Tristo kosmatih!

Iskane vsebine nismo našli. Morda ste pri vnosu naredili napako, morda pa je bila vsebina spremenjena ali umaknjena.

#vsebina

Matjaž Nemec in Mojca Kleva Kekuš pozivata k podpisu vseevropske pobude »Obdavčimo najbogatejše«

Socialni demokrati so danes pozvali k podpisu vseevropske pobude »Tax the rich« oziroma »Obdavčimo najbogatejše«.
27. maja 2024/by Miha Damiš

Jevšek: V obdobju 2014-2020 je bilo s kohezijskimi sredstvi izpeljanih več kot devet tisoč projektov

V Ljubljani je potekala slovesnost ob zaključku Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020. Minister Jevšek je v nagovoru poudaril, da je Slovenija uspešno izkoristila vsa razpoložljiva kohezijska sredstva, s katerimi se je izboljšala infrastruktura, spodbudilo inovacije ter ustvarilo nova delovna mesta v številnih regijah po Sloveniji.
27. maja 2024/by Miha Damiš

Andreja Katič: Delovno in socialno sodstvo sta temeljni steber pravne pravičnosti in socialne stabilnosti

Ministrica Andreja Katič se je udeležila Akademije ob 30-letnici delovnega in socialnega sodstva. V pozdravnem nagovoru je izpostavila zavedanje, da sta delovno in socialno sodstvo temeljni steber pravne pravičnosti in socialne stabilnosti ter poudarila, da je zagotavljanje sodnega varstva pred specializiranimi sodišči ena od pridobitev, ki smo jo ohranjali in razvijali zadnjih 30 let. Dodala je, da jo bomo uspešno krepili tudi v prihodnje.
27. maja 2024/by Miha Damiš

Baković: Spremenjene geopolitične razmere kažejo, kako pomembno je obvladovanje strateških dobrin s strani države

Poslanec Socialnih demokratov Predrag Baković je na vlado naslovil pobudo v zvezi s statusom družbe Farme Ihan.
22. maja 2024/by Eva Zorko

SD: Stanje na področju ginekološke oskrbe državljank je alarmantno

Poslanska skupina Socialnih demokratov, s prvopodpisano mag. Meiro Hot, je na ministrico za zdravje naslovila pobudo v zvezi s pomanjkanjem ginekologov v Republiki Sloveniji.
22. maja 2024/by Eva Zorko

Zvočna verzija programa SD za evropske volitve: Močna Evropa, močna Slovenija

Socialni demokrati so v kampanji »Močna Evropa, močna Slovenija« pripravili zvočno verzijo našega programa za prihajajoče evropske volitve, kar predstavlja njihovo zavezanost vključevanju vseh državljank in državljanov, posebej slepih in slabovidnih, v demokratične procese.
22. maja 2024/by Miha Damiš

Grašič in Brglez: EU potrebuje odgovoren in solidaren odziv na izzive varnosti

Socialni demokrati so na današnji novinarski konferenci predstavili drugi vsebinski steber strankinega programa Močna Evropa, močna Slovenija za evropske volitve - varnost.
21. maja 2024/by Miha Damiš

Hot: Stanje paliativne oskrbe in hospicev je zaskrbljujoče

Poslanka Socialnih demokratov mag. Meira Hot je na ministrico za zdravje naslovila pobudo v zvezi s stanjem paliativne oskrbe in hospicev v zdravstvenem sistemu Republike Slovenije.
21. maja 2024/by Eva Zorko

SD: Bolnica Franja je simbol humanosti, človečnosti in požrtvovalnosti

Poslanska skupina Socialnih demokratov je s prvopodpisano mag. Meiro Hot vložila poslansko pobudo v zvezi s celovito obnovo slovenske vojne partizanske bolnice Franja, ki jo je naslovila na ministrico za kulturo ter ministra za naravne vire in prostor.
21. maja 2024/by Eva Zorko

