Tristo kosmatih!

Iskane vsebine nismo našli. Morda ste pri vnosu naredili napako, morda pa je bila vsebina spremenjena ali umaknjena.

#vsebina

Minister Hojs z (ponovnimi) lažmi preusmerja pozornost od resničnih problemov

Aleš Hojs je v zadnjih dveh dnevih javno izrekel hude obtožbe o Socialnih demokratih, ki jih SD odločno zanika. Gre za navadno preusmerjanje pozornosti od bistvenih vprašanj, morda tudi osebne in politične odgovornosti za eskalacijo nasilja minulo sredo ali za nepripravljenost policije, da s preventivnimi ukrepi nasilje prepreči.
17. septembra 2021/by mf

Pogoj PCT ne sme ranljivih skupin še bolj potisniti na rob, humanitarnim organizacijam pa odžirati denarja za pomoč ljudem

Meira Hot in Soniboj Knežak sta na vlado naslovila poslanski pobudi glede nesorazmernega posega v delo in poslanstvo nevladnih organizacij zaradi novega odloka o PCT pogoju.
15. septembra 2021/by Miha Damiš

Zdravje je največ kar imamo. Varujmo sebe in ljudi okoli nas.

Tanja Fajon in dr. Branko Gabrovec v stališču Socialnih demokratov do cepljenja in pogoja PCT izpostavljata, da v SD zaupamo znanosti, zdravstveni stroki in podpiramo prostovoljno cepljenje, saj cepljenje preprečuje širjenje okužb in pomembno zmanjša možnosti za hud potek bolezni. Opozarjata pa, da takšno vladno upravljanje z epidemijo in komuniciranje ne prispevata k zaupanju.
14. septembra 2021/by Miha Damiš

Za gradnjo dostopnih najemnih stanovanj

Socialni demokrati so pred tednom dni predstavili Zakon o spodbujanju gradnje javnih najemnih stanovanj ter predlog skupaj s podporo opozicijskih LMŠ, Levico, SAB in NeP vložili v zakonodajno proceduro.
13. septembra 2021/by Eva Zorko

Marko Koprivc: Neonacizem ni v javnem interesu

Pred pričetkom seje Komisije za peticije, človekove pravice in enake možnosti ter Odbora za kulturo je Marko Koprivc opozorili na nedopustne in čedalje bolj zaskrbljujoče prakse, ki kažejo, da neonacizem in fašizem ter njuno podpihovanje v Sloveniji dobivata odkrito podporo koalicije, na čelu z najvidnejšimi predstavniki stranke SDS.
13. septembra 2021/by Miha Damiš

Tanja Fajon na sestanku PES pred ministrskim srečanjem ECOFIN: Slovenijo bomo vrnili v jedro EU

Predsednica SD Tanja Fajon se je udeležila sestanka politične Skupine evropskih socialnih demokratov (PES) pred ministrskim srečanjem ECOFIN, ki danes poteka na Brdu pri Kranju.
11. septembra 2021/by Tadej Ekart

Srečanje Tanje Fajon in Olafa Scholza pred prelomnimi volitvami v Nemčiji: Se EU obeta novo obdobje socialne demokracije?

Predsednica Socialnih demokratov Tanja Fajon se je danes na Brdu pri Kranju srečala z nemškim finančnim ministrom in kanclerskim kandidatom nemških Socialdemokratov (SPD) Olafom Scholzem, s katerim sta govorila o pričakovani zmagi socialdemokratov na volitvah v Zvezni republiki Nemčiji, ki bodo konec septembra.
11. septembra 2021/by Tadej Ekart

Franc Trček ob svetovnem dnevu fizioterapije: Kaj bo vlada naredila glede alarmantnega deficita fizioterapije v Sloveniji?

