Tristo kosmatih!

Iskane vsebine nismo našli. Morda ste pri vnosu naredili napako, morda pa je bila vsebina spremenjena ali umaknjena.

#vsebina

Tanja Fajon: Slovenija hoče spremembe

»Slovenija hoče spremembe. Da bi to dosegli, vas prosim za podporo. Zdaj je priložnost za nov začetek. Prepričana sem, da lahko Socialni demokrati skupaj s partnerji v opoziciji in vsemi ljudmi, ki hočete spremembe, zmagamo,« je poudarila predsednica SD Tanja Fajon po klavzuri SD, kjer so potrdili sporazum opozicijskih strank o povolilnem sodelovanju ter obravnavali politično strategijo za delovanje Socialnih demokratov do volitev.
25. septembra 2021/by Miha Damiš

Namesto z rebalansom proračuna se vlada državnih financ loteva z odloki, vrednimi 1,5 milijarde €

Socialni demokrati pozivajo Vlado RS, naj ta v skladu z Ustavo RS in Zakonom o javnih financah pripravi Rebalans proračuna za leto 2021 za transparenten prikaz porabe 1,5 milijarde evrov davkoplačevalskega denarja! Za toliko namreč vlada za letošnje leto zvišuje porabo od v proračunu 2021 načrtovanih 13 milijard evrov.
24. septembra 2021/by Miha Damiš

SD s pozivom vladi: pričakujemo jasna pravila in navodila, ki se ne bodo spreminjala čez noč

Poslanska skupina Socialnih demokratov je v luči spreminjajočih se vladnih ukrepov glede izpolnjevanja pogoja PCT danes na Vlado RS naslovila poslansko pobudo, s pozivom naj Vlada RS sprejme jasna pravila za obvladovanje epidemije, ki bodo ljudem povrnila zapravljeno zaupanje, potreben za čimprejšnji izhod iz epidemije.
22. septembra 2021/by Eva Zorko

Matjaž Nemec: Kje je bil minister Hojs v času nasilnih izgredov?!

Poslanec Socialnih demokratov Matjaž Nemec je na ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa naslovil poslansko vprašanje v zvezi z dogajanjem v Operativno-komunikacijskem centru PU LJ v času protestov v Ljubljani.
22. septembra 2021/by Eva Zorko

Marko Koprivc predsedniku vlade nastavil ogledalo: Mladi so naša prihodnost, ne pa zgodbe preteklosti

Poslanec Socialnih demokratov mag. Marko Koprivc je predsedniku vlade Janezu Janši na seji Državnega zbora postavil vprašanje glede stanovanjske problematike, ki po besedah poslanca mlade vse bolj potiska v stanovanjsko revščino.
20. septembra 2021/by Eva Zorko

Minister Hojs z (ponovnimi) lažmi preusmerja pozornost od resničnih problemov

Aleš Hojs je v zadnjih dveh dnevih javno izrekel hude obtožbe o Socialnih demokratih, ki jih SD odločno zanika. Gre za navadno preusmerjanje pozornosti od bistvenih vprašanj, morda tudi osebne in politične odgovornosti za eskalacijo nasilja minulo sredo ali za nepripravljenost policije, da s preventivnimi ukrepi nasilje prepreči.
17. septembra 2021/by mf

Pogoj PCT ne sme ranljivih skupin še bolj potisniti na rob, humanitarnim organizacijam pa odžirati denarja za pomoč ljudem

Meira Hot in Soniboj Knežak sta na vlado naslovila poslanski pobudi glede nesorazmernega posega v delo in poslanstvo nevladnih organizacij zaradi novega odloka o PCT pogoju.
15. septembra 2021/by Miha Damiš

Zdravje je največ kar imamo. Varujmo sebe in ljudi okoli nas.

