Prijava na novice

Informacije o delovanju Socialnih demokratov na vaš elektronski naslov

Želite biti obveščeni o stališčih, zgodbah in dogodkih Socialnih demokratov? Prijavite se na novice in ostanite obveščeni!

#aktualno

Ministrici za zunanje zadeve Slovenije in Nemčije Tanja Fajon in Annalena Baerbock za več sodelovanja med državama

Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon se je mudila na prvem obisku v Berlinu. Z nemško ministrico Annaleno Baerbock sta podpisali akcijski načrt o triletnem strateškem sodelovanju ter napovedali krepitev in širitev sodelovanja med državama. Govorili sta tudi o konkretnih razvojnih projektih za pomoč Ukrajini ter o Zahodnem Balkanu.
1. julija 2022/by Tina

Odziv Nemca na odgovor Evropske komisije glede slovenskih državljank in državljanov, ki delajo v Italiji

Evropska komisija se je pozitivno odzvala na pobudo evropskega poslanca Matjaža Nemca (SD/S&D) in njegova vprašanja glede slovenskih državljank in državljanov, ki delajo v Italiji. Po prepričanju evropskega poslanca Nemca so slednji s strani Italije obravnavni diskriminatorno, ker kljub njihovi vpetosti življenja v Italiji ter plačevanja obveznih davščin tej državi (delo, mešani zakoni) zaradi neizpolnjevanja pogoja stalnega prebivališča v Italiji niso upravičeni do vrste pravic, med drugim do otroškega dodatka.
1. julija 2022/by Miha Damiš

Minister Matjaž Han za okrepljeno vlogo Slovenije v mednarodnih razvojnih projektih

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han je danes na Dunaju v imenu vlade RS podpisal Načrt sodelovanja z Organizacijo Združenih narodov za industrijski razvoj (UNIDO). Okrepljeno sodelovanje Slovenije z UNIDO prispeva k povečanju deleža izvoza in spodbuja internacionalizacijo malih in srednjih podjetij. Hkrati pa krepi razvojno sodelovanje slovenskih visoko tehnoloških podjetij in raziskovalnih inštitutov z državami izven EU.
30. junija 2022/by Tina