Tristo kosmatih!

Iskane vsebine nismo našli. Morda ste pri vnosu naredili napako, morda pa je bila vsebina spremenjena ali umaknjena.

#vsebina

Prioritete Matjaža Hana kot ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo: Za zmage slovenskega gospodarstva, turizma in športa

Matjaž Han verjame, da je edini recept za soočanje z gospodarskimi izzivi spoznanje, da smo vsi skupaj v istem čolnu in da moramo v morju pretresov in sprememb vsi skupaj veslati v isto smer.
28. maja 2022/by Miha Damiš

Podpis koalicijske pogodbe: Danes začenjamo pisati novo poglavje o prihodnosti Slovenije

V Cankarjevem domu so Socialni demokrati z Gibanjem svoboda in Levico podpisali koalicijsko pogodbo, ki je po oceni organov SD pomemben povzetek ključnih programskih rešitev, s katerimi se je SD odpravila na parlamentarne volitve. Koalicijska pogodba je predhodno na zborih članstva SD, zaradi svoje socialdemokratske narave, prejela skoraj soglasno podporo članic in članov SD.
24. maja 2022/by Eva Zorko

Matjaž Nemec: v Evropski parlament odhajam z največjo odgovornostjo za reševanje perečih vprašanj in z izjemno dediščino Tanje Fajon

Predsednica in podpredsednik stranke Tanja Fajon in Matjaž Nemec sta danes podala skupno izjavo za javnost, kot sta bila slikovita, »ob primopredaji štafetne palice« mandata evropskega poslanstva.
19. maja 2022/by Tadej Ekart

Socialni demokrati gostili delegacijo poslank in poslancev SPÖ avstrijske Koroške

Socialni demokrati so danes gostili delegacijo poslank in poslancev SPÖ avstrijske Koroške pod vodstvom dr. Petra Kaiserja, deželnega glavarja ter predsednika SPÖ Kärnten.
19. maja 2022/by Tadej Ekart

Članice in člani Socialnih demokratov podprli vstop stranke v vlado

Socialni demokrati smo v vseh osmih volilnih enotah skladno s statutom stranke izpeljali zbore članstva, na katerih so predstavili predlog koalicijskega dogovora ter ekipe in vsebine iz predvolilnega programa stranke, ki so jih uspeli vključiti v koalicijski dogovor. Članice in člani SD so z 99,9 odstotka glasov podprli vstop stranke v vlado.
18. maja 2022/by Tadej Ekart

Predsedstvo Socialnih demokratov potrdilo koalicijsko pogodbo ter kandidatke in kandidate stranke za državne funkcije

Predsedstvo Socialnih demokratov se je na današnji dopisni seji seznanilo z vsebino koalicijske pogodbe ter potrdilo njeno parafiranje.
14. maja 2022/by Eva Zorko

SD vladi v odhajanju: Opravljajte tekoče posle in ne povzročajte dodatne škode!

Poslanka Socialnih demokratov mag. Meira Hot je danes, v imenu Socialnih demokratov, na odhajajočo Vlado RS podala javni poziv v zvezi z informacijami glede prodaje slovenskih turističnih podjetij.
12. maja 2022/by Eva Zorko

Predsedstvo SD soglasno podelilo mandat predsednici Tanji Fajon za nadaljevanje koalicijskih pogajanj

Predsedstvo Socialnih demokratov je na seji v Ljubljani podrobno opravilo analizo rezultatov državnozborskih volitev in razpravo o prihodnjem delovanju stranke.
6. maja 2022/by Tadej Ekart

Politika in civilna družba lahko sodelujeta za spremembe na bolje

»S Socialnimi demokrati smo v teh dveh letih skupaj delali vse kampanje Inštituta 8. marec, od redefinicije kaznivega dejanja posilstva do referenduma za vodo. Politika in civilna družba lahko sodelujeta za spremembe na bolje,« je izpostavila Nika Kovač, direktorica Inštituta 8. marec, v današnjem pogovoru s predsednico Socialnih demokratov, Tanjo Fajon.
22. aprila 2022/by Tadej Ekart

Tanja Fajon napovedala, kaj bo nova vlada naredila v prvih 100 dneh

Predsednica SD Tanja Fajon je s svojo ekipo predstavila, kaj bodo Socialni demokrati naredili v prvih 100 dneh nove vlade. “Ne bo časa za učenje. Okoliščine bodo zahtevale odločitve. Biti bo treba pripravljen od prvega dne naprej,” je poudarila Tanja Fajon.
14. aprila 2022/by Tadej Ekart

Tanja Fajon predstavila načrt SD za reševanje krize: Imamo jasno ambicijo, kako bomo prvi dan po volitvah začeli pomagati ljudem, gospodarstvu in Sloveniji.

