Tristo kosmatih!

Iskane vsebine nismo našli. Morda ste pri vnosu naredili napako, morda pa je bila vsebina spremenjena ali umaknjena.

#vsebina

Unescov center za umetno inteligenco je zgodovinski korak za slovensko znanost

Z obravnavo Zakona o ratifikaciji Sporazuma za ustanovitev Mednarodnega raziskovalnega centra za umetno inteligenco v Sloveniji, se uspešno zaključuje etapa, ki so jo na MIZŠ začeli Socialni demokrati, na čelu s takratnim ministrom dr. Jernejem Pikalom in njegovo ekipo.
9. julija 2020/by Nejc Perhavec

Zavrnjeni predlogi SD za temeljni dohodek samozaposlenim in za sofinanciranje čakanja na delo do konca leta

Socialni demokrati so ob obravnavi PKP4 predlagali podaljšanje veljavnosti ukrepa čakanja na delo do 31. decembra, ponovno uvedbo temeljnega dohodka za samozaposlene in možnost za koriščenje turističnih vavčerjev do prihodnje pomladi.
9. julija 2020/by mf

Matjaž Han: O možnosti konstruktivne nezaupnice se je potrebno pogovarjati z opozicijo kot strankami koalicije

»Danes je dan preobratov v Državnem zboru,« je današnje politično dogajanje komentiral Matjaž Han. Iztekel je poslovniški rok do katerega bi moral minister v odstopu Aleš Hojs svojo izstopno izjavo poslati v Državni zbor.
8. julija 2020/by Miha Damiš

Bojana Muršič: Potrebne je več komunikacije o prihodnosti izobraževanja

Bojana Muršič je na šolsko ministrico naslovila poslansko vprašanje v zvezi z morebitnim izvajanjem pouka na daljavo v prihodnjem šolskem letu.
8. julija 2020/by Miha Damiš

Matjaž Nemec: Neupravičeno kaznovanje slovenskih upokojencev

Nemec je na ministra za finance naslovil poslansko vprašanje v zvezi z 25% akontacijo dohodnine za pokojnine, ki jih upokojenci prejemajo zaradi svojega dela v tujini, na katero so ga ob prejemu obračunov dohodnine za preteklo leto opozorili številni upokojenci.
8. julija 2020/by Miha Damiš

Koalicija spet zavrnila predloge za več pomoči ljudem in gospodarstvu

Socialni demokrati so na včerajšnji seji pristojnega matičnega odbora Državnega zbora, skupaj s partnerji v demokratični opoziciji, predlagali več dopolnitev in izboljšav vladnega predloga t.i. protikoronskih ukrepov četrte serije.
7. julija 2020/by Miha Damiš

Dejan Židan: Slovenija na področju naravi prijaznih okoljskih politik nazaduje

Židan je na ministra za okolje in prostor naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi z realizacijo Programa porabe sredstev Sklada za podnebne spremembe v obdobju 2020–2023.
7. julija 2020/by Miha Damiš

Obvezna aplikacija za sledenje je prekomeren poseg v človekove pravice

SD je na odboru DZ z amandmajem na vladni predlog predlagal črtanje člena, ki bi omogočil vladi uvedbo obveznega sledenja državljankam in državljanom s pomočjo mobilne aplikacije za omejevanje širjenja virusa Covid-19.
6. julija 2020/by Miha Damiš

Pismo predsednika vlade nov napad na neodvisne institucije

Tanja Fajon se je na današnji novinarski konferenci odzvala
na aktualne zadeve, tudi na pismo, ki ga je na generalnega državnega tožilca Draga Šketo naslovil predsednik vlade Janez Janša.
2. julija 2020/by Nejc Perhavec

Tanja Fajon opozarja, da utegne slovesnost pred bazoviško fojbo pritrditi neutemeljenim mitom italijanske skrajne desnice

