Prijava na novice

Informacije o delovanju Socialnih demokratov na vaš elektronski naslov

Želite biti obveščeni o stališčih, zgodbah in dogodkih Socialnih demokratov? Prijavite se na novice in ostanite obveščeni!

#aktualno

SD: Osebna asistenca mora omogočat uresničevanje osebnih želja in interesov v poklicnem in zasebnem življenju uporabnikov

Poslanci Socialnih demokratov, mag. Meira Hot, mag. Bojana Muršič, Soniboj Knežak in Damijan Zrim, so na ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti naslovili pobudo v zvezi z javno objavljenim predlogom novele Zakona o osebni asistenci.
29. septembra 2023/by Eva Zorko

SD Maribor: Maribor, mesto boljših odnosov in drugačnega upravljanja

SD Maribor se je na lanskih lokalnih volitvah predstavili s sloganom »Za mesto dobrih odnosov«. »Ugotavljamo, da je v našem mestu viden napredek, a so kljub temu prav ti ključni gradniki skupnosti še vedno na preveliki preizkušnji. Maribor čakajo veliki izzivi, ki jim bomo kos le z upravljanjem, usmerjenim v zadovoljevanje temeljnih potreb vseh občanov. Prepričani smo, da smo vsi nosilci oblasti in odločanja za to soodgovorni,« so v SD Maribor izpostavili v izjavi.
28. septembra 2023/by Miha Damiš

Minister Han z direktorjem Svetovne organizacije za intelektualno lastnino o prvi področni nacionalni strategiji

Na obisku v Sloveniji se mudi generalni direktor Svetovne organizacije za intelektualno lastnino Daren Tang. Z gospodarskim ministrom Hanom sta se pogovarjala o pripravi nacionalne strategije za področje intelektualne lastnine. Ta bo pripomogla k boljšemu razumevanju in spoštovanju pravic intelektualne lastnine, posledično pa izboljšala okolje za razvoj inovacij in konkurenčnega gospodarstva.
26. septembra 2023/by Miha Damiš