Tristo kosmatih!

Iskane vsebine nismo našli. Morda ste pri vnosu naredili napako, morda pa je bila vsebina spremenjena ali umaknjena.

#vsebina

Meira Hot: Slovenija ni odprta tržnica, slovenski turistični biseri in ljudje pa ne poceni blago!

Poslanske skupine SD, LMŠ, Levica in SAB so v parlamentarno proceduro vložile zahtevo za sklic Komisije za nadzor javnih financ glede namere aktualne oblasti za prodajo 43% deleža Save d.d. Slednja namreč razpolaga z vitalnimi turističnimi kapacitetami v najvidnejših slovenskih destinacijah, med drugim Bohinju, Portorožu in Moravskih Toplicah, skupaj z več kot 3000 namestitvami v hotelih, apartmajih in parkih.
28. januarja 2022/by Eva Zorko

Meira Hot: Čigave interese zasleduje slovenska zunanja politika?

Poslanka Socialnih demokratov in članica Odbora za zunanjo politiko mag. Meira Hot je danes, je ob robu zaprte seje Odbora za zunanjo politiko, na kateri bodo poslanke in poslanci obravnavali točko seje: »informacija o domnevnem dogovoru o ribolovu v Piranskem zalivu«, izrazila zahtevo po jasnih pojasnilih ministra za zunanje zadeve dr. Anžeta Logarja na temo domnevnega dogovora o ribolovu v Piranskem zalivu.
28. januarja 2022/by Eva Zorko

Dejan Židan: Zakaj v PCR presejalne teste niso vključeni vsi akreditirani laboratoriji?

Poslanec Socialnih demokratov mag. Dejan Židan je na vlado naslovil pobudo v zvezi s povečanjem zmogljivosti molekularne diagnostike za Covid-19, med drugim za vključitev Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani v sistem diagnostike.
28. januarja 2022/by Eva Zorko

Tanja Fajon: Za večjo blaginjo moramo sodelovati vsi, država, gospodarstvo in civilna družba

Predsednica Socialnih demokratov Tanja Fajon se je udeležila januarskega srečanja Združenja Manager.
26. januarja 2022/by Tadej Ekart

Matjaž Nemec: Zunanja politika je orodje države, da uresničuje svoje strateške interese – gospodarske, politične in varnostne

Poslanec Socialnih demokratov Matjaž Nemec je ob seji Odbora za zunanjo politiko podal stališče in oceno glede strategije zunanje politike RS.
26. januarja 2022/by Eva Zorko

Sandi Češko prevzel vodenje gospodarske politike SD

Predsednica SD Tanja Fajon je sporočila, da je Sandi Češko prevzel vodenje gospodarske politike Socialnih demokratov. Sandi Češko je prepričan je, da na star način ne bomo šli v nove čase. Po njegovem mnenju lahko izzive in priložnosti uspešno obvladamo samo v skupnem in tvornem sodelovanju med državo, civilno družbo in gospodarstvom.
24. januarja 2022/by mf

SD bo naredila vse, da se škodljive spremembe kazenske zakonodaje preprečijo

Podpredsednica SD Andreja Katič je danes ostro napadla poizkus koalicije in njenih podpornikov, da sprejme škodljive spremembe kazenskega zakonika. “Gre za spremembe, za katero je vsa stroka ocenila, da je nesprejemljiva, in za katero tožilci pravijo, da gre za amnestijo za najhujše oblike gospodarskega in bančnega kriminala. Na nek način gre tudi za uslugo sedanjim najvišjim predstavnikom države, da lahko uidejo odgovornosti za kazniva dejanja.”
21. januarja 2022/by mf

Predrag Baković: Bo ministrstvo zaščitilo slovensko olimpijsko reprezentanco na OI v Pekingu pred posledicami izjav Janeza Janše o Tajvanu?

