Tristo kosmatih!

Iskane vsebine nismo našli. Morda ste pri vnosu naredili napako, morda pa je bila vsebina spremenjena ali umaknjena.

#vsebina

Minister Jevšek: Rabljene hitre antigenske teste bo po zaslugi slovenskega znanja mogoče reciklirati

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor je potekala predstavitev projekta, ki s podporo Norveškega finančnega mehanizma uvaja recikliranje hitrih antigenskih testov za covid-19. »Poleg inovativnosti je dodana vrednost tega projekta, da povezuje mariborsko univerzo, tamkajšnji klinični center in podjetja,« je poudaril minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek.
27. marca 2023/by Miha Damiš

Ministrica Fajon v New Yorku na konferenci OZN o vodi: Ne moremo si privoščiti, da bi na tretjo konferenco OZN o vodi spet čakali 46 let

Ministrica Tanja Fajon se je v preteklih dneh mudila v New Yorku na konferenci Organizacije združenih narodov (OZN) o vodi. To je bila šele druga konferenca v 45 letih, ki je bila namenjena izključno vodi.
27. marca 2023/by Miha Damiš

Za SD vprašanje sofinanciranja OFEM-a ni in tudi ne bo stvar prestiža med strankami

V SD se zavedajo pomena dogodkov, kot je OFEM, ne samo za Maribor, ampak za regijo in nenazadnje za Slovenijo, zato, kot so zapisali, vprašanje sofinanciranja OFEM-a ni in tudi ne bo stvar prestiža med strankami koalicije ali opozicije.
27. marca 2023/by Miha Damiš

Meira Hot o pogojih za upokojitev žensk

Poslanka Socialnih demokratov mag. Meira Hot je na ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti naslovila pobudo z zvezi s pogoji za upokojitev žensk, ki dopolnijo starost 60 let.
24. marca 2023/by Eva Zorko

Švarc Pipan: Panika in strah v zdravstvenih krizah ne moreta biti izgovor za teptanje človekovih pravic

Na posvetu Medicina, pravo in družba, ki se je začel danes v Mariboru, je ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan poudarila, da panika in strah tudi v takšnih primerih ne moreta biti izgovor za teptanje človekovih pravic.
23. marca 2023/by Miha Damiš

Vlada potrdila predlog novele zakona o gospodarskih družbah

Vlada je sprejela predlog novele zakona o gospodarskih družbah. »S predlogom zakona omogočamo enostavnejše ustanavljanje podjetij in podružnic tujih podjetij preko spletnih registrskih postopkov, bolj učinkovito izvedbo čezmejnih operacij ter korporativno upravljanje podjetij. S tem krepimo učinkovitejše poslovno okolje za podjetja,« poudarja minister Matjaž Han.
23. marca 2023/by Miha Damiš

Fajon in Švarc Pipan pozdravili nalog ICC za aretacijo Putina

Tanja Fajon je pozdravila odločitev Mednarodnega kazenskega sodišča (ICC), da izda nalog za aretacijo ruskega predsednika Putina zaradi suma, da je odgovoren za nezakonite deportacije ukrajinskih otrok z okupiranih območij. Dominika Švarc Pipan je odločitev pozdravila kot zgodovinski korak pri prizadevanjih za pregon odgovornih za zločine, storjene med rusko agresijo v Ukrajini.
21. marca 2023/by Miha Damiš

Matjaž Han v Luki Koper o izzivih in razvojnih priložnostih

Gospodarski minister Matjaž Han je minuli petek skupaj z infrastrukturno ministrico obiskal Luko Koper, kjer sta se srečala s predsednikom uprave in se seznanila z lanskimi rezultati, aktualnimi izzivi ter ključnimi naložbami in razvojnimi priložnostmi.
21. marca 2023/by Miha Damiš

SD: Upravne enote morajo nuditi kakovosten, hiter in učinkovit servis

Poslanci Socialnih demokratov, s prvopodpisano mag. Bojano Muršič, so v pobudi pozvali ministrico za javno upravo k ponovnemu razmisleku glede reorganizacije upravnih enot.
17. marca 2023/by Eva Zorko