Zrim: Cene občasnih šolskih avtobusnih prevozov odvihrale v nebo

Poslanec Socialnih demokratov Damijan Zrim je na ministrico za infrastrukturo naslovil vprašanje v zvezi z povišanjem cen avtobusnega prevoza in šolskih ekskurzij.
21. maja 2024/by Eva Zorko

SD: Mednarodno kazensko sodišče brani vest človeštva

»Mednarodna sodišča vse bolj postajajo tudi vest človeštva,« izpostavljajo v SD ob današnji izdaji naloga za aretacijo predsednika izraelske vlade, obrambnega ministra in treh voditeljev Hamasa, zaradi vojnih zločinov in kršenja mednarodnega prava za grozote, ki se dogajajo v Gazi.
20. maja 2024/by Miha Damiš

Odziv ministrice Andreje Katič na samoorganiziranje »slovenske obrambne straže«

Ministrica za pravosodje in podpredsednica SD Andreja Katič je danes v odzivu ostro obsodila vsakršno izražanje nasilja ali sovraštva ter t. i. vaške straže oz. podobne oblike samoorganiziranosti, kot je bilo te dni moč zaznati iz videoposnetka, v katerem skupina zamaskirancev trdi, da bo obračunala z migranti.
20. maja 2024/by Miha Damiš

Predsedstvo SD: 9. junija se udeležite volitev in podprite listo SD (9), na referendumska vprašanja obkrožite 4x ZA

Predsedstvo Socialnih demokratov je na današnji, 17. redni seji, razpravljalo o aktualno-političnih zadevah, kampanji Močna Evropa, močna Slovenija ter posvetovalnih referendumih.
16. maja 2024/by Miha Damiš

Minister Matjaž Han na srečanju s panožnimi športnimi zvezami o načrtih nadaljnjega razvoja športa

Minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han je skupaj s sodelavci in vodstvom Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenjem športnih zvez predstavnikom nacionalnih panožnih športnih zvez predstavil načrte ministrstva na področju športa za leto 2024. Ministrstvo je lani za več kot 20 odstotkov povečalo sredstva za šport, letos pa še za dodatnih devet odstotkov, na skupaj 45 milijonov evrov.
16. maja 2024/by Miha Damiš

Ministrica Fajon razpravljala o krepitvi palestinske oblasti s šejkom Zajedom v Abu Dabiju

Na tretji dan svoje turneje po Bližnjem vzhodu in Zalivu se je ministrica Tanja Fajon srečala z Abdulahom Bin Zajedom Al Nahjanom, zunanjim ministrom Združenih arabskih emiratov. Pogovori so se osredotočili na krepitev dvostranskih odnosov in razmere na Bližnjem vzhodu.
15. maja 2024/by Miha Damiš

SD: Podpiramo kandidaturo Tomaža Vesela za evropskega komisarja

Vodstvo Socialnih demokratov se je danes sestalo s Tomažem Veselom, kandidatom za bodočega evropskega komisarja in nekdanjim predsednikom Računskega sodišča.
15. maja 2024/by Miha Damiš

Minister Jevšek v Pragi podpisal skupno izjavo o prihodnosti kohezijske politike po letu 2027

Minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek je na srečanju Višegrajske skupine in še sedmih držav članic EU v Pragi podpisal skupno izjavo o prihodnosti kohezijske politike po letu 2027. V njej ministri 11 držav poudarjajo nujnost krepitve kohezijske politike, ki mora ostati glavna naložbena politika EU, s ciljem zmanjševanja razvojnih razlik med regijami in državami EU.
14. maja 2024/by Miha Damiš

Solidarna Evropa mora postati prva agenda naslednjega mandata evropske politike

Socialni demokrati so danes pričeli z nizom novinarskih konferenc za predstavitev volilnega programa SD »Močna Evropa, močna Slovenija«. Tema današnje je bila solidarnost, ki je po besedah nosilca liste Socialnih demokratov Matjaža Nemca ključna za uspešno premagovanje izzivov Evropske unije na vseh področjih.
14. maja 2024/by Miha Damiš