#novice

Vsak evro od treh milijard evrov vrednega paketa za učinkovito pomoč ljudem in gospodarstvu

Vladni ukrepi niso dovolj, da s hitro, ciljano in učinkovito pomočjo države preprečimo velike gospodarske in socialne posledice. Zato SD na današnjem odboru za finance predstavlja več kot 30 amandmajev, s katerimi želi izboljšati protikrizni zakon.
31. marca 2020/by mf

Opozicija: Potrebujemo močno intervencijo države

Na drugem spletnem pogovoru Opozicija kritično o prednostih ter slabostih vladnih ukrepov, pa tudi o socialdemokratskih alternativah in predlogih. Že danes se pojavlja resen dvom, da bodo ukrepi zadostni za to, da preprečimo gospodarski zlom.
30. marca 2020/by mf

Opozicija: Spletni pogovor o vladnem paketu ukrepov in socialdemokratskih alternativah

Katere vladne predloge je vredno podpreti? Kaj socialdemokratskega manjka? Poglejte si celoten spletni pogovor!
30. marca 2020/by mf

Židan ocenjuje, da so vladni ukrepi preskromni

Predsednik SD je v izjavi za medije ocenil vladne ukrepe za pomoč ljudem in gospodarstvu. Pri tem pravi, da so v primerjavi z Nemčijo, ki za ukrepe namenja 10 % svojega BDP, preskromni. SD je vladi že predala svoje predloge in pripombe.
26. marca 2020/by mf

Židan na sestanku voditeljev evropske socialne demokracije

Voditelji evropske socialne demokracije so na videokonferenci izpostavili, da je potrebno ukrepati skupaj in solidarno, sprejeli pa so tudi usmeritve s katerimi želijo pokazati, da je krizo mogoče upravljati drugače.
26. marca 2020/by Miha Damiš

Trček podprl poziv zdravniške zbornice o nujnosti nabave zaščitne opreme za delavce v zdravstvu

Dr. Franc Trček je kot predsedujoči Odboru za zdravstvo Državnega zbora podprl poziv Zdravniške zbornice in sindikatov v javnem zdravstvu o nujnosti zagotovitve zaščitne opreme za zaposlene v zdravstvu in vseh, ki skrbijo za infrastrukturo družbene solidarnosti.
26. marca 2020/by mf

SD poslala vladi pripombe in predloge na paket ukrepov

Socialni demokrati vladi predlagajo dopolnitve ukrepov za boj proti socialnim in ekonomskim posledicam epidemije. Poglejte, kaj SD predlaga za pomoč vsem prizadetim!
25. marca 2020/by mf

Dr. Franc Trček se je pridružil poslanski skupini Socialnih demokratov

Matjaž Han je dr. Francu Trčku izrazil dobrodošlico in mu zaželel, da se bo v poslanski skupini, ki deluje na načelih vključevanja, demokratičnosti in odprtosti, dobro počutil in znotraj nje uresničeval svoje politično poslanstvo in zaveze volivcem.
24. marca 2020/by mf

Fajon: Sodelovanje med državami v schengenskem območju se izboljšuje

Tanja Fajon, koordinatorica za Schengen v EP, s komisarko za notranje zadeve Ylvo Johansson in kolegi iz vodstva skupine S&D o razmerah v schengenskem prostoru in na grških otokih.
24. marca 2020/by Miha Damiš

Opozicija: Spletni pogovor o predlogih za reševanje socialnih in ekonomskih posledic epidemije

V prvem spletnem pogovoru, ki ga je moderiral dr. Jernej Štromajer, so sodelovali dr. Jože P. Damijan, dr. Emilija Stojmenova Duh, Goran Forbici, Gorazd Prah in mag. Dejan Židan. Vabljeni k ogledu.
23. marca 2020/by mf

S pametnim ukrepanjem lahko pomagamo ljudem in preprečimo recesijo

Sodelujoči na spletnem pogovoru poudarili, da je mogoče s pametno pomočjo vsem ljudem in uporabo virov Evropske centralne banke preprečiti gospodarski in socialni zlom, SD pa je napovedal konkretne predloge ukrepov.
23. marca 2020/by mf

Matjaž Han: Če vlada ne bo predlagala ukrepov za zaščito samozaposlenih, bo zakon z ukrepi vložila SD

Potem, ko vladajoča večina sinoči ni sprejela predlogov SD in Levice za odpis prispevkov samozaposlenim, je Matjaž Han opozoril, da z ukrepi ne bi smeli pozabiti na najranljivejše skupine.
20. marca 2020/by mf

