Tristo kosmatih!

Iskane vsebine nismo našli. Morda ste pri vnosu naredili napako, morda pa je bila vsebina spremenjena ali umaknjena.

#vsebina

Tanja Fajon

Nujno je hitro ukrepanje za pomoč tistim, ki so v stiski zaradi naraščajočih cen energije

»Nujno je hitro ukrepanje za pomoč tistim, ki so v stiski zaradi naraščajočih cen energije. Na daljši rok pa bo treba najti sistemske rešitve,« je predsednica SD Tanja Fajon povzela skupno stališče udeležencev posveta Socialnih demokratov z naslovom Zaščita ljudi in gospodarstva: ukrepi za zajezitev cen energentov.
22. oktobra 2021/by Miha Damiš

Dejan Židan s pozivom ministru: Ukrepajte in preverite sume hudih nepravilnosti glede hitrih testov na NLZOH

Dejan Židan je na ministra za zdravje naslovil javni poziv, da zaradi suma hudih nepravilnosti na Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano minister nemudoma odredi strokovni nadzor glede verifikacije in validacije hitrih testov Shenzhen Ultra-Diagnostics Biotec.Co., Ltd.
22. oktobra 2021/by Miha Damiš

Samozaposleni morajo biti upravičeni do nadomestila za čas karantene

Poslanske skupine SD, LMŠ, Levica, SAB in NeP so v zakonodajno proceduro vložile novelo zakona o nujnih ukrepih na področju zdravstva, katero želijo, kot so pojasnili v strankah predlagateljicah, odpraviti diskriminatorna obravnavno samozaposlenih za čas karantene. Namreč ta skupina po veljavni zakonodajni ni upravičena do nadomestila za čas karantene.
21. oktobra 2021/by Eva Zorko

Druga interpelacijo zoper ministra Hojsa

Poslanske skupine SD, Levice, LMŠ, SAB in NeP so v parlamentarno proceduro vložile že drugo interpelacijo zoper ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa.
20. oktobra 2021/by Miha Damiš

Tanja Fajon: Ljudje ne smejo izbirati med ogrevanjem ali hrano

Predsednica Socialnih demokratov in evropska poslanka Tanja Fajon je v današnji razpravi Evropskega parlamenta opozorila na energetsko revščino, ki zaradi naraščajočih cen energentov grozi številnim Evropejcem. Ogroženih je tudi več kot 40.000 gospodinjstev v Sloveniji.
20. oktobra 2021/by Miha Damiš

Matjaž Han z javnim pozivom vladi: Nemudoma sprejmite interventni akcijski načrt za ublažitev posledic enormnega porasta cen energentov

Vodja Poslanske skupine Matjaž Han je danes na Vlado RS naslovil javni poziv za sprejem interventnega akcijskega načrta za ublažitev posledic enormnega porasta cen energentov in drugih osnovnih življenjskih dobrin.
20. oktobra 2021/by Eva Zorko

Matjaž Nemec: Nov dan, nova afera

»Nov dan, nova afera. Drugi delovni dan tega tedna in že sedma afera tega tedna. Kaj še lahko pričakujemo od te vlade? Kje je dno,« se je v odzivu na razkrite prisluhe, v katere se je ujel minister Vizjak, vprašal Matjaž Nemec.
19. oktobra 2021/by Miha Damiš

Matjaž Nemec: Politični vrh med protesti v operativno-komunikacijskih centrih Policije

“Politični vrh, na čelu z ministrom za notranje zadeve Alešem Hojsom, državnima sekretarjema Kanglerjem in Mahničem, je bil v času najhujših protestov v zgodovini države glede rabe prisilnih sredstev prisoten v najmanj dveh operativno-komunikacijskih štabih,” je bil jasen Matjaž Nemec.
18. oktobra 2021/by Miha Damiš

SD: Vlada si pri vprašanju energetske revščine zatiska oči

Socialni demokrati so na redni seji Državnega zbora predsednika vlade in ministra za gospodarstvo pozvali k čimprejšnjemu ukrepanju glede vprašanja energetske revščine.
18. oktobra 2021/by Miha Damiš

