Tristo kosmatih!

Iskane vsebine nismo našli. Morda ste pri vnosu naredili napako, morda pa je bila vsebina spremenjena ali umaknjena.

#vsebina

Tanja Fajon v Zagrebu: Reševanje odprtih vprašanj v dialogu je v korist državljanov obeh držav

Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon je bila na prvem uradnem obisku Hrvaške, kjer se je srečala s hrvaškim kolegom Gordanom Grlić Radmanom, pa tudi s predsednikom države Zoranom Milanovićem in predsednikom vlade Andrejem Plenkovićem. »Stiki med državama in izvrstno gospodarsko sodelovanje kličejo po tem, da državi tesno in dobrososedsko sodelujeta, in to ne samo med turistično sezono,« je poudarila ministrica.
6. julija 2022/by Tina

Dr. Milan Brglez: Oskrba je človekova pravica

Poslanci evropskega parlamenta so na plenarnem zasedanju v Strasbourgu potrdili poročilo o skupnih evropskih ukrepih na področju oskrbe, ki ga je skupaj z evropsko poslanko Sirpo Pietikäinen pripravil evropski poslanec dr. Milan Brglez, ki je ob tem dejal: »To je le prvi korak do enakega dostopa do varstva otrok, dolgotrajne oskrbe in drugih skrbstvenih storitev, ki jih potrebujemo skozi življenje, za vse ljudi.«
6. julija 2022/by Tina

Meira Hot: Odnos do živali je ogledalo naše družbe

Podpredsednica Državnega zbora in poslanka Socialnih demokratov mag. Meira Hot je na Upravo Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin naslovila odprto pismo za takojšnje ukrepanje pristojnih organov v primerih nedopustnega ravnanja z živalmi v poletni vročini.
6. julija 2022/by Eva Zorko

Ministrici za zunanje zadeve Slovenije in Nemčije Tanja Fajon in Annalena Baerbock za več sodelovanja med državama

Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon se je mudila na prvem obisku v Berlinu. Z nemško ministrico Annaleno Baerbock sta podpisali akcijski načrt o triletnem strateškem sodelovanju ter napovedali krepitev in širitev sodelovanja med državama. Govorili sta tudi o konkretnih razvojnih projektih za pomoč Ukrajini ter o Zahodnem Balkanu.
1. julija 2022/by Tina

Odziv Nemca na odgovor Evropske komisije glede slovenskih državljank in državljanov, ki delajo v Italiji

Evropska komisija se je pozitivno odzvala na pobudo evropskega poslanca Matjaža Nemca (SD/S&D) in njegova vprašanja glede slovenskih državljank in državljanov, ki delajo v Italiji. Po prepričanju evropskega poslanca Nemca so slednji s strani Italije obravnavni diskriminatorno, ker kljub njihovi vpetosti življenja v Italiji ter plačevanja obveznih davščin tej državi (delo, mešani zakoni) zaradi neizpolnjevanja pogoja stalnega prebivališča v Italiji niso upravičeni do vrste pravic, med drugim do otroškega dodatka.
1. julija 2022/by Miha Damiš

Minister Matjaž Han za okrepljeno vlogo Slovenije v mednarodnih razvojnih projektih

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han je danes na Dunaju v imenu vlade RS podpisal Načrt sodelovanja z Organizacijo Združenih narodov za industrijski razvoj (UNIDO). Okrepljeno sodelovanje Slovenije z UNIDO prispeva k povečanju deleža izvoza in spodbuja internacionalizacijo malih in srednjih podjetij. Hkrati pa krepi razvojno sodelovanje slovenskih visoko tehnoloških podjetij in raziskovalnih inštitutov z državami izven EU.
30. junija 2022/by Tina

Mladi forum s protestom v podporo ženskam, ki jim je bila odvzeta pravica do splava

Mladi forum SD je danes pred ameriškim veleposlaništvo s simbolnim protestom izrazil solidarnost do žensk, ki jim je bila odvzeta pravica do splava in s tem pravica do svobodnega odločanja o rojstvu otrok. S prelomno razsodbo Roe proti Wade, ki je bila sprejeta 24. junija 2022 v ZDA, je namreč okoli 36 milijonov žensk ostalo brez pravice do splava.
29. junija 2022/by Tina

Delovno srečanje SD: Povezani lahko dosežemo najboljše rezultate

V Državnem zboru je potekalo srečanje poslancev, poslanca Evropskega parlamenta, ministric in ministrov ter županj in županov Socialnih demokratov.
28. junija 2022/by Eva Zorko

Človekove pravice so prioriteta slovenske zunanje politike

Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon je na obisku pri Varuhu človekovih pravic Petru Svetini poudarila, da so človekove pravice ena izmed prioritet njenega mandata. Skupaj sta se zavzela za obuditev Medresorske skupine za človekove pravice, katere koordinator je v preteklosti že bilo Ministrstvo za zunanje zadeve.
27. junija 2022/by Eva Zorko

Dominika Švarc Pipan: Saniran je še en nedopusten poseg prejšnje vlade v delovanje tožilstva