Slovenija krepi sodelovanje z Organizacijo ZN za industrijski razvoj

Slovenija krepi sodelovanje z Organizacijo ZN za industrijski razvoj (Unido). Gospodarski minister Matjaž Han je v okviru obiska generalnega direktorja Unida Gerda Müllerja v Ljubljani podpisal sporazum glede poglobitve sodelovanja med Slovenijo in omenjeno organizacijo. Država si od tega obeta podporo prodoru gospodarstva na tuje.
17. marca 2023/by Miha Damiš

Minister Jevšek na Forumu mest 2023: Ponosni smo na dobro medsebojno sodelovanje naših mest

Na povabilo evropske komisarke za kohezijo in reforme Elise Ferreira se je minister za kohezijo in regionalno politiko dr. Aleksander Jevšek v Torinu udeležil dogodka »Forum mest 2023«. V uvodnem nagovoru je izpostavil pomen kohezijske politike ter mehanizem celostnih teritorialnih naložb, ki ima ključno vlogo pri razvoju mest v vseh državah članicah EU.
17. marca 2023/by Miha Damiš

Tanja Fajon: SDS želi z resolucijo nabirati politične točke na hrbtu Ukrajine

Poslanci DZ danes razpravljajo o predlogu resolucije SDS o uvrstitvi Rusije med države, ki podpirajo terorizem. Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon je izpostavila, da predlagatelji izkoriščajo to temo za notranjepolitične interese, saj Slovenija že sodi med najbolj solidarne države z Ukrajino.
16. marca 2023/by Miha Damiš

Matjaž Nemec novi vodja delegacije EP za države Magreb-a

Poslanke in poslanci Evropskega parlamenta so danes s prepričljivo večino izvolili Matjaža Nemca (SD/S&D) za vodjo delegacije EP za odnose z državami Magreba - Alžirijo, Libijo, Marokom, Tunizijo in Mavretanijo.
15. marca 2023/by Miha Damiš

Ministrica Tanja Fajon predala dva avtobusa za prevoz šolarjev v Ukrajini

Ministrica Tanja Fajon je danes veleposlaniku Ukrajine v Republiki Sloveniji Andriju Taranu na sedežu javnega podjetja Ljubljanski potniški promet d.o.o. v Ljubljani predala dva avtobusa, ki bosta namenjena prevozu ukrajinskih šolarjev, da bodo lahko kljub vojnim razmeram varno prišli do šol in nadaljevali izobraževanje.
15. marca 2023/by Miha Damiš

Tanja Fajon na koalicijskem vrhu glede davčne reforme: Narediti moramo bolj pravičen sistem

Koalicija se je na tretjem vrhu seznanila s stanjem na področju davkov in sprejela izhodišča. Davčna reforma bo šla v smeri manjše obremenitve dela in večje obremenitve premoženja. »Davčna reforma bo ena najzahtevnejših. Dogovorili smo se, da bomo skozi različne delovne skupine in javnosti skušali doseči čim širši družbeni konsenz, ki ga takšna reforma potrebuje,« je poudarila predsednica SD Tanja Fajon.
14. marca 2023/by Miha Damiš

Jevšek v Zagrebu o sodelovanju v okviru programa Interreg Slovenija-Hrvaška

Minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek se je danes mudil na Hrvaškem. Najprej se je v Zagrebu srečal s hrvaškim ministrom za regionalni razvoj in evropske sklade Šimetom Erlićem, nato pa v Varaždinu s tamkajšnjim županom Nevenom Bosiljem. Sogovorniki so govorili o koriščenju evropskih sredstev v čezmejnem programu Interreg Slovenija-Hrvaška.
14. marca 2023/by Miha Damiš

Tanja Fajon optimistična glede uspeha kandidature za Varnostni svet

Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon ostaja optimistka glede uspeha slovenske kandidature za nestalno članico Varnostnega sveta ZN v letih 2024 in 2025. Slovenija mora do 6. junija, ko bo v ZN glasovanje, pridobiti podporo 129 držav, trenutno pa je glavnina dela usmerjena v pridobivanje podpore afriških držav.
14. marca 2023/by Miha Damiš

dr. Igor Šoltes na srečanju PES: Za kaznovanje vojnih zločinov je potrebna učinkovitost, neodvisnost in nepristranskost Mednarodnega kazenskega sodišča

V Bruslju so se minuli teden pred zasedanjem Sveta EU za pravosodje srečali pravosodni ministrice in ministri iz vrst Stranke evropskih socialistov, ki jim predseduje ministrica dr. Dominika Švarc Pipan.
13. marca 2023/by Miha Damiš