Tristo kosmatih!

Iskane vsebine nismo našli. Morda ste pri vnosu naredili napako, morda pa je bila vsebina spremenjena ali umaknjena.

#vsebina

Pot spominov in tovarištva

Pot ob žici je spomin na junaštvo. 12 let po osvoboditvi so izvedli prvi spominski tek trojk ob žici. Od tedaj dalje tečejo prizadevanja za ohranitev poti, njenih spominov in opominov. Da se grozote vojne in razkoli zgodovine ne ponovijo.
7. maja 2021/by mf

Dejan Židan: Zakaj vlada zakon o znanstvenoraziskovalni in inovacijski dejavnosti že več kot leto dni pušča ob strani?

Poslanec Socialnih demokratov mag. Dejan Židan je na vlado naslovil poslansko vprašanje glede predloga Zakona o znanstvenoraziskovalni in inovacijski dejavnosti.
7. maja 2021/by Barbara Kotlušek

Meira Hot: Naš boj za dvig zaščite živali se ni in ne bo končal

Odbor za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je zavrnil predlog zakona o zaščiti živali, ki so ga vložili Socialni demokrati s prvopodpisano Meiro Hot.
6. maja 2021/by Barbara Kotlušek

Franc Trček: Cepljenje, še ena polomija vlade na celi črti

Poslanci in poslanki Poslanske skupine Socialnih demokratov od pričetka dejavnosti, povezanih s cepljenjem proti Covid-19, opozarjajo na nepravilnosti, na katere aktualna vlada vse do danes ni podala ustreznih odgovorov.
5. maja 2021/by Barbara Kotlušek

Na odboru DZ soglasno sprejet model #samoJApomeniJA

V Državnem zboru je potekala seja Odbora za pravosodje, na kateri so med drugim obravnavali novelo zakona o ustavnem sodišču ter spremembe in dopolnitve kazenskega zakonika glede redefinicije posilstva ter spolnega nasilja po modelu #samoJApomeniJA, da bo kot kaznivo dejanje opredeljeno vsako spolno ravnanje brez nedvomnega soglasja obeh partnerjev.
5. maja 2021/by Barbara Kotlušek

Soniboj Knežak: UBER temelji na izčrpavanju delavcev

Na včerajšnji seji Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor zbora je potekala razprava o noveli Zakona o prevozih v cestnem prometu, s katero želi vlada vrata odpreti, po mnenju Socialnih demokratov, škodljivemu modelu storitve prevoza Uber v Slovenijo. Poslanec Socialnih demokratov Soniboj Knežak je po seji odbora, na katerem je koalicijska večina spremembam prižgala zeleno luč, skupaj z ministrom za infrastrukturo Vrtovcem gostoval v oddaji 24ur zvečer.
5. maja 2021/by Barbara Kotlušek

Zaradi slabe strategije cepljenja Slovenija drsi proti dnu precepljenosti v EU

Poslanka mag. Bojana Muršič ter poslanca mag. Dejan Židan in dr. Franjo Trček so na Vlado RS naslovili pisno poslansko vprašanje v zvezi s strategijo cepljenja proti Covid19, ugotavljajo namreč, da smo po začetnem zanosu cepljenja v Sloveniji v zadnjih tednih močno nazadovali.
4. maja 2021/by Barbara Kotlušek

Dejan Židan: Vlada je v zdravstvu ustvarila nezdravo stanje

Poslanec Socialnih demokratov mag. Dejan Židan je na ministra za zdravje naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi z stroški zdravstvenih posegov in storitev za covid bolnike in druge bolnike.
3. maja 2021/by Barbara Kotlušek

Tanja Fajon z 10 konkretnimi pobudami za dogovor o prihodnosti dela

Tanja Fajon ob letošnjem 1. maju predlaga dogovor o prihodnosti dela z 10 konkretnimi pobudami za izboljšanje pravic zaposlenih in socialne varnosti vseh.
30. aprila 2021/by mf