Tanja Fajon je opozorila na nevarnosti slovesnosti v Bazovici in poziva, da predsednika obeh držav kot temelj pomiritve uporabita poročilo slovensko italijanske mešane komisije.
2. julija 2020/by Nejc Perhavec

Tanja Fajon: Potrebujemo vlado, ki se bo posvetila reševanju problemov ljudi, ne pa prikrivanju kriminala

Tanja Fajon s pozivom Janši k odstopu, saj vlada nima ne moralne in ne politične odgovornosti za vodenje države skozi zahteven čas, ko ljudje in gospodarstvo potrebujejo pomoč. Odstop Hojsa je poizkus preusmerjanja pozornosti od kriminala in korupcije, ki verjetno sega v vrh vlade.
30. junija 2020/by Miha Damiš

Tanja Fajon: To ni naša vlada, je pa to naša država

Pred jutrišnjim praznikom je predsedujoča SD Tanja Fajon nagovorila državljanke in državljanke ter jim čestitala ob državnem prazniku.
24. junija 2020/by Nejc Perhavec

Junijska vprašanja poslancev SD vladi in ministrom

Poslanki SD Meira Hot in Bojana Muršič ter poslanci SD Dejan Židan, Marko Koprivc in Franc Trček so vladi in ministrom zastavili številna vprašanja o njihovem delu.
23. junija 2020/by Miha Damiš

Pismo Tanje Fajon predsednikoma vlade in države v zvezi z državno proslavo ob dnevu državnosti

Tanja Fajon s pozivom Janši in Pahorju , »da z vključitvijo vseh, še posebej vseh veteranskih organizacij, predvsem pa z iskrenim obžalovanjem globokega družbenega razdora in razlogov zanj, omogočita, da Slovenija nastanek samostojne in neodvisne države pred 29. leti praznuje enotna in povezana.«
23. junija 2020/by Miha Damiš

Zaradi vlade ostali brez mladih raziskovalcev v gospodarstvu

Aktualni vladi očitno ni mar za vlaganje v raziskave in razvoj, mlade raziskovalce in tehnološki razvoj slovenskega gospodarstva. Odločili so se namreč, da razpisa za subvencije mladim raziskovalcem za leto 2020 v vrednosti 5,6 milijona evrov ne bodo izvedli.
22. junija 2020/by Nejc Perhavec

Tanja Fajon: Slovenija potrebuje izhodno strategijo

V SD začrtali enotno pot do jesenskega kongresa, kjer bodo izbirali tudi novo vodstvo. Predsedujoča SD Fajon je v izjavi napovedala, da je jeseni pripravljena prevzeti vodenje stranki s polnim mandatom. Ob današnjih stotih dneh tretje vlade Janeza Janše so v SD predstavili tudi 10+100 napak koalicije.
20. junija 2020/by Miha Damiš

10+100 napak 3. Janševe vlade

10+100 napak, ki jih je v prvih stotih dnevih naredila vlada pod vodstvom Janeza Janše.
20. junija 2020/by Tadej Ekart

Dogovorjeno tesnejše sodelovnje SD in SVIZ pri zagovarjanju interesov javnega šolstva

Voditeljica SD Tanja Fajon z ekipo nadaljuje s serijo sestankov, kjer se pogovarja z različnimi interesnimi združenji, nevladnimi orgnizacijami in sindikati, ki jih socialni demokrati vidijo kot pomembne partnerje pri socilnem dialogu ter nastajanju napredih politik. 
20. junija 2020/by Nejc Perhavec

Socialni demokrati
Socialni demokrati smo napredno politično gibanje, ki uresničuje idejo socialne demokracije v Sloveniji 21. stoletja. Povezujemo in organiziramo ljudi v močno politično silo, sposobno ustvarjati napredne spremembe. Verjamemo v enakost, solidarnost, svobodo, pravičnost, mir in sodelovanje. Vedno na strani ljudi.

Prijavi se na novice!