Tristo kosmatih!

Iskane vsebine nismo našli. Morda ste pri vnosu naredili napako, morda pa je bila vsebina spremenjena ali umaknjena.

#vsebina

30 let Socialnih demokratov obeležili v Mostecu: SD vodilno gibanje potrebnih družbenih sprememb

V ljubljanskem Mostecu so Socialni demokrati množično obeležili trideset let od združitvenega kongresa. Predsednica SD Tanja Fajon v nagovoru spomnila na številne pretekle dosežke stranke in ambicijo po pozicioniranju stranke kot vodilnega gibanja potrebnih družbenih sprememb. »Prebujeni in odločni stopamo na to pot. Volje, da Slovenijo spreminjamo na bolje, nam ne more nihče vzeti,« je izpostavil glavni tajnik SD Klemen Žibert.
29. maja 2023/by Miha Damiš

Meira Hot: Pri prometni problematiki v Istri potrebujemo več posluha

Poslanka Socialnih demokratov mag. Meira Hot je na ministrico za infrastrukturo naslovila pobudo v zvezi z ukinitvijo vinjet na hitri cesti Škofije-Koper.
26. maja 2023/by Eva Zorko

Državni zbor potrdil predlog zakona o povračilu glob zaradi kršitve neustavnih covidnih odlokov

Poslanci so potrdili predlog zakona, ki bo ponovno vzpostavil zaupanje ljudi v načelo pravne države, s povrnitvijo plačanih oziroma izterjanih glob v postopkih, ki so bili v mandatu prejšnje vlade uvedeni na podlagah, za katere se je izkazalo, da so neskladne z ustavo.
26. maja 2023/by Miha Damiš

Ministrica Fajon okrepila gospodarske vezi med Slovenijo in Vietnamom

Ministrica Tanja Fajon se je ta teden v spremstvu slovenske gospodarske delegacije mudila na obisku v Hošiminhu, gospodarskem središču Vietnama, kjer je otvorila poslovni forum. Obisk je odraz želje slovenskih gospodarstvenikov po iskanju novih priložnosti in po sodelovanju z indo-pacifiško regijo.
25. maja 2023/by Miha Damiš

Poslanci obravnavali predloga insolvenčnega zakona

Državni zbor je opravil prvo branje predloga novele insolvenčnega zakona, s katerim želi vlada prenesti določila evropske uredbe, odpraviti neskladja z ustavo ter uvesti spremembe za boljše poplačilo upnikov. »Zakon smo pripravljali v tvornem sodelovanju s stroko, pravosodnimi deležniki, gospodarstvom in obrtniki ter sindikati,« je o predlogu zakona dejala pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan.
24. maja 2023/by Miha Damiš

Državni zbor sprejel deklaracijo o priznanju gladomora kot genocida

»Prav je, da se postavimo na pravo stran zgodovine,« je o deklaraciji dejal vodja poslancev SD Jani Prednik, ki se je pod predlog podpisal skupaj s poslancem SD Predragom Bakovićem in vodjo PS Svoboda Borutom Sajovicem. S sprejemom se je DZ pridružil skupini več kot 20 držav, ki so gladomor že priznale kot genocid.
24. maja 2023/by Miha Damiš

Frangež: Smo pred življenjsko priložnostjo, da obnovimo evropski inovacijski in industrijski primat

Državni sekretar na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport Matevž Frangež se je v Bruslju udeležil zasedanja Sveta za konkurenčnost, kjer so bili prisotni na zasedanju enotni, da je v vse bolj zahtevnih geopolitičnih okoliščinah čas za osredotočenje na dolgoročno konkurenčnost EU.
23. maja 2023/by Miha Damiš

Han ob podpisu pogodbe za OFEM v Mariboru: To je naložba v prihodnost

Minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han je skupaj s predsednikom vlade z mariborskim županom danes podpisal pogodbo o sofinanciranju izgradnje atletske ogrevalne steze v Mariboru. Ob tem je bil mestu predan tudi sklep vlade glede sofinanciranja izvedbe Ofema, s čimer je končno zaprta finančna konstrukcija tekmovanja.
23. maja 2023/by Miha Damiš

Švarc Pipan: Boj proti nekaznovanosti je mogoč le s tesnim in učinkovitim sodelovanjem med državami

Ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan je nagovorila udeležence osrednjega dogodka ob EU dnevu proti nekaznovanosti, letos prvič obeleženega v Sloveniji, kjer te dni poteka diplomatska konferenca za sprejem Konvencije o mednarodnem sodelovanju pri preiskavah in pregonu genocida.
23. maja 2023/by Miha Damiš

Potrebno je nameniti veliko več pozornosti duševnemu zdravju

Poslanki in poslanci Socialnih demokratov so na vlado naslovili pobudo v zvezi z ukrepanjem na področjih duševnega zdravja in vrstniškega nasilja.
19. maja 2023/by Eva Zorko

Poslanki SD s pozivom ustanovitve instituta Varuha otrokovih pravic

Poslanki Socialnih demokratov mag. Meira Hot in mag. Bojana Muršič sta na vlado naslovili pobudo s pozivom k ustanovitvi posebnega neodvisnega organa – Varuha za otrokove pravice.
19. maja 2023/by Eva Zorko

Matjaž Han: Pripravili smo rešitev za Olimpijski festival evropske mladine v Mariboru

Minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han je v torek ob robu konference Podim 2023 v Mariboru, ki velja za enega najvplivnejših startup in tehnoloških dogodkov v Srednji in Vzhodni Evropi, komentiral tudi dogajanje v zvezi z Olimpijskim festivalom evropske mladine – OFEM.
18. maja 2023/by Miha Damiš

Tanja Fajon obiskala Koper v luči prihajajočih gospodarskih misij

Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon je bila včeraj na delovnem obisku v Kopru, kjer je se je srečala s koprskim županom Alešem Bržanom in z vodstvom Luke Koper. V luči svojega prihajajočega potovanja v več azijskih držav je Fajon poudarila pomen podpore ministrstva pri prodiranju na azijske trge.
17. maja 2023/by Miha Damiš

Damijan Zrim: Odlašanje zvišanja subvencij za študentsko prehrano je nesprejemljivo

Poslanec Socialnih demokratov Damijan Zrim je na ministra za finance naslovil pobudo v zvezi s subvencioniranjem študentske prehrane.
17. maja 2023/by Eva Zorko

Fajon in Švarc Pipan prepričani v sprejetje konvencije o sodelovanju pri pregonu genocida

Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon in ministrica dr. Dominika Švarc Pipan sta na odprtju pomembne diplomatske konference v Ljubljani izrazili prepričanje v sprejetje konvencije o pregonu genocida in drugih hudodelstev. Fajon je poudarila pomen