Tristo kosmatih!

Iskane vsebine nismo našli. Morda ste pri vnosu naredili napako, morda pa je bila vsebina spremenjena ali umaknjena.

#vsebina

Jevšek na srečanju PES ministrov pristojnih za kohezijo

V Bruslju so se pred zasedanjem Sveta za splošne zadeve - kohezija, srečali kohezijski ministri PES. Srečanja sta se udeležila tudi evropska komisarka Elisa Ferreira in minister dr. Aleksander Jevšek.
4. decembra 2023/by Miha Damiš

Minister Han otvoril 15 milijonsko naložbo v koroški turizem

Minister Han se je na Kopah udeležil slovesnega odprtja skupaj več kot 15 milijonov evrov vredne naložbe v nove naprave, dodatno ponudbo in obnovo Grmovškovega doma.
4. decembra 2023/by Miha Damiš

Ministrica Fajon v Skopju: Odločno podpiramo evropsko pot Severne Makedonije

Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon se je v Skopju udeležila 30. zasedanja Ministrskega sveta Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (OVSE), na katerem so zunanji ministri razpravljali o vojni v Ukrajini in aktualnih razmerah v OVSE. V sklopu obiska je ministrica podpisala tudi Memorandum o razvojnem sodelovanju dveh držav.
4. decembra 2023/by Miha Damiš

Matjaž Han: Zavedamo se pomena mikro, majhnih in srednjih podjetij

Minister za gospodarstvo, turizem in šport se je na Brdo pri Kranju udeležil podelitve priznanj Obrtno – podjetniške zbornice Slovenije.
4. decembra 2023/by Miha Damiš

Meira Hot s ponovnim pozivom k prepovedi uporabe pirotehnike

Poslanka Socialnih demokratov mag. Meira Hot je na vlado naslovila pobudo v zvezi s prepovedjo uporabe pirotehničnih sredstev.
1. decembra 2023/by Miha Damiš

Minister dr. Jevšek: Slovenija s pomočjo kohezijskih sredstev do gasilske flote letal

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je odobrilo evropska sredstva za projekt »Izgradnja zmogljivosti za gašenje požarov iz zraka«. »S pomočjo kohezijskih sredstev Slovenija na področju zaščite in reševanja pridobiva pomembne dodatne zmogljivosti za gašenje požarov ter zaščito ljudi in premoženja,« je ob tem poudaril minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek.
30. novembra 2023/by Miha Damiš

Ministrica Fajon v Varnostnem svetu o razmerah na Bližnjem vzhod: Otrokom iz Gaze moramo vrniti upanje

Ministrica Tanja Fajon je včeraj v New Yorku prvič nastopila na zasedanju Varnostnega sveta OZN o razmerah na Bližnjem vzhodu. Ministrica je pozvala k takojšnjemu trajnemu premirju v Gazi, zaustavitvi nasilja, zaščiti civilistov, in pozvala Varnostni svet, da okrepi napore za vzpostavitev trajnega in pravičnega miru v regiji.
30. novembra 2023/by Miha Damiš

Švarc Pipan: S prenovo sodniške zakonodaje bomo ljudem omogočili hitrejši dostop do sodnega varstva

Ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan se je danes sestala s predstavnicama in predstavnikoma Skupnosti občin Slovenije, Združenja občin Slovenije in Združenja mestnih občin Slovenije.
30. novembra 2023/by Miha Damiš

Pred mednarodnim dnem solidarnosti s Palestinci Državni zbor podprl deklaracijo o trenutnih razmerah na območju Palestine in Izraela

Pred mednarodnim dnem solidarnosti s Palestinci je Državni zbor na redni seji brez glasu proti na predlog koalicijskih poslanskih skupin GS, SD in Levica sprejel Deklaracijo o trenutnih razmerah na območju Palestine in Izraela.
29. novembra 2023/by Tadej Ekart
Bojana Muršič

Muršič: Pri reformi pokojninskega sistema je potrebno za vse upokojence zagotoviti zagotovljeno pokojnino

Poslanka Socialnih demokratov mag. Bojana Muršič je na ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti naslovila pobudo v zvezi z zagotovljeno pokojnino za upokojence, ki prejemajo starostno pokojnino po ZPIZ-1.
28. novembra 2023/by Eva Zorko

Ministrica Fajon na zasedanju Unije za Sredozemlje: Vsi si želimo mir

Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon se je v Barceloni udeležila zasedanja ministrov za zunanje zadeve Unije za Sredozemlje. Zasedanje je bilo v celoti namenjeno razpravam o dramatičnem dogajanju na Bližnjem Vzhodu.
28. novembra 2023/by Miha Damiš

V veljavo stopil zakon, ki določa vračilo glob za določene prekrške iz obdobja Covid-19

Kot je ob njegovem sprejemu dejala ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan, z vračilom nezakonitih covid glob ljudem vračamo njihovo dostojanstvo.
27. novembra 2023/by Miha Damiš

Odprla so se vrata nove pisarne SD Ptuj in poslanske pisarne Damijana Zrima: Tukaj bo prostor idej in razprav za boljši Ptuj, regijo ter Slovenijo

Na Ptuju so se minuli petek odprla vrata nove skupne pisarne Socialnih demokratov Ptuj in poslanske pisarne Damijana Zrima. Kot so izpostavili na otvoritvi bo namen nove ptujske pisarne SD, da bodo še bolj dostopni za ljudi.
27. novembra 2023/by Miha Damiš

Švarc Pipan: Proti nasilju znotraj doma se je treba vedno znova boriti

Ob mednarodnem dnevu boja proti nasilju nad ženskami je na Brdu pri Kranju potekala druga nacionalna konferenca z naslovom Starševstvo in stiki v primerih nasilja v družini.
27. novembra 2023/by Miha Damiš

Ministrica Fajon ob obisku Bližnjega vzhoda: Mirovni načrt naj vodi v priznanje palestinske države

Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon se je minuli konec tedna mudila na delovnem obisku Bližnjega vzhoda.
27. novembra 2023/by Miha Damiš

Minister Han s hrvaškim ministrom za krepitev gospodarskega sodelovanja med državama

Minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han se je skupaj s hrvaškim ministrom za gospodarstvo in trajnostni razvoj Davorjem Filipovićem srečal s podjetniki Slovenije in Hrvaške.
27. novembra 2023/by Miha Damiš

Meira Hot s pozivom za ohranitev regijskih centrov RTV

Poslanka Socialnih demokratov mag. Meira Hot je na ministrico za kulturo in ministra za finance naslovila pobudo v zvezi z zagotavljanjem sredstev za ohranitev celovitosti RTV Slovenija.
25. novembra 2023/by Eva Zorko

Minister Han za odgovorno in trajnostno gospodarstvo

Minister Han se je udeležil posveta o človekovih pravicah v gospodarstvu, ki ga je organiziral Varuh človekovih pravic v sodelovanju s Focusom, društvom za sonaraven razvoj, in SBC – Klubom slovenskih podjetnikov. Spoštovanje in varovanje človekovih pravic ter okolja ni več zgolj obveza države, temveč je tudi odgovornost gospodarstva.
23. novembra 2023/by Miha Damiš