Poslanec Socialnih demokratov Predrag Baković je na ministrico za izobraževanje, znanost in šport dr. Simono Kustec naslovil poslansko vprašanje glede prihajajočih zimskih olimpijskih iger v Pekingu v luči diplomatskega škandala Slovenije z Ljudsko republiko Kitajsko zaradi izjav predsednika slovenske vlade o Tajvanu.
21. januarja 2022/by Eva Zorko

Matjaž Nemec: Praksa predsednika vlade Janeza Janše je iskanje konflikta

»Soliranje Janeza Janše lahko privede do mednarodnega incidenta in kršenja mednarodnih pogodb, gospodarskih posledic in krhanja diplomatskih odnosov,« je izpostavil podpredsednik SD Matjaž Nemec na izjavi ob sklicu nujne seje Odbora DZ za zunanjo politiko.
20. januarja 2022/by Miha Damiš

SD za zaščito turističnih lokacij z uveljavitvijo predkupne pravice države

»Pravljica o gospodarski učinkovitosti te vlade se sesuva kot hišica iz kart,« je dejala poslanka SD Meira Hot v odzivu na poročanje medijev, da naj bi sklad v lasti enega najbogatejših Madžarov iz krogov blizu premierja Orbana kupoval 43-odstotni delež družbe Sava d.d.
20. januarja 2022/by Miha Damiš

Komisija DS soglasno podprla predlog zakona SD, ki najranljivejšim omogoča 150€ pomoči za plačilo stroškov energije

Državni svetnik iz vrst Socialnih demokratov Tomaž Horvat je poudaril, da so svetniki presegli politične delitve, saj je prevladalo spoznanje, da je treba ljudem čim prej pomagati.
20. januarja 2022/by Miha Damiš

Franc Trček: Aktualna vlada pravim izzivom digitalizacije ni prišla niti blizu

Poslanec Socialnih demokratov dr. Franc Trček je na Vlado RS naslovil več poslanskih vprašanj v zvezi z digitalizacijo.
20. januarja 2022/by Eva Zorko

Predvolilno mešetarjenje po Kazenskem zakoniku kot ga še ni bilo

Odziv poslanke in poslanca Socialnih demokratov mag. Meire Hot in Predraga Bakovića na sprejem Predloga zakona o dopolnitvi Kazenskega zakonika na današnji seji Odbora za pravosodje.
19. januarja 2022/by Eva Zorko

Socialni demokrati smo zavezani k skupnemu oblikovanju prihodnosti

Socialni demokrati so prevzeli predloge družbene iniciative Glas ljudstva.
19. januarja 2022/by Eva Zorko

Javno pismo Marka Koprivca: O sobotni oddaji Utrip novinarja Možine

Odprto pismo poslanca SD Marka Koprivca generalnemu direktorju Radiotelevizije Slovenije Andreju Grah Whatmoughu in v.d. direktorju Televizije Slovenije dr. Valentinu Arehu glede oddaje Utrip z dne 15. januarja 2022
17. januarja 2022/by Miha Damiš

Čez 100 dni na volitve vsi!

Socialni demokrati v vseslovenski akciji 100 dni pred volitvami, pozivamo ljudi, da gredo na volitve.
14. januarja 2022/by Tadej Ekart

Marko Koprivc: Minister Simoniti priznava samo turbofolk kulturo in moral bi nemudoma odstopiti

Poslanec Socialnih demokratov mag. Marko Koprivc je v luči politike, ki jo do umetnosti, kulture in medijev vodi ministrstvo za kulturo, na ministra z dr. Vaska Simonitija naslovil vnovičen poziv za ministrov odstop.
13. januarja 2022/by Eva Zorko

Željko Cigler prestopil med poslance Socialnih demokratov

Vodja poslancev SD Matjaž Han je v izjavi za javnost sporočil, da se je poslanec Željko Cigler odločil za prestop v Poslansko skupino Socialnih demokratov. »Poslanskega kolega Ciglerja in njegov politični ter osebni angažma za vrednote, ki so blizu socialdemokratskemu pogledu cenimo ter verjamemo, da bomo v prihodnjih mesecih aktualnega mandata v okrepljeni sestavi poslanske skupine za državljanke in državljane naredili še veliko dobrega,« izpostavil Han.
13. januarja 2022/by Miha Damiš