Prijava na novice

Informacije o delovanju Socialnih demokratov na vaš elektronski naslov

Želite biti obveščeni o stališčih, zgodbah in dogodkih Socialnih demokratov? Prijavite se na novice in ostanite obveščeni!

#aktualno

mag. Meira Hot: Potrebujemo sistemsko ureditev opore staršem mrtvorojenih otrok

Poslanka Socialnih demokratov mag. Meira Hot je na ministra za zdravje in ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti naslovila pobudo pobudo v zvezi s sistematizacijo pomoči staršem zaradi izgube otroka med nosečnostjo ali kmalu po rojstvu.
1. decembra 2022/by Tadej Ekart

Ministrica Fajon ob robu zasedanja zavezništva NATO: Slovenija je in bo vedno zagovornica politike miru in dialoga

Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon se je mudila na zasedanju Organizacije severnoatlantskega sporazuma (NATO), ki je potekalo v 29. in 30. novembra v Bukarešti, Romunija. Zunanji ministri držav članic zahodnega vojaškega zavezništva so se zbrali, da bi razpravljali o tem, kako lahko pomagajo Ukrajini po ruskih napadih na njeno elektroenergetska omrežja v luči prihajajoče zime. Ministrica Fajon je ukrajinskemu kolegu Dmitru Kulebi izrazila solidarnost Slovenije z Ukrajino.
30. novembra 2022/by Miha Damiš

Ministrica Švarc Pipan: Nasilje nad ženskami ne more biti sprejemljivo v nobeni obliki

»Nasilje nad ženskami ne more biti sprejemljivo v nobeni obliki, v nobenem kontekstu. Ni ga mogoče opravičevati, tolerirati in relativizirati. Prav tako pa je popolnoma nesprejemljivo kadarkoli s prstom kazati na žrtev, jo kakorkoli kriviti ali sokriviti za nasilje, ki se ji dogaja. Nesprejemljivo je tudi žrtev stigmatizirati v družbi ali v medijih,« je minuli petek na Nacionalni konferenci o preprečevanju in odzivanju na nasilje nad ženskami v Sloveniji poudarila ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan.
30. novembra 2022/by Miha Damiš