Vlada RS je na današnji seji sprejela spremembo uredbe o sodelovanju med policijo in tožilstvom v predkazenskem postopku, s katero odpravlja sporno potezo prejšnje vlade, ki je uvedla zahtevo po zgolj pisnem usmerjanju policije s strani tožilstva v predkazenskem postopku. S tem je ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan izpolnila še eno od svojih zavez.
23. junija 2022/by Tina

Tanja Fajon na vrhu PES: Potrebujemo jasen signal podpore in zavezanosti širitveni perspektivi Zahodnega Balkana

Pred začetkom Evropskega Sveta je danes v Bruslju potekal vrh Stranke Evropskih socialistov in socialnih demokratov (PES), ki se ga je udeležila tudi predsednica SD in zunanja ministrica Tanja Fajon. Vrh socialnodemokratskih voditeljev, na katerem je sodelovalo rastoče število predsednikov vlad evropskih držav, je podprl status kandidatke Ukrajini in Moldaviji, evropsko perspektivo Gruzije in vnovič obsodil rusko agresijo v Ukrajini. Voditelji so se tudi strinjali, da zgolj pozitivna sporočila Zahodnemu Balkanu niso dovolj.
23. junija 2022/by Tina

POSLANEC EP MATJAŽ NEMEC NA PREDSEDNICO EP ROBERTO METSOLO NASLOVIL PISMO ZA PODPORO PODELITVI STATUSA KANDIDATKE ZA ČLANSTVO V EU BOSNI IN HERCEGOVINI

Poslanec Evropskega parlamenta in podpredsednik stranke Socialnih demokratov Matjaž Nemec je včeraj, 21. junija 2022, z zbranimi podpisi poslank in poslancev EP na predsednico Evropskega parlamenta Roberto Metsolo naslovil pismo podpore za podelitev statusa kandidatke Bosni in Hercegovini na prihajajočem zasedanju Evropskega sveta 23. in 24. junija 2022.
22. junija 2022/by Tadej Ekart

Jonas Žnidaršič: Z davkoplačevalskim denarjem se pokra ne igra!

Na današnji izredni seji so poslanci DZ z 52 glasovi za in 23 proti zavrnili predlog SDS za razpis posvetovalnega referenduma o zakonu o vladi. S spremembo zakona o vladi so koalicijske stranke Gibanje svoboda, Socialni demokrati in Levica predlagale reorganizacijo vlade s spremenjenimi pristojnostmi in ustanovitvijo treh dodatnih ministrstev.
21. junija 2022/by Tina

Novoustanovljena mreža »Prijatelji Zahodnega Balkana« poziva voditelje EU, naj pospešijo širitev EU na Zahodni Balkan

V Sarajevu so se 17. in 18. junija 2022 prvič srečali prijatelji Zahodnega Balkana. Gre za novoustanovljeno mrežo poslancev socialno-demokratskih strank ter poslancev Evropskega parlamenta iz vse EU. V mreži sodeluje tudi poslanec SD Damijan Zrim.
21. junija 2022/by Tina

Matjaž Han v Mariboru: To mesto je za vlado zelo pomembno

Gospodarski minister Matjaž Han je bil danes na delovnem obisku v Mariboru, kjer se je med drugim srečal s tamkajšnjim županom Sašo Arsenovičem ter obiskal podjetji Lumar in Mariborsko livarno Maribor (MLM). »To mesto je za vlado zelo pomembno! Ne želimo ostati le pri besedah, ampak mestu in okolici dejansko pomagati pri njegovem razvoju,« je poudaril minister Han.
20. junija 2022/by Tina

Slovenija podala predlog za status kandidatke za BiH

Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon se je v Luksemburgu udeležila rednega zasedanja Sveta EU za zunanje zadeve, ki je med drugim razpravljal o ruski agresiji na Ukrajino in slovenskem predlogu glede dodelitve statusa EU kandidatke za Bosno in Hercegovino.
20. junija 2022/by Tina

Matjaž Han in predstavniki GZS: Smo na istem čolnu, veslati moramo v isto smer

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han je danes obiskal Gospodarsko zbornico Slovenije. Smo na istem čolnu, veslati moramo v isto smer za dobro slovenskega gospodarstva, so se strinjali sogovorniki in se dogovorili za tesno sodelovanje. Tema pogovorov je bila tudi energetska kriza.
16. junija 2022/by Tina

Na pobudo ministrice Tanje Fajon poimenovali dvorano MZZ po Borisu Pahorju

Na Ministrstvu za zunanje zadeve so se danes poklonili spominu na Borisa Pahorja in njemu v čast poimenovali dvorano. »Želim si, da bi dogajanje v njej odsevalo veličino njegovega duha. Bil je eden zadnjih velikanov evropskega humanizma. Iskreno je verjel v razumevanje med narodi in kulturami. Bil je ambasador ne le slovenskega in italijanskega naroda, bil je ambasador spomina na preteklost in predvsem upanja na prihodnost,« je v nagovoru zbranim diplomatom, zaposlenim in zunanjim gostom dejala ministrica Tanja Fajon.
15. junija 2022/by Tina