Tanja Fajon in dr. Branko Gabrovec v stališču Socialnih demokratov do cepljenja in pogoja PCT izpostavljata, da v SD zaupamo znanosti, zdravstveni stroki in podpiramo prostovoljno cepljenje, saj cepljenje preprečuje širjenje okužb in pomembno zmanjša možnosti za hud potek bolezni. Opozarjata pa, da takšno vladno upravljanje z epidemijo in komuniciranje ne prispevata k zaupanju.
14. septembra 2021/by Miha Damiš

Za gradnjo dostopnih najemnih stanovanj

Socialni demokrati so pred tednom dni predstavili Zakon o spodbujanju gradnje javnih najemnih stanovanj ter predlog skupaj s podporo opozicijskih LMŠ, Levico, SAB in NeP vložili v zakonodajno proceduro.
13. septembra 2021/by Eva Zorko

Marko Koprivc: Neonacizem ni v javnem interesu

Pred pričetkom seje Komisije za peticije, človekove pravice in enake možnosti ter Odbora za kulturo je Marko Koprivc opozorili na nedopustne in čedalje bolj zaskrbljujoče prakse, ki kažejo, da neonacizem in fašizem ter njuno podpihovanje v Sloveniji dobivata odkrito podporo koalicije, na čelu z najvidnejšimi predstavniki stranke SDS.
13. septembra 2021/by Miha Damiš

Tanja Fajon na sestanku PES pred ministrskim srečanjem ECOFIN: Slovenijo bomo vrnili v jedro EU

Predsednica SD Tanja Fajon se je udeležila sestanka politične Skupine evropskih socialnih demokratov (PES) pred ministrskim srečanjem ECOFIN, ki danes poteka na Brdu pri Kranju.
11. septembra 2021/by Tadej Ekart

Srečanje Tanje Fajon in Olafa Scholza pred prelomnimi volitvami v Nemčiji: Se EU obeta novo obdobje socialne demokracije?

Predsednica Socialnih demokratov Tanja Fajon se je danes na Brdu pri Kranju srečala z nemškim finančnim ministrom in kanclerskim kandidatom nemških Socialdemokratov (SPD) Olafom Scholzem, s katerim sta govorila o pričakovani zmagi socialdemokratov na volitvah v Zvezni republiki Nemčiji, ki bodo konec septembra.
11. septembra 2021/by Tadej Ekart

Franc Trček ob svetovnem dnevu fizioterapije: Kaj bo vlada naredila glede alarmantnega deficita fizioterapije v Sloveniji?

Poslanec Socialnih demokratov dr. Franc Trček je v nizu treh poslanskih vprašanj Vlado RS opozoril na problematiko pomakanja programov fizioterapije v javni mreži, tudi v uvidu do potreb bolnikov, ki prebolevajo dolgotrajni covid.
8. septembra 2021/by Eva Zorko

Za pravičnejšo odmero nadomestila za bolniško odsotnost na podlagi minimalne in ne zajamčene plače

Poslanske skupine SD, LMŠ, Levica, SAB in NeP so danes s prvopodpisanim mag. Dejanom Židanom v zakonodajno proceduro vložile novelo Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju (ZZVZZ).
8. septembra 2021/by Eva Zorko

Delovno srečanje poslanske skupine in županov SD

Poslanska skupina Socialnih demokratov se je danes skupaj s predsednico stranke Tanjo Fajon ter njenim generalnim sekretarjem Dejanom Levaničem sestala z župani, podžupani ter svetniki Socialnih demokratov.
6. septembra 2021/by Eva Zorko

Stanovanje mora biti pravica, ne problem

Socialni demokrati so pripravili zakon, ki predstavlja največji javni projekt izgradnje stanovanj doslej. V obdobju od 2023 do 2029 želijo za gradnjo javnih najemnih stanovanj nameniti 1.300.000.000 € javnih sredstev v obliki nepovratnih in povratnih sredstev ter državnih poroštev, da Slovenija pridobi novih 10.000 javnih najemnih stanovanj.
3. septembra 2021/by Miha Damiš

Neonacizem ni in ne more biti v javnem interesu Republike Slovenije

Poslanske skupine Socialnih demokratov, LMŠ, Levice, SAB in NeP so vložile zahtevo za sklic nujne seje Odbora za kulturo ter Komisije za peticije, človekove pravice in enake možnosti v zvezi s podelitvijo statusa organizacije v javnem interesu Društvu za promocijo tradicionalnih vrednot.
3. septembra 2021/by Miha Damiš

Socialni demokrati z zakonom za novih 10.000 javnih najemnih stanovanj

Socialni demokrati pripravili zakon za izgradnjo 10.000 javnih najemnih stanovanj. Gre za največji javni projekt gradnje stanovanj doslej, vreden 1,3 milijarde evrov v obdobju med 2023 in 2029. Zakon je pripravljen na predpostavki, da v povprečju najemnina za novo 65 m2 veliko stanovanje v Ljubljani ne presega 350 evrov na mesec.
3. septembra 2021/by mf