#aktualno

SD: Osebna asistenca mora omogočat uresničevanje osebnih želja in interesov v poklicnem in zasebnem življenju uporabnikov

Poslanci Socialnih demokratov, mag. Meira Hot, mag. Bojana Muršič, Soniboj Knežak in Damijan Zrim, so na ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti naslovili pobudo v zvezi z javno objavljenim predlogom novele Zakona o osebni asistenci.
29. septembra 2023/by Eva Zorko

SD Maribor: Maribor, mesto boljših odnosov in drugačnega upravljanja

SD Maribor se je na lanskih lokalnih volitvah predstavili s sloganom »Za mesto dobrih odnosov«. »Ugotavljamo, da je v našem mestu viden napredek, a so kljub temu prav ti ključni gradniki skupnosti še vedno na preveliki preizkušnji. Maribor čakajo veliki izzivi, ki jim bomo kos le z upravljanjem, usmerjenim v zadovoljevanje temeljnih potreb vseh občanov. Prepričani smo, da smo vsi nosilci oblasti in odločanja za to soodgovorni,« so v SD Maribor izpostavili v izjavi.
28. septembra 2023/by Miha Damiš

Minister Han z direktorjem Svetovne organizacije za intelektualno lastnino o prvi področni nacionalni strategiji

Na obisku v Sloveniji se mudi generalni direktor Svetovne organizacije za intelektualno lastnino Daren Tang. Z gospodarskim ministrom Hanom sta se pogovarjala o pripravi nacionalne strategije za področje intelektualne lastnine. Ta bo pripomogla k boljšemu razumevanju in spoštovanju pravic intelektualne lastnine, posledično pa izboljšala okolje za razvoj inovacij in konkurenčnega gospodarstva.
26. septembra 2023/by Miha Damiš

Ministrica Tanja Fajon predavala na Harvardu

Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon je na povabilo Centra za evropske študije predavala na prestižni Univerzi Harvard v Bostonu. V predavanju z naslovom "Slovenija, Evropa in svet: krmarjenje skozi geopolitično nevihto" je predstavila našo državo in njene ambicije v Varnostnem svetu OZN, osredotočila pa se je tudi na razmere v Evropski uniji, s poudarkom na širitveni politiki.
25. septembra 2023/by Miha Damiš

Bodi moj sopotnik: Socialni demokrati z vlakom od Ljubljane do Jesenic

Od Ljubljane do Jesenic ter na vmesnih postankih v Škofji Loki, Kranju Radovljici in Begunjah so se Socialni demokrati pogovarjali z mimoidočimi na turneji Bodi moj sopotnik, jim predstavljali delo SD ter jih povprašali po področjih, za katera menijo, da bi jim morala EU v prihodnje nameniti večjo pozornost.
24. septembra 2023/by Miha Damiš

Ministrica Fajon na 78. zasedanju Generalne skupščine Organizacije združenih narodov

Ministrica Tanja Fajon se je pretekli teden udeležila 78. zasedanja Generalne skupščine OZN v New Yorku. V sklopu zasedanja je opravila tudi več več kot 20 dvostranskih srečanj z visokimi predstavniki iz vsega sveta.
24. septembra 2023/by Miha Damiš

Meira Hot: Ali hiperdigitalizacija pouka škoduje bralni pismenosti učencev?

Poslanka Socialnih demokratov mag. Meira Hot je na ministra za vzgojo in izobraževanje naslovila vprašanje v zvezi z upadom bralne pismenosti pri slovenskih osnovnošolcih.
22. septembra 2023/by Eva Zorko

Zrim: Otrokom s posebnimi potrebami je potrebno sistemsko zagotoviti spremljevalca na poti v vzgojno-izobraževalni zavod

Poslanec Socialnih demokratov Damijan Zrim je na ministra za vzgojo in izobraževanje naslovil pobudo v zvezi s sistemsko ureditvijo pravice do spremljevalca na poti v in iz vzgojno izobraževalne ustanove za otroke in mladostnike s posebnimi potrebami.
22. septembra 2023/by Miha Damiš

Hot in Muršič: Država mora urgentno pristopiti k reševanju nasilja nad starejšimi

Poslanki Socialnih demokratov mag. Meira Hot in mag. Bojana Muršič sta na ministra za solidarno prihodnost naslovili vprašanje v zvezi z naraščajočim nasiljem nad starejšimi v domovih za starejše.
22. septembra 2023/by Miha Damiš