Dejan Židan: Minister Poklukar naj prevzame odgovornost in odstopi

»Pozivamo ministra za zdravje Janeza Poklukarja, da prevzame politično objektivno odgovornost in nemudoma odstopi,« je v odzivu na razkritja medijev dejal poslanec SD Dejan Židan.
18. oktobra 2021/by Miha Damiš

Tanja Fajon: Socialni demokrati imamo načrt

Na programski konferenci, ki začenja javno razpravo o programu Socialnih demokratov, je Tanja Fajon napovedala vizijo Slovenije kot napredne in odprte države, v kateri bodo ljudje varni. “Imamo načrt, da Slovenija takšna tudi postane. Slovenija je lahko drugačna.” Sprejemu osnutka programa SD, ki nosi naslov Nov začetek - Program velikih sprememb za razvojno desetletja, sledi večmesečna javna razprava s sindikati, gospodarstvom, nevladnimi organizacijami in družbenimi skupinami.
16. oktobra 2021/by mf

SD: Žaljenje, cinizem in poniževanje Janeza Janše ni Slovenija

Socialni demokrati so ob nedavnem, kot so poudarili v stranki, “vnovičnem sramotenju predsednika Vlade Janeza Janše” po družbenih omrežjih ob misiji Evropskega parlamenta, na čelu katere je Sophie in 't Veld, ostro odzvali: »Janez Janša ni Slovenija.« Mednarodne delegacija je sicer pred dnevi pričela s preverjanjem stanja v Sloveniji na področju pravne države, svobode medijev in boja proti korupciji.
15. oktobra 2021/by Eva Zorko

Državni svetnik Tomaž Horvat s pobudama vladi za pomoč starejšim in samozaposlenim

Tomaž Horvat je na Državni svet naslovil pobudi za vlado. Prvo, da vlada prouči možnost unovčenja BON in BON21 za kritje stroškov storitev domov za starejše ter drugo pobudo, za uvrstitev samozaposlenih oseb med upravičence do nadomestila plače v primeru nezmožnosti opravljanja dela zaradi karantene.
13. oktobra 2021/by Miha Damiš

Dejan Židan: Bo vlada slišala jasne pozive fiskalnega sveta o nerealnih proračunih za leti 2022 in 2023?

Poslanec Socialnih demokratov mag. Dejan Židan je na ministra za finance naslovil poslansko vprašanje glede, kot je zapisal poslanec, »očitno nerealnega načrtovanja proračuna Republike Slovenije za leti 2022 in 2023.«
12. oktobra 2021/by Eva Zorko

Minimalna plača mora zagotavljat dostojno življenje

Socialni demokrati so v zakonodajno proceduro vložili zahtevo za sklic nujne seje Odbora za delo z jasnim pozivom za novo višino minimalnih življenjskih stroškov v Sloveniji ter ustreznejšo, višjo določitev zneska minimalne plače ter drugih socialnih transferjev, vezanih na višino minimalnih življenjskih stroškov.
12. oktobra 2021/by Eva Zorko

Marko Koprivc: Vlada naj samozaposlenim nemudoma zagotovi povračilo stroškov za plače v času karantene

Poslanec Socialnih demokratov mag. Marko Koprivc je na Vlado naslovil poslansko pobudo glede nadomestila plače za samozaposlene v karanteni. Koprivc je opozoril, da država povrne delodajalcem stroške plače za tiste delavce, ki jim je bila odrejena karantena.
11. oktobra 2021/by Eva Zorko

Matjaž Han: Z obstrukcijo proračunske seje pozivamo k razumu in odstopu vlade

Poslanci opozicijskih strank SD, LMŠ, SAB in Levica so danes obstruirali izredno sejo Državnega zbora, na kateri se je ta seznanil s predlogom proračunov države za prihodnji dve leti. Tako so izrazili protest proti vladi, ki je odgovorna za nevzdržne razmere v državi, Janez Janšo pa pozvali k odstopu.
7. oktobra 2021/by Miha Damiš

Tanja Fajon: Vlada namerno ustvarja izredne razmere

Opozicijske stranke SD, LMŠ, SAB in Levica so po torkovem dogajanju v Ljubljani zahtevale sklic izredne seje Državnega zbora glede nevzdržnih razmer v državi in nujnosti predčasnih volitev. Vlado Janeza Janše, ki je odgovorna za stanje v državi, so pozvale k odstopu.
7. oktobra 2021/by Miha Damiš