Tristo kosmatih!

Iskane vsebine nismo našli. Morda ste pri vnosu naredili napako, morda pa je bila vsebina spremenjena ali umaknjena.

#vsebina

SD: Osebna asistenca mora omogočat uresničevanje osebnih želja in interesov v poklicnem in zasebnem življenju uporabnikov

Poslanci Socialnih demokratov, mag. Meira Hot, mag. Bojana Muršič, Soniboj Knežak in Damijan Zrim, so na ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti naslovili pobudo v zvezi z javno objavljenim predlogom novele Zakona o osebni asistenci.
29. septembra 2023/by Eva Zorko

SD Maribor: Maribor, mesto boljših odnosov in drugačnega upravljanja

SD Maribor se je na lanskih lokalnih volitvah predstavili s sloganom »Za mesto dobrih odnosov«. »Ugotavljamo, da je v našem mestu viden napredek, a so kljub temu prav ti ključni gradniki skupnosti še vedno na preveliki preizkušnji. Maribor čakajo veliki izzivi, ki jim bomo kos le z upravljanjem, usmerjenim v zadovoljevanje temeljnih potreb vseh občanov. Prepričani smo, da smo vsi nosilci oblasti in odločanja za to soodgovorni,« so v SD Maribor izpostavili v izjavi.
28. septembra 2023/by Miha Damiš

Minister Han z direktorjem Svetovne organizacije za intelektualno lastnino o prvi področni nacionalni strategiji

Na obisku v Sloveniji se mudi generalni direktor Svetovne organizacije za intelektualno lastnino Daren Tang. Z gospodarskim ministrom Hanom sta se pogovarjala o pripravi nacionalne strategije za področje intelektualne lastnine. Ta bo pripomogla k boljšemu razumevanju in spoštovanju pravic intelektualne lastnine, posledično pa izboljšala okolje za razvoj inovacij in konkurenčnega gospodarstva.
26. septembra 2023/by Miha Damiš

Ministrica Tanja Fajon predavala na Harvardu

Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon je na povabilo Centra za evropske študije predavala na prestižni Univerzi Harvard v Bostonu. V predavanju z naslovom "Slovenija, Evropa in svet: krmarjenje skozi geopolitično nevihto" je predstavila našo državo in njene ambicije v Varnostnem svetu OZN, osredotočila pa se je tudi na razmere v Evropski uniji, s poudarkom na širitveni politiki.
25. septembra 2023/by Miha Damiš

Bodi moj sopotnik: Socialni demokrati z vlakom od Ljubljane do Jesenic

Od Ljubljane do Jesenic ter na vmesnih postankih v Škofji Loki, Kranju Radovljici in Begunjah so se Socialni demokrati pogovarjali z mimoidočimi na turneji Bodi moj sopotnik, jim predstavljali delo SD ter jih povprašali po področjih, za katera menijo, da bi jim morala EU v prihodnje nameniti večjo pozornost.
24. septembra 2023/by Miha Damiš

Ministrica Fajon na 78. zasedanju Generalne skupščine Organizacije združenih narodov

Ministrica Tanja Fajon se je pretekli teden udeležila 78. zasedanja Generalne skupščine OZN v New Yorku. V sklopu zasedanja je opravila tudi več več kot 20 dvostranskih srečanj z visokimi predstavniki iz vsega sveta.
24. septembra 2023/by Miha Damiš

Meira Hot: Ali hiperdigitalizacija pouka škoduje bralni pismenosti učencev?

Poslanka Socialnih demokratov mag. Meira Hot je na ministra za vzgojo in izobraževanje naslovila vprašanje v zvezi z upadom bralne pismenosti pri slovenskih osnovnošolcih.
22. septembra 2023/by Eva Zorko

Zrim: Otrokom s posebnimi potrebami je potrebno sistemsko zagotoviti spremljevalca na poti v vzgojno-izobraževalni zavod

Poslanec Socialnih demokratov Damijan Zrim je na ministra za vzgojo in izobraževanje naslovil pobudo v zvezi s sistemsko ureditvijo pravice do spremljevalca na poti v in iz vzgojno izobraževalne ustanove za otroke in mladostnike s posebnimi potrebami.
22. septembra 2023/by Miha Damiš

Hot in Muršič: Država mora urgentno pristopiti k reševanju nasilja nad starejšimi

Poslanki Socialnih demokratov mag. Meira Hot in mag. Bojana Muršič sta na ministra za solidarno prihodnost naslovili vprašanje v zvezi z naraščajočim nasiljem nad starejšimi v domovih za starejše.
22. septembra 2023/by Miha Damiš
Bojana Muršič

Bojana Muršič: Je gradnja 35 vetrnic in spremljajoče infrastrukture najbolj primerna prav na območju Pohorja in zaščitene narave?

