Tristo kosmatih!

Iskane vsebine nismo našli. Morda ste pri vnosu naredili napako, morda pa je bila vsebina spremenjena ali umaknjena.

#vsebina

Volilna komisija 15. Kongresa SD delegatom posredovala vmesno poročilo o delu in poteku volitev

Volilna komisija 15. Kongresa SD je na podlagi poziva delovnega predsedstva pripravila vmesno poročilo o delu VK in poteku volitev na 15. Kongresu SD, ki ga je posredovala danes delegatkam in delegatom na kongresu. V njem so poudarili, da je volilna komisija ves čas volitev zagotavljala najvišji nivo transparentnosti dela in nadzora nad potekom volitev.
16. aprila 2024/by Miha Damiš

Matjaž Nemec: Pravica do varnega, zakonitega in brezplačnega splava mora biti zapisana v Listino EU o temeljnih pravicah

Evropski poslanci so danes glasovali za vključitev pravice do splava v listino EU o temeljnih pravicah. »Evropski parlament je na dvodnevnem zasedanju v Bruslju stopil v bran vsem Evropejkam. Evropski poslanci smo ravnokar izglasovali do zdaj najbolj progresivno besedilo resolucije, v kateri države članice pozivamo naj v celoti dekriminalizirajo splav ter odpravijo ovire za varen in zakonit splav,« je izpostavil Matjaž Nemec.
11. aprila 2024/by Miha Damiš

Minister Han uspešno zaključil delovni obisk Švice

Minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han je uspešno zaključil dvodnevni uradni obisk Švice. Med drugim je obiskal sdež UEFA, CERN-a, Sandoz-a, Novartis-a in se srečal s švicarskim gospodarskim ministrom Guyom Parmelinom.
11. aprila 2024/by Miha Damiš

Nemec: Do pravice do prostega potovanja morajo biti deležni tudi Srbi iz Kosova

»Pozdravljam odločitev odbora za notranje zadeve Evropskega parlamenta, ki odpira pot za odpravo vizumske obveznosti še za zadnjo kategorijo državljanov na Zahodnem Balkanu. Ta odločitev pomeni enakovredno obravnavo, za kar si v parlamentu nenehno prizadevamo, ter pravico do prostega potovanja širi tudi na srbske prebivalce iz Kosova,« je po glasovanju poudaril evropski poslanec in poročevalec Evropskega parlamenta za dosje Matjaž Nemec (S&D/SD).
9. aprila 2024/by Miha Damiš

Poslanska skupina SD: V prenovljeni strategiji ne želimo odpiranja vrat za nove privatizacije

Poslanska skupina Socialnih demokratov, s prvopodpisano mag. Meiro Hot, je na vlado naslovila pobudo v zvezi z načrtovanimi spremembami Strategije upravljanja kapitalskih naložb države.
9. aprila 2024/by Eva Zorko

Matjaž Han: Nov zakon o Kobilarni Lipica je podlaga za nadaljnji razvoj kobilarne

Vlada je pretekli teden sprejela predlog novega Zakona o Kobilarni Lipica, ki so ga pripravili na gospodarskem ministrstvu pod vodstvom ministra Matjaža Hana in ga posredovala Državnemu zboru po rednem postopku. »Z njim želimo z novim modelom enovitega in kakovostnejšega upravljanja omogočiti pogoje za še večjo dobrobit reje lipicancev, obenem pa nadaljnji razvoj Kobilarne Lipica in učinkovitejše trženje njenih storitev in produktov,« je izpostavil Han.
9. aprila 2024/by Miha Damiš

Ministrica Andreja Katič obiskala Hišo za otroke

Ministrica Andreja Katič je obiskala Hišo za otroke. Ob tej priložnosti so uradno odprli novo pridobitev – dvigalo, pomembno orodje, ki bo pomagalo zagotoviti varnost, zasebnost in zaščito otrokom v trenutkih, ko se srečujejo s pravosodnim sistemom.
2. aprila 2024/by Miha Damiš

Minister Matjaž Han napovedal 32 milijonov evrov za javno športno infrastrukturo

Minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han je skupaj s sodelavci na srečanju z župani pretekli teden v Vitanju predstavil načrt aktivnosti ministrstva na področjih športa in turizma v tem in naslednjem letu. Ob tem je napovedal novih 32,4 milijona evrov za državno sofinanciranje javne športne infrastrukture.
2. aprila 2024/by Miha Damiš

