Tristo kosmatih!

Iskane vsebine nismo našli. Morda ste pri vnosu naredili napako, morda pa je bila vsebina spremenjena ali umaknjena.

#vsebina

Tanja Fajon: Socialni demokrati imamo načrt

Na današnji programski konferenci, ki začenja javno razpravo o programu Socialnih demokratov, je Tanja Fajon napovedala vizijo Slovenije kot napredne in odprte države, v kateri bodo ljudje varni. “Imamo načrt, da Slovenija takšna tudi postane. Slovenija je lahko drugačna.” Sprejemu osnutka programa SD, ki nosi naslov Nov začetek - Program velikih sprememb za razvojno desetletja, sledi večmesečna javna razprava s sindikati, gospodarstvom, nevladnimi organizacijami in družbenimi skupinami.
16. oktobra 2021/by mf

SD: Žaljenje, cinizem in poniževanje Janeza Janše ni Slovenija

Socialni demokrati so ob nedavnem, kot so poudarili v stranki, “vnovičnem sramotenju predsednika Vlade Janeza Janše” po družbenih omrežjih ob misiji Evropskega parlamenta, na čelu katere je Sophie in 't Veld, ostro odzvali: »Janez Janša ni Slovenija.« Mednarodne delegacija je sicer pred dnevi pričela s preverjanjem stanja v Sloveniji na področju pravne države, svobode medijev in boja proti korupciji.
15. oktobra 2021/by Eva Zorko

Državni svetnik Tomaž Horvat s pobudama vladi za pomoč starejšim in samozaposlenim

Tomaž Horvat je na Državni svet naslovil pobudi za vlado. Prvo, da vlada prouči možnost unovčenja BON in BON21 za kritje stroškov storitev domov za starejše ter drugo pobudo, za uvrstitev samozaposlenih oseb med upravičence do nadomestila plače v primeru nezmožnosti opravljanja dela zaradi karantene.
13. oktobra 2021/by Miha Damiš

Dejan Židan: Bo vlada slišala jasne pozive fiskalnega sveta o nerealnih proračunih za leti 2022 in 2023?

Poslanec Socialnih demokratov mag. Dejan Židan je na ministra za finance naslovil poslansko vprašanje glede, kot je zapisal poslanec, »očitno nerealnega načrtovanja proračuna Republike Slovenije za leti 2022 in 2023.«
12. oktobra 2021/by Eva Zorko

Minimalna plača mora zagotavljat dostojno življenje

Socialni demokrati so v zakonodajno proceduro vložili zahtevo za sklic nujne seje Odbora za delo z jasnim pozivom za novo višino minimalnih življenjskih stroškov v Sloveniji ter ustreznejšo, višjo določitev zneska minimalne plače ter drugih socialnih transferjev, vezanih na višino minimalnih življenjskih stroškov.
12. oktobra 2021/by Eva Zorko

Marko Koprivc: Vlada naj samozaposlenim nemudoma zagotovi povračilo stroškov za plače v času karantene

Poslanec Socialnih demokratov mag. Marko Koprivc je na Vlado naslovil poslansko pobudo glede nadomestila plače za samozaposlene v karanteni. Koprivc je opozoril, da država povrne delodajalcem stroške plače za tiste delavce, ki jim je bila odrejena karantena.
11. oktobra 2021/by Eva Zorko

Matjaž Han: Z obstrukcijo proračunske seje pozivamo k razumu in odstopu vlade

Poslanci opozicijskih strank SD, LMŠ, SAB in Levica so danes obstruirali izredno sejo Državnega zbora, na kateri se je ta seznanil s predlogom proračunov države za prihodnji dve leti. Tako so izrazili protest proti vladi, ki je odgovorna za nevzdržne razmere v državi, Janez Janšo pa pozvali k odstopu.
7. oktobra 2021/by Miha Damiš

Tanja Fajon: Vlada namerno ustvarja izredne razmere

Opozicijske stranke SD, LMŠ, SAB in Levica so po torkovem dogajanju v Ljubljani zahtevale sklic izredne seje Državnega zbora glede nevzdržnih razmer v državi in nujnosti predčasnih volitev. Vlado Janeza Janše, ki je odgovorna za stanje v državi, so pozvale k odstopu.
7. oktobra 2021/by Miha Damiš

