Prijava na novice

Informacije o delovanju Socialnih demokratov na vaš elektronski naslov

Želite biti obveščeni o stališčih, zgodbah in dogodkih Socialnih demokratov? Prijavite se na novice in ostanite obveščeni!

#aktualno

Minister Jevšek na avstrijskem Koroškem o pomenu čezmejnega sodelovanja

Minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek je skupaj z ministrom za Slovence v zamejstvu in po svetu obiskal avstrijsko Koroško, kjer sta se srečala z deželnim glavarjem Zvezne dežele Koroške dr. Petrom Kaiserjem in slovensko govorečimi župani glede pomembnosti čezmejnega sodelovanja.
30. marca 2023/by Tadej Ekart

Strateški svet za turizem na prvi seji o prednostnih nalogah

Na ponedeljkovi prvi seji Strateškega sveta za turizem, ki ga vodi minister Matjaž Han, so članice in člani izmenjali mnenja o prioritetnih nalogah v turizmu v letošnjem letu in se seznanili s ključnimi področji potrebnih sprememb in dopolnitev Zakona o gostinstvu in Zakona o spodbujanju razvoja turizma. Ministrstvo je članom predstavilo tudi Strategijo slovenskega turizma 2022-2028 in nadaljnje korake glede priprave akcijskega načrta za izvedbo strategije.
29. marca 2023/by Miha Damiš

Minister Jevšek: Rabljene hitre antigenske teste bo po zaslugi slovenskega znanja mogoče reciklirati

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor je potekala predstavitev projekta, ki s podporo Norveškega finančnega mehanizma uvaja recikliranje hitrih antigenskih testov za covid-19. »Poleg inovativnosti je dodana vrednost tega projekta, da povezuje mariborsko univerzo, tamkajšnji klinični center in podjetja,« je poudaril minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek.
27. marca 2023/by Miha Damiš