Pomemben je prav vsak podpis in izražena volja državljank in državljanov

Državljanke in državljani opozarjajo na posamezne nepravilnosti v zvezi z overjanjem podpisov za referendum proti Zakonu o vodah na upravnih enotah in krajevnih uradih po Sloveniji.
29. aprila 2021/by Tadej Ekart

1. maj ni praznik, če ni dela

Izbrani najboljši plakati na natečaju za najboljši prvomajski plakat na temo “Prihodnost dela”, ki so ga razpisali Socialni demokrati v sodelovanju z inštitutom TAM-TAM.
28. aprila 2021/by Tadej Ekart

Marko Koprivc: Zakaj je vlada v tako kratkem času spremenila odločitev glede omejitve zbiranja iz 100 na 10 ljudi?

Poslanec Socialnih demokratov mag. Marko Koprivc je na Vlado RS naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi z omejevanjem zbiranja in organizacije shodov.
28. aprila 2021/by Barbara Kotlušek

Marko Koprivc: Sistem primarne zdravstvene oskrbe je močno podhranjen, Ljubljana pa je še posebej na udaru

Poslanec Socialnih demokratov mag. Marko Koprivc je na ministra za zdravje Janeza Poklukarja naslovil poslansko vprašanje glede oskrbe na primarni ravni.
26. aprila 2021/by Barbara Kotlušek

Meira Hot: Z zakonom o združevanju nadzornih agencij si želi vlada popolnoma podrediti neodvisne regulatorne institucije

Z uveljavitvijo vladnega predloga zakona bi se šest nadzornih agencij združili v le dve »nadagenciji«; eno za trg, varnost prometa in potrošnike, drugo pa za finančne trge.
23. aprila 2021/by Barbara Kotlušek

Socialni demokrati pričakujejo podporo predlogu za nagrado najbolj požrtvovalnim delavcem v zdravstvu in socialno-varstvenih zavodih v boju zoper epidemijo

Poslanke in poslanci na izredni seji Državnega zbora obravnavajo novelo zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic covida-19 (PKP5).
23. aprila 2021/by Barbara Kotlušek
Matjaž Nemec

Matjaž Nemec: ZZB za vrednote NOB je srce dneva boja proti okupatorju

Matjaž Nemec je v izjavi za javnost podprl Zvezo združenj borcev Slovenije za vrednote NOB (ZZB NOB) v njenem prizadevanju za ohranjanje vrednot, kot je poudaril poslanec »naše skupne in ponosne zgodovine za svobodo naroda, za katero zasluge gredo prav našim pogumnim rojakom in rojakinjam, ki so se žal tudi za ceno svojih življenj v času druge svetovne vojne uprli okupatorju.«
23. aprila 2021/by Barbara Kotlušek

Jani Prednik: Velikanska zadolžitev ne bo porabljena za pomoč ljudem in podjetjem, temveč za pokritje primanjkljajev, ki jih bo vlada ustvarila z znižanjem davkov

Poslanke in poslanci bodo na današnji izredni seji Državnega zbora določili najvišji obseg porabe državnega proračuna in preostalih javnih blagajn do leta 2024, pri čemer vlada za letos predlaga občutno rast odhodkov.
23. aprila 2021/by Barbara Kotlušek

Na dan zemlje ustanovljen Zeleni forum Socialnih demokratov

Na digitalnem ustanovnem srečanju so se sestali člani in članice, ki so se povezali v Zeleni forum SD. »Potrebujemo trajnostno okrevanje, ki ga bomo Socialni demokrati načrtovali in uveljavljali z Zelenim forumom. In s tem mislimo resno,« je poudarila Tanja Bolte, ki je skupaj z Gregorjem Goričarjem na zboru prejela zaupanje za vodenje novega foruma.
22. aprila 2021/by Tadej Ekart