SD: Z vrsto predlogov za pomoč najbolj prizadetim

V dneh, ko Državni zbor odloča o interventnih ukrepih zaradi epidemije koronavirusne bolezni, si poslanska skupina SD prizadeva za rešitve za učinkovito pomoč vsem, ki bodo zaradi posledic prizadeti.
19. marca 2020/by mf

Jevšek: Poziv k znižanju cen zdravil, ki lajšajo simptome in bolečine v primeru okužbe

Dr. Aleksander Jevšek, župan Murske Sobote, poziva vlado k regulaciji najvišjih cen zdravil, ki lajšajo simptome in bolečine ob okužbi s koronavirusom. Pri tem opozarja, da imajo lekarne na škatlico lekadola kar 140-odstotno maržo.
18. marca 2020/by mf

Prednik: Prazna državna stanovanja za zdravstvene delavce iz drugih delov Slovenije

Poslanec SD Jani Prednik predlaga vladi, da prazna državna stanovanja nameni za začasno bivanje delavcev v zdravstvu in drugih kritičnih dejavnostih, ki na delo prihajajo iz drugih delov Slovenije.
18. marca 2020/by mf

Predlogi SD za boj s koronavirusom in posledicami

Socialni demokrati na današnjem Svetu za nacionalno varnost predlagali nabor ukrepov za omejitev okužb, za pomoč izpostavljenim poklicem ter za omilitev socialnih in ekonomskih posledic.
17. marca 2020/by mf

10 razlogov, da bomo opozicija Janezu Janši

Janez Janša ni nepopisan list papirja. Njegova zgodovina, napake in način delovanja so zgovoren dokaz, da ga Socialni demokrati nočemo podpreti za predsednika nove slovenske vlade.
14. marca 2020/by mf

SD: Ostro proti kršitvam pravice do sindikalnega organiziranja

Pritiski in grožnje z odpovedmi delovnih razmerij članom ter članicam sindikata v podjetju Lidl Slovenija terjajo takojšnjo reakcijo pristojnih.
13. marca 2020/by Miha Damiš

Je Levica skupaj s SDS omogočila nadaljnje delovanje vard?

Na pristojnem odboru sta bila danes zavrnjena predloga zakonov o nadzoru državne meje in o javnem redu in miru, zaradi česar policija tudi v prihodnje ne bo imela učinkovitih pravnih vzvodov za ukrepanje proti organiziranim paravojaškim enotam.
11. marca 2020/by mf
Soniboj Knežak

Soniboj Knežak: Odločno proti onemogočanju sprejema ključnih ukrepov za finančno stabilizacijo občin

Nastajajoča koalicija z izglasovanim umikom dveh točk z dnevnega reda zakonodajnega postopka onemogoča sprejem ključnih ukrepov za finančno stabilizacijo slovenskih občin, je poudaril poslanec SD Knežak.
10. marca 2020/by Miha Damiš

Meira Hot in Matjaž Nemec z Italijanskim veleposlanikom o aktualnih razmerah in sodelovanju držav

Poslanca SD Meira Hot in Matjaž Nemec na pogovoru z Italijanskim veleposlanikom v Republiki Sloveniji Carlom Campanilejem o aktualnih razmerah in sodelovanj med državama.
10. marca 2020/by Miha Damiš

Živeti pod Orbanom: Ne ponavljajmo madžarskih napak

Na pogovornem večeru o madžarskih izkušnjah z orbanizacijo je Balazs Barany slikovito orisal metode in značilnosti Orbanovega režima. Oglejte si celoten posnetek sinočnjega dogodka.
10. marca 2020/by mf

Matjaž Han: Občine državi dokazujejo, da bi lahko z več finančne stabilnosti ter avtonomnosti dosegale še več

Matjaž Han se je na povabilo Državnega sveta udeležil posveta o finančnem položaju slovenskih občin.
9. marca 2020/by Miha Damiš

Jani Prednik: Prizadevamo si za napredno in socialno pravično podnebno politiko

Podpiramo predlog resolucije o Nacionalnem programu varstva okolja za obdobje 2020-2030, saj vsebuje dolgoročne usmeritve, cilje, naloge, ukrepe na področju varstva okolja in ohranjanja biotske raznovrstnosti ter varstva naravnih vrednot.
5. marca 2020/by Miha Damiš
Več...
Socialni demokrati smo napredno politično gibanje, ki uresničuje idejo socialne demokracije v Sloveniji 21. stoletja. Povezujemo in organiziramo ljudi v močno politično silo, sposobno ustvarjati napredne spremembe. Verjamemo v enakost, solidarnost, svobodo, pravičnost, mir in sodelovanje. Vedno na strani ljudi.

Prijavi se na novice!