Tristo kosmatih!

Iskane vsebine nismo našli. Morda ste pri vnosu naredili napako, morda pa je bila vsebina spremenjena ali umaknjena.

#vsebina

Marko Koprivc: Predsednik vlade naj preneha z žaljivim in ustrahovalnim komuniciranjem ter poseganjem v odločitve neodvisnih medijev

Poslanec Socialnih demokratov mag. Marko Koprivc je na predsednika vlade naslovil pisno poslansko pobudo za končanje političnih pritiskov nad kritičnimi novinarji in neodvisnimi mediji.
16. aprila 2021/by Barbara Kotlušek

Dejan Židan: Zaradi napačne odločitve vlade verjetno v prvi polovici leta ne bo cepljenih kar 250.000 državljanov

Odbor DZ zdravstvo bo na današnji nujni seji, ki so jo sklicali na zahtevo SD, LMŠ, Levice in SAB poskušal razjasniti podrobnosti zakaj se Slovenija ni potegovala za dodatne odmerke cepiv, ki so nam bila na voljo. Židan je napovedal tudi sklic nove nujne seje odbora glede nujne uvedbe dodatnih ukrepov za omejevanje širjenja virusa Covid-19.
16. aprila 2021/by Barbara Kotlušek

Socialni demokrati zahtevajo sklic nujne seje Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide

Poslanska skupina Socialnih demokratov je danes v parlamentarno proceduro vložila zahtevo za sklic nujne seje Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide, na kateri želijo razpravljati glede vladnega Predloga zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o prevozih v cestnem prometu.
16. aprila 2021/by Barbara Kotlušek

Slovenija mora odpirati in podpirati jasno evropsko perspektivo zahodnega Balkana

Tanja Fajon, poslanka v Evropskem parlamentu (S&D/SD) in predsednica Socialnih demokratov, je v luči skrb vzbujajočih informacij o širitveni politiki držav Zahodnega Balkana in njihovi evropski perspektivi, ki so v zadnjih dneh preplavile medije, na današnji novinarski konferenci javno pojasnila svoja stališča do širitve EU na Zahodni Balkan, opozorila na odprte probleme, ki predstavljajo tveganja za mir in sodelovanje v regiji, in odgovarjala na vprašanja novinarjev.
15. aprila 2021/by Tadej Ekart

Medgeneracijski posvet o politikah za blaginjo in dostojanstvo v starosti

Po podatkih Evropske komisije (EK) se bo število starejših v EU povečalo. Danes je 20 % prebivalcev starejših od 65 let, do leta 2070 pa naj bi se ta delež povečal na 30 %. Hkrati naj bi se delež ljudi, starejših od 80 let, po pričakovanjih več kot podvojil in do leta 2070 dosegel 13 %. Število ljudi, ki bodo morda potrebovali dolgotrajno oskrbo, se bo skladno s tem predvidoma povečalo z 19,5 milijona, kolikor jih je bilo leta 2016, na 23,6 milijona leta 2030 in 30,5 milijona leta 2050 (EU-27).
15. aprila 2021/by Tadej Ekart

Opozicija zahteva ponovno odločanje o delovanju štirih nepovezanih poslancev v delovnih telesih

SD bo skupaj s partnericami ponovno vložila zahtevo za sklic kolegija predsednika DZ, na katerem želijo ponovno odločati o sklepu, da bi štirje poslanci poslanske skupine nepovezanih poslancev lahko delovali v delovnih telesih DZ.
15. aprila 2021/by Barbara Kotlušek

Bojana Muršič s pozivom vladi, da pristopi k reševanju in obnovi Doma na Osankarici

Muršič je na Vlado RS naslovila pisno poslansko pobudo v zvezi z reševanjem Doma na Osankarici, ki ga je pred dnevi zajel požar, zgorelo pa je skoraj celotno poslopje doma. Poslanka vladi predlaga, da pristopi k reševanju in obnovi tako, da na lokaciji vzpostavi nov dom Centra šolskih in obšolskih dejavnosti v okviru državnega javnega zavoda CŠOD.
15. aprila 2021/by Barbara Kotlušek

Marko Koprivc: Čas je, da se iz Afganistana vrnejo vsi pripadniki Slovenske vojske

Poslanec Socialnih demokratov mag. Marko Koprivc je na Vlado RS naslovil pisno poslansko pobudo, v kateri je vladi predlagal, da podpre umik naših zahodnih zaveznikov iz Afganistana, prav tako pa naj iz Afganistana umakne vse pripadnike Slovenske vojske.
15. aprila 2021/by Barbara Kotlušek