Predsednica SD Tanja Fajon je v Mariboru predstavila akcijski načrt Socialnih demokratov za reševanje krize. Ker se vlada ne odziva na podražitve osnovnih živil, energentov in surovin ter na opozorila ekonomistov, da nam grozi še večja kriza, so Socialni demokrati pripravili svoj akcijski načrt, je poudarila Tanja Fajon.
8. aprila 2022/by Miha Damiš
Bojana Muršič

Bojana Muršič: Vodstvo FURS-a bolje skrbi za interese premožnih, kot pa za interese delovnih ljudi

Poslanka Socialnih demokratov mag. Bojana Muršič je na vlado naslovila pobudo v zvezi s popravo napak pri upoštevanju dohodninskih olajšav za vzdrževane družinske člane.
7. aprila 2022/by Eva Zorko

Tanja Fajon: V 30 dneh do pregleda pri specialistu

“Zdravje je vse, kar imamo. Zdravje je naša prioriteta. V tem kliničnem centru sem tudi sama preživela del svoje mladosti. Marsikdo med nami preživlja tu številne stiske, dolgo obdobje čakanja in negotovosti,” je danes na ploščadi pred UKC Ljubljana dejala predsednica SD Tanja Fajon in napovedala ukrepe za to, da vsem ljudem zagotovimo pregled pri specialistu v največ 30 dneh.
5. aprila 2022/by mf

Socialni demokrati in Nacionalni svet invalidskih organizacij podpisala protokol sodelovanja za izboljšanje položaja položaja invalidov

Predsednica Socialnih demokratov Tanja Fajon in predsednik Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Slovenije (NSIOS) Borut Sever sta danes podpisala protokol o sodelovanju, s katerim sta se zavezala k sodelovanju pri uresničevanju človekovih pravic, izboljšanju položaja in kakovosti življenja invalidov v Sloveniji ter udejanjanju Konvencije OZN o pravicah invalidov.
5. aprila 2022/by Tadej Ekart

Meira Hot: Odločno se bomo zoperstavili seksizmu, šovinizmu in vsakršnemu nasilju

Poslanka Socialnih demokratov mag. Meira Hot je podala izjavo za javnost ob nedavni objavi nekdanjega politika na spletni platformi Facebook, izjave katerega so v preteklih letih v javnosti sprožile že veliko ogorčenja zaradi seksizma.
1. aprila 2022/by Miha Damiš

Meira Hot in Matjaž Nemec: Janez Janša ogroža arbitražni sporazum in slovenske ribiče postavlja v nezavidljiv položaj

Meira Hot in Matjaž Nemec sta se odzvala na informacije iz medijev glede dogovarjanja predsednikov slovenske in hrvaške vlade o skupnem ribolovnem območju znotraj Piranskega zaliva.
31. marca 2022/by Miha Damiš

Milan M. Cvikl in Soniboj Knežak: Vlada zapušča potapljajočo se ladjo energetske krize v rešilnih čolnih na poti dobrih služb

Poslanec Socialnih demokratov Soniboj Knežak in predsednik Strokovnega sveta SD za finance, razvoj in kohezijo Milan M. Cvikl sta se danes odzvala na vest o odhodu Blaža Košoroka z mesta državnega sekretarja, odgovornega za energetiko, in na njegovo imenovanje na čelo družbe Gen energija.
31. marca 2022/by Miha Damiš

Socialni demokrati in Stranka mladih – Zeleni Evrope podpisali sporazum o sodelovanju

Predsednica Socialnih demokratov Tanja Fajon in predsednik Stranke mladih - Zeleni Evrope Igor Jurišič sta podpisala sporazum o sodelovanju med strankama.
25. marca 2022/by Miha Damiš