Poslanec Socialnih demokratov dr. Franc Trček je v nizu treh poslanskih vprašanj Vlado RS opozoril na problematiko pomakanja programov fizioterapije v javni mreži, tudi v uvidu do potreb bolnikov, ki prebolevajo dolgotrajni covid.
8. septembra 2021/by Eva Zorko

Za pravičnejšo odmero nadomestila za bolniško odsotnost na podlagi minimalne in ne zajamčene plače

Poslanske skupine SD, LMŠ, Levica, SAB in NeP so danes s prvopodpisanim mag. Dejanom Židanom v zakonodajno proceduro vložile novelo Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju (ZZVZZ).
8. septembra 2021/by Eva Zorko

Delovno srečanje poslanske skupine in županov SD

Poslanska skupina Socialnih demokratov se je danes skupaj s predsednico stranke Tanjo Fajon ter njenim generalnim sekretarjem Dejanom Levaničem sestala z župani, podžupani ter svetniki Socialnih demokratov.
6. septembra 2021/by Eva Zorko

Stanovanje mora biti pravica, ne problem

Socialni demokrati so pripravili zakon, ki predstavlja največji javni projekt izgradnje stanovanj doslej. V obdobju od 2023 do 2029 želijo za gradnjo javnih najemnih stanovanj nameniti 1.300.000.000 € javnih sredstev v obliki nepovratnih in povratnih sredstev ter državnih poroštev, da Slovenija pridobi novih 10.000 javnih najemnih stanovanj.
3. septembra 2021/by Miha Damiš

Neonacizem ni in ne more biti v javnem interesu Republike Slovenije

Poslanske skupine Socialnih demokratov, LMŠ, Levice, SAB in NeP so vložile zahtevo za sklic nujne seje Odbora za kulturo ter Komisije za peticije, človekove pravice in enake možnosti v zvezi s podelitvijo statusa organizacije v javnem interesu Društvu za promocijo tradicionalnih vrednot.
3. septembra 2021/by Miha Damiš

Socialni demokrati z zakonom za novih 10.000 javnih najemnih stanovanj

Socialni demokrati pripravili zakon za izgradnjo 10.000 javnih najemnih stanovanj. Gre za največji javni projekt gradnje stanovanj doslej, vreden 1,3 milijarde evrov v obdobju med 2023 in 2029. Zakon je pripravljen na predpostavki, da v povprečju najemnina za novo 65 m2 veliko stanovanje v Ljubljani ne presega 350 evrov na mesec.
3. septembra 2021/by mf
Jani Prednik

Jani Prednik: Varuhi negovalci v socialno-varstvenih domovih si zaslužijo dvig plač

Poslanec Socialnih demokratov Jani Prednik je na Vlado RS naslovil poslansko pobudo za pravičen dvig plač varuhov negovalcev v socialno-varstvenih zavodih.
3. septembra 2021/by Eva Zorko

Marko Koprivc: STA-nje je resno!

Poslanec Socialnih demokratov mag. Marko Koprivc je v poslanski pobudi Vlado RS pozval k izpolnitvi zakonskih obveznosti za izplačilo sredstev STA, ki ji v nasprotnem grozi stečaj.
2. septembra 2021/by Eva Zorko

Židan: Izplačilo korona dodatkov javnim uslužbencev več kot 2x večje od stroškov testiranja, cepljenja in zdravljenja?!

Poslanec Socialnih demokratov mag. Dejan Židan je na vlado naslovil vrsto vprašanj glede izplačil korona dodatkov javnim uslužbencem, saj ti predstavljajo dvakratnik zneska stroškov testiranja, cepljenja in zdravljenja covid bolnikov.
1. septembra 2021/by Eva Zorko

Tanja Fajon: Varno, zdravo in radovedno šolsko leto

Tanja Fajon je šolarjem in dijakom, ki danes vstopajo v novo šolsko leto zaželela varno, zdravo in radovedno pridobivanje znanja, ustvarjanje novih prijateljstev in pridobivanje novih veščin in kompetenc.
1. septembra 2021/by Miha Damiš

Tanja Fajon na Ptuju: Čas je za nov začetek. Čas je za spremembe.

Tanja Fajon je v sklopu turneje Slišimo vas po slovenskih mestih in krajih obiskala Ptuj, kjer se je z ekipo posvetila razvojnim vprašanjem, osrednji dogodek obiska pa je bil pogovor z občankami in občani o njihovih pričakovanjih, skrbeh, vprašanjih in predlogih.
27. avgusta 2021/by Miha Damiš