Dejan Židan: Vandalizem nad spomeniki NOB je napad na temelje naše države

Poslanec Socialnih demokratov mag. Dejan Židan je na ministra za notranje zadeve naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi z reševanjem vandalizma nad spomeniki NOB, v katerem je izpostavil, da državljani pričakujemo ustrezen odziv nad skrunitvami spominskih obeležij NOB ter tudi večjo aktivnost pri preprečevanju takšnih dejanj.
15. aprila 2021/by Barbara Kotlušek

Slovenija ima do Zahodnega Balkana posebno odgovornost

Socialni demokrati smo vložili zahtevo za sklic nujne seje Odbora za zunanjo politiko in Odbora za zadeve EU o politiki Republike Slovenije do Zahodnega Balkana. Zavedamo se, da ima Slovenija do svoje soseščine oz. regije Zahodnega Balkana posebno odgovornost. Regionalno in mednarodno je prepoznana kot država partnerica, ki je vedno pripomogla k političnemu in gospodarskemu razvoju regije.
14. aprila 2021/by Barbara Kotlušek

Zahteva za sklic nujne seje odbora zaradi posledic neaktivnega in nestrokovnega delovanja šolske ministrice

Socialni demokrati so danes, skupaj s partnerji v opoziciji, LMŠ, Levico in SAB, v Državni zbor vložili zahtevo za sklic nujne seje Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino, na kateri želijo ponovno opozoriti na posledice neaktivnega in nestrokovnega delovanja ministrice Simone Kustec.
14. aprila 2021/by Barbara Kotlušek

Soniboj Knežak: Protikoronski paketi ne ščitijo ljudi in gospodarstva, temveč povzročajo pravno zmedo in krnijo načela pravne države

Knežak s vprašanji o načelih pravne države pravosodni ministrici poudarja, da je vlada pod krinko pomoči gospodarstvu v času epidemije sprejela protikoronske zakonodajne svežnje, ki so sprejeti na netransparenten način ter posegajo v številne področne zakone.
14. aprila 2021/by Barbara Kotlušek

Menstrualni higienski pripomočki na pobudo Socialnih demokratov z nižjim DDV

Ministrstvo za finance je sprejelo poslansko pobudo mag. Bojane Muršič v zvezi z uporabo znižane davčne stopnje DDV za menstrualne higienske pripomočke.
14. aprila 2021/by Barbara Kotlušek

Vladajoči ne morejo preprečiti jasne ugotovitve Računskega sodišča, da je vlada pri nabavi zaščitne opreme ravnala neučinkovito

Državni zbor danes na izredni seji na zahtevo SD, LMŠ, Levice in SAB razpravlja o predlogu priporočila vladi v zvezi z ugotovitvami revizijskega poročila o učinkovitosti nabave zaščitne in medicinske opreme za obvladovanje širjenja novega koronavirusa.
13. aprila 2021/by Barbara Kotlušek

Za obvezno služenje vojaškega roka ni družbenega soglasja

»Gre za ponovni poskus uvedbe obveznega služenja vojaškega roka. To zgodbo smo videli že pred dobrim letom dni in ta rešitev, ki jo je predlagala SDS v Državnem zboru ni dobila dovolj velike večine,« je včeraj na 24ur zvečer opozoril Samo Bevk, predsednik parlamentarnega Odbora za obrambo.
13. aprila 2021/by Barbara Kotlušek

Knežak: Kaj bo storilo ministrstvo, da vračanje prejete pomoči iz interventnih ukrepov ne bo ogrozilo obstoječih delovnih mest?

Poslanec Socialnih demokratov Soniboj Knežak je na ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi z vračanjem pomoči iz interventnih ukrepov in reševanjem delovnih mest.
13. aprila 2021/by Barbara Kotlušek

Židan: Ali je za neuporabo učinkovitega in cenejšega zdravila ivermetkin kriv interes farmacevtske industrije po ustvarjanju dodatnega dobička z dražjimi zdravili

Poslanec Socialnih demokratov mag. Dejan Židan je na ministra za zdravje naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi z (ne)uporabo zdravila ivermektin pri bolezni covid-19. Kot je pojasnil poslanec, gre za starejše in cenovno ugodnejše zdravilo, glede katerega se v medijih porajajo številna vprašanja, kot tudi sumi, da je za njegovo neuporabo kriva moč farmacevtske industrije, ki zaradi iskanja velikih dobičkov enostavno ne želi uporabe cenejših zdravil.
13. aprila 2021/by Barbara Kotlušek

Vladna uredba pomeni začetek katastrofe za zaščitene slovenske gozdove in pragozdove

Po mnenju SD, stroke in nevladnih organizacij bi sprejem takšne uredbe omogočal nedopustne posege v slovenske varovane gozdove, tudi na zaščitenih območjih pragozdov.
12. aprila 2021/by Barbara Kotlušek