Meira Hot: Stanovanja za visoke najemnine raje študentom in turistom kot družinam, ki jih zelo potrebujejo

Poslanka Socialnih demokratov mag. Meira Hot je na ministra za okolje in prostor naslovila poslansko vprašanje glede problematike najemnih stanovanj, ki je še posebej pereča na turističnih območjih.
7. oktobra 2021/by Eva Zorko

Tanja Fajon z evropskimi voditelji: Pospešeno vključevanje Zahodnega Balkana v EU bi moral biti evropski strateški cilj

Predsednica Socialnih demokratov Tanja Fajon je danes pred zasedanjem Vrha EU - Zahodni Balkan gostila delovni zajtrk predsednikov vlad in voditeljev evropske socialne demokracije.
6. oktobra 2021/by Miha Damiš

Parlamentarna razprava glede čakalnih vrst je nujna

Poslanski skupini SD in LMŠ sta v parlamentarno proceduro vložili zahtevo za sklic nujne seje Odbora za zdravstvo o nujnih ukrepih za reševanje problematike čakalnih dob v zdravstvu.
5. oktobra 2021/by Eva Zorko

Franc Trček: Bodo vladajoči v mescu požarne varnosti prenehali z ignoranco problemov gasilcev?

Franc Trček je ob pričetku meseca požarne varnosti Vlado RS opomnil na težave slovenskega gasilstva ter jo pozval k njihovem reševanju. Na probleme gasilstva vlado že dlje časa neuspešno opozarjajo tudi gasilci, ti so zaradi vladine arogance konec letošnjega junija izpeljali dvodnevno opozorilno stavko.
1. oktobra 2021/by Eva Zorko

Zahvala ni dovolj! Medicinske sestre si zaslužijo višje plače in boljše delovne pogoje

Medicinske sestre, zdravstveni tehniki in babice so naši varuhi zdravja, takrat ko nam je najtežje. Njihova nega, skrb in podpora pri varovanju in ohranjanju zdravja so neprecenljivi. Zaposleni v zdravstveni negi niso zgolj v službi poklica, temveč najbolj humanega poslanstva.
1. oktobra 2021/by Miha Damiš

Socialni demokrati na jubilejnem 20. Festivalu za tretje življenjsko obdobje

Poslanka in poslanec Socialnih demokratov mag. Bojana Muršič in mag. Dejan Židan sta se danes udeležila Festivala za tretje življenjsko obdobje, ki se letošnje leto ponaša s častitljivo 20. obletnico delovanja.
30. septembra 2021/by Eva Zorko

Demokracijo lahko rešijo le takojšnje predčasne volitve

Ustavno sodišče je ponovno zadržalo odločitev vlade, ki nadaljuje vladanje z odloki. Iz vseh dosedanjih odločitev Ustavnega sodišča izhaja, da z odloki ni mogoče posegati v pravice ljudi. To je nov dokaz protiustavnega ravnanja vlade, poudarjajo Socialni demokrati.
30. septembra 2021/by Miha Damiš

Franc Trček: Slovensko zdravstvo potrebuje več od investicij v zidove

Poslanke in poslanci so na današnji izredni seji Državnega zbora obravnavali vladni predlog zakona o zagotavljanju finančnih sredstev za investicije v slovensko zdravstvo v letih od 2021 do 2031.
29. septembra 2021/by Eva Zorko

Podpis sporazuma je priložnost za nov začetek

Prepričani so, da na prihajajočih volitvah lahko dobijo večino za oblikovanje trdne, uspešne in učinkovite vlade, ki bo Slovenijo popeljala na pravo pot. Po podpisu so poudarili skupno zavezanost demokratičnim vrednotam, normalizaciji stanja v državi ter poenotenju prebivalcev Slovenije.
29. septembra 2021/by Miha Damiš

Dejan Židan: Bomo medicinsko opremo tudi v prihodnje preplačevali?

Poslanec Socialnih demokratov mag. Dejan Židan je na vlado naslovil pobudo v zvezi z upoštevanjem predlogov skupine Zdravstvo.si pri pripravi novega Zakona o javnem naročanju.
27. septembra 2021/by Eva Zorko