Poslanka Socialnih demokratov mag. Bojana Muršič je na ministra za naravne vire in prostor naslovila vprašanje v zvezi z gradnjo vetrnih elektrarn na Pohorju.
22. septembra 2023/by Eva Zorko

Prednik: Lahko se pogajamo, katera cesta je bolj ali manj prioritetna, pri zdravju pa se ne bomo pogajali

Socialni demokrati v predlogu zakona o obnovi in razvoju po poplavah pričakujejo tudi ukrepe, ki bodo najbolj prizadetim območjem, predvsem Koroške in Zgornje Savinjske doline, omogočili razvoj, je danes dejal vodja Poslanske skupine SD Jani Prednik. »Lahko se pogajamo, katera cesta je bolj ali manj prioritetna, pri zdravju pa se ne bomo pogajali,« je zatrdil Prednik o nujni sanaciji Mežiške in Dravske doline, kjer je mulj s težkimi kovinami onesnažil dolini.
19. septembra 2023/by Miha Damiš

Jani Prednik: Hitra cesta Ptuj-Ormož je ključna za prometno razbremenitev in razvoj gospodarstva Spodnjega Podravja

Poslanec Socialnih demokratov Jani Prednik je na ministrico za infrastrukturo naslovil vprašanje v zvezi z izgradnjo hitre ceste Ormož-Ptuj.
19. septembra 2023/by Eva Zorko

Damijan Zrim: Vodotoki v Pomurju niso bili vzdrževani več desetletij

Poslanec Socialnih demokratov Damijan Zrim je na ministra za naravne vire in prostor naslovil vprašanje v zvezi z urejanjem vodotokov v Pomurju.
19. septembra 2023/by Eva Zorko

Evropska poslanca iz vrst S&D Nemec in Brglez kritična do pragmatizma predsednice Evropske komisije von der Leyen pred prihajajočimi volitvami

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je minulo sredo še zadnjič v aktualnem mandatu nagovorila poslanke in poslance Evropskega parlamenta z letno oceno stanja v Uniji.
17. septembra 2023/by Miha Damiš

Minister Jevšek: Dobrih 70 milijonov evropskih kohezijskih sredstev za obnovo in interventne ukrepe po nedavnih poplavah

»S ciljem, da zagotovimo razpoložljiva evropska kohezijska sredstva za interventne ukrepe po ujmi in hkrati 100 odstotno koriščenje sredstev obdobja 2014-2020, bomo 50 milijonov evrov presežnih pravic porabe preusmerili v Sklad za obnovo Slovenije, 20,5 pa bomo prerazporedili za izvajanje interventnih ukrepov,« je povedal minister Jevšek.
14. septembra 2023/by Miha Damiš

Socialni demokrati na Mednarodnem obrtnem sejmu (MOS) v Celju

Predsednica Socialnih demokratov Tanja Fajon, glavni tajnik SD Klemen Žibert, vodja poslanske skupine SD Jani Prednik, župana občin Žalec in Ajdovščina Janko Kos in Tadej Beočanin, poslanec in poslanka Soniboj Knežak in mag. Bojana Muršič ter državna sekretarka Andreja Katič so v okviru delegacije Socialnih demokratov danes obiskali Mednarodni obratni sejem - MOS.
13. septembra 2023/by Miha Damiš

Han za STA: V prizadetih podjetjih nujno čim prej zagnati proizvodnjo

Podjetjem, ki jih je prizadela ujma, je treba pomoč zagotoviti čim prej. Čim prej morajo zagnati proizvodnjo, saj so posledice v celotni verigi, kot je videti v primeru KLS in Volkswagna, je v intervjuju za STA dejal minister za gospodarstvo, turizem in šport iz vrst SD Matjaž Han. Pričakuje, da bo kljub spremenjenim prioritetam v proračunu poskrbljeno tudi za neprizadeti del gospodarstva.
13. septembra 2023/by Miha Damiš

Matjaž Han na avstrijskem Koroškem o še tesnejšem gospodarskem sodelovanju

Minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han se je v okviru obiskov zamejskih krajev mudil na obisku na avstrijskem Koroškem. Med drugim se je sestal s koroškim deželnim glavarjem Petrom Kaiserjem, s katerim sta govorila o možnostih še tesnejšega gospodarskega in turističnega sodelovanja.
12. septembra 2023/by Miha Damiš