Prvo medijsko soočenje kandidatov za predsednika Socialnih demokratov

V studio N1 Slovenija je potekalo prvo medijsko soočenje kandidatov za predsednika Socialnih demokratov Tadeja Beočanina, Milana Brgleza in Janija Prednika na prihajajočem 15. Kongresu SD, ki bo potekal 13. aprila v Ljubljani.
29. marca 2024/by Miha Damiš

Jevšek: Potrjena evropska sredstva za spodbujanje zaposlovanja

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je izdalo odločitvi o finančnih prispevkih za projekt Spodbujanje zaposlovanja - Zaposli me+ in za javni razpis za sofinanciranje projektov socialne aktivacije. Evropska sredstva bodo prispevala k izboljšanju dostopa do čimprejšnje in kakovostne zaposlitve, verjame minister dr. Aleksander Jevšek.
29. marca 2024/by Miha Damiš

Ministrica Andreja Katič na seji Sodnega sveta o aktualnih temah v sodstvu

Ministrica za pravosodje Andreja Katič se je udeležila seje Sodnega sveta, na katerem so s člani sveta izmenjali informacije in stališča predvsem glede odprave plačnih nesorazmerij za sodnike in s tem povezane uresničitve odločbe Ustavnega sodišča, reforme sodniške zakonodaje in nove sodne stavbe.
29. marca 2024/by Miha Damiš

Državni zbor potrdil zakonodajo za dodatno spodbudo vlaganja tujih investitorjev

Državni zbor je soglasno sprejel predlog sprememb in dopolnitev Zakona o spodbujanju investicij, ki so ga pripravili na gospodarskem ministrstvu pod vodstvom Matjaža Hana.
29. marca 2024/by Miha Damiš

Podpora predlogu novele o spodbujanju investicij

Državni zbor danes obravnava predlog novele zakona o spodbujanju investicij, ki so ga pripravili na gospodarskem ministrstvu pod vodstvom Matjaža Hana. Ta skladno z evropsko uredbo prinaša novost, da bodo lahko tuji investitorji s sedežem v EU za spodbudo zaprosili, še preden bodo imeli podružnico v Sloveniji, to pa bodo morali registrirati ob izplačila spodbude.
27. marca 2024/by Miha Damiš

Fajon v Sarajevu: Slovenija bo še naprej pomagala z izkušnjami in s podporo BiH na njeni poti v EU

Ministrica Tanja Fajon je Sarajevo obiskala le nekaj dni po prejetju zelene luči Bosni in Hercegovini s strani Evropskega sveta za začetek pristopnih pogajanj za polnopravno članstvo v EU, za kar si je Slovenija ves čas aktivno prizadevala.
26. marca 2024/by Miha Damiš

Tanja Fajon: Sprejetje resolucije o takojšnji prekinitvi ognja v Gazi je velik uspeh slovenske diplomacije

Varnostni svet je v ponedeljek sprejel resolucijo, ki poziva k takojšnjemu premirju, izpustitvi talcev in povečanju humanitarne pomoči v Gazi. Resolucijo je vložilo 10 izvoljenih članic, med njimi tudi Slovenija, ki je bila med osrednjimi avtoricami besedila. Prejšnji poskusi sprejetja resolucije so naleteli na številne ovire, saj so ZDA, Kitajska in Rusija uporabile svoj veto.
26. marca 2024/by Miha Damiš

SD: Nov predlog Uredbe glede omejitve hrupa na shodih in prireditvah uvaja neživljenjske pogoje

Poslanki in poslanci Socialnih demokratov so na ministra za okolje, podnebje in energijo naslovili pobudo v zvezi z novimi omejitvami hrupa na shodih in prireditvah.
26. marca 2024/by Miha Damiš

Zlati kamen 2024 za Mursko Soboto

Murska Sobota je po večletnem vodenju Socialnih demokratov prejela priznanje za razvojno najbolj prodorno občino Zlati kamen. Priznanje je na sinočnji podelitvi v Festivalni dvorani v Ljubljani prejel župan Damjan Anželj, zasluge za laskavi naziv pa gredo tudi ekipi nekdanjega župana in sedanjega ministra dr. Aleksandra Jevška.
21. marca 2024/by Miha Damiš

Pogovorno omizje Varna Evropa, varna Slovenija: Problematika varnosti v vseh pogledih mora biti ena osrednjih agend EU v prihodnje

V Centrali, prostoru soodločanja, je potekalo četrto pogovorno omizje v nizu Močna Evropa, močna Slovenija, tokrat na temo varnosti. To so govorniki naslovili iz mnogokaterih vidikov, predvsem pa temeljnih dilem, ki jih v evropski prostor na področje varnosti prinašajo aktualne razmere in čas.
18. marca 2024/by Miha Damiš