj progresivno besedilo resolucije, v kateri države članice pozivamo naj v celoti dekriminalizirajo splav ter odpravijo ovire za varen in zakonit splav,« je izpostavil Matjaž Nemec.
11. aprila 2024/by Miha Damiš

Minister Han uspešno zaključil delovni obisk Švice

Minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han je uspešno zaključil dvodnevni uradni obisk Švice. Med drugim je obiskal sdež UEFA, CERN-a, Sandoz-a, Novartis-a in se srečal s švicarskim gospodarskim ministrom Guyom Parmelinom.
11. aprila 2024/by Miha Damiš

Nemec: Do pravice do prostega potovanja morajo biti deležni tudi Srbi iz Kosova

»Pozdravljam odločitev odbora za notranje zadeve Evropskega parlamenta, ki odpira pot za odpravo vizumske obveznosti še za zadnjo kategorijo državljanov na Zahodnem Balkanu. Ta odločitev pomeni enakovredno obravnavo, za kar si v parlamentu nenehno prizadevamo, ter pravico do prostega potovanja širi tudi na srbske prebivalce iz Kosova,« je po glasovanju poudaril evropski poslanec in poročevalec Evropskega parlamenta za dosje Matjaž Nemec (S&D/SD).
9. aprila 2024/by Miha Damiš

Poslanska skupina SD: V prenovljeni strategiji ne želimo odpiranja vrat za nove privatizacije

Poslanska skupina Socialnih demokratov, s prvopodpisano mag. Meiro Hot, je na vlado naslovila pobudo v zvezi z načrtovanimi spremembami Strategije upravljanja kapitalskih naložb države.
9. aprila 2024/by Eva Zorko

Matjaž Han: Nov zakon o Kobilarni Lipica je podlaga za nadaljnji razvoj kobilarne

Vlada je pretekli teden sprejela predlog novega Zakona o Kobilarni Lipica, ki so ga pripravili na gospodarskem ministrstvu pod vodstvom ministra Matjaža Hana in ga posredovala Državnemu zboru po rednem postopku. »Z njim želimo z novim modelom enovitega in kakovostnejšega upravljanja omogočiti pogoje za še večjo dobrobit reje lipicancev, obenem pa nadaljnji razvoj Kobilarne Lipica in učinkovitejše trženje njenih storitev in produktov,« je izpostavil Han.
9. aprila 2024/by Miha Damiš

Ministrica Andreja Katič obiskala Hišo za otroke

Ministrica Andreja Katič je obiskala Hišo za otroke. Ob tej priložnosti so uradno odprli novo pridobitev – dvigalo, pomembno orodje, ki bo pomagalo zagotoviti varnost, zasebnost in zaščito otrokom v trenutkih, ko se srečujejo s pravosodnim sistemom.
2. aprila 2024/by Miha Damiš

Minister Matjaž Han napovedal 32 milijonov evrov za javno športno infrastrukturo

Minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han je skupaj s sodelavci na srečanju z župani pretekli teden v Vitanju predstavil načrt aktivnosti ministrstva na področjih športa in turizma v tem in naslednjem letu. Ob tem je napovedal novih 32,4 milijona evrov za državno sofinanciranje javne športne infrastrukture.
2. aprila 2024/by Miha Damiš

Prvo medijsko soočenje kandidatov za predsednika Socialnih demokratov

V studio N1 Slovenija je potekalo prvo medijsko soočenje kandidatov za predsednika Socialnih demokratov Tadeja Beočanina, Milana Brgleza in Janija Prednika na prihajajočem 15. Kongresu SD, ki bo potekal 13. aprila v Ljubljani.
29. marca 2024/by Miha Damiš

Jevšek: Potrjena evropska sredstva za spodbujanje zaposlovanja

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je izdalo odločitvi o finančnih prispevkih za projekt Spodbujanje zaposlovanja - Zaposli me+ in za javni razpis za sofinanciranje projektov socialne aktivacije. Evropska sredstva bodo prispevala k izboljšanju dostopa do čimprejšnje in kakovostne zaposlitve, verjame minister dr. Aleksander Jevšek.
29. marca 2024/by Miha Damiš

Odprto vsak delovni dan med 8. in 16. uro na Nazorjevi ulici 6 v Ljubljani.

Dobrodošli.