Za Socialne demokrate so letošnje lokalne volitve izjemnega pomena in so pomemben del zgodbe o novem razvojnem desetletju, ki mora Slovenijo postaviti ob bok najrazvitejšim družbam sveta.
V drugi krog županskih volitev se je uvrstilo 9. kandidatk in kandidatov Socialnih demokratov: v dveh mestnih občinah, Matjaž Rakovec v Kranju in Damijan Anželj v Murski Soboti, ter mag. Peter Bohinec na Jesenicah, Tina Gerbec v Kanalu ob Soči, Mojca Šenica v Dolenjskih Toplicah, Ivan Koncut v Lendavi, Martin Rebolj Moravčah, Branko Ritlop v Puconcih in Alen Červ v Tolminu.
Vabljeni, da podprete kandidatki in kandidate SD v vaši občini.
#aktualno

mag. Meira Hot: Potrebujemo sistemsko ureditev opore staršem mrtvorojenih otrok

Poslanka Socialnih demokratov mag. Meira Hot je na ministra za zdravje in ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti naslovila pobudo pobudo v zvezi s sistematizacijo pomoči staršem zaradi izgube otroka med nosečnostjo ali kmalu po rojstvu.
1. decembra 2022/by Tadej Ekart

Ministrica Fajon ob robu zasedanja zavezništva NATO: Slovenija je in bo vedno zagovornica politike miru in dialoga

Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon se je mudila na zasedanju Organizacije severnoatlantskega sporazuma (NATO), ki je potekalo v 29. in 30. novembra v Bukarešti, Romunija. Zunanji ministri držav članic zahodnega vojaškega zavezništva so se zbrali, da bi razpravljali o tem, kako lahko pomagajo Ukrajini po ruskih napadih na njeno elektroenergetska omrežja v luči prihajajoče zime. Ministrica Fajon je ukrajinskemu kolegu Dmitru Kulebi izrazila solidarnost Slovenije z Ukrajino.
30. novembra 2022/by Miha Damiš

Ministrica Švarc Pipan: Nasilje nad ženskami ne more biti sprejemljivo v nobeni obliki

»Nasilje nad ženskami ne more biti sprejemljivo v nobeni obliki, v nobenem kontekstu. Ni ga mogoče opravičevati, tolerirati in relativizirati. Prav tako pa je popolnoma nesprejemljivo kadarkoli s prstom kazati na žrtev, jo kakorkoli kriviti ali sokriviti za nasilje, ki se ji dogaja. Nesprejemljivo je tudi žrtev stigmatizirati v družbi ali v medijih,« je minuli petek na Nacionalni konferenci o preprečevanju in odzivanju na nasilje nad ženskami v Sloveniji poudarila ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan.
30. novembra 2022/by Miha Damiš

Meira Hot: Če kot država ne bomo sposobni zaščititi živali, ne bomo sposobni zaščititi niti ljudi

Poslanka Socialnih demokratov in podpredsednica DZ mag. Meira Hot je na ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v zvezi z zaščito živali.
25. novembra 2022/by Eva Zorko

Na predlog ministrice Švarc Pipan vlada sprejela izhodišča za popravo krivic glede nezakonitih »Covid-19« glob, vračilo bo avtomatično

Vlada je na predlog Ministrstva za pravosodje, ki ga vodi dr. Dominika Švarc Pipan iz vrst Socialnih demokratov, sprejela izhodišča za pripravo normativnih rešitev v zvezi s prekrškovnimi postopki, ki so se vodili v času obvladovanja nalezljive bolezni Covid-19.
25. novembra 2022/by Miha Damiš
Soniboj Knežak

Soniboj Knežak: Dodatno zaračunavanje vsakodnevnega nameščanja slušnega aparata v DSO je nesprejemljivo

Poslanec SD Soniboj Knežak je na ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti naslovil pobudo v zvezi z zaračunavanjem vsakodnevnega nameščanja slušnega aparata v domovih za starejše občane.
22. novembra 2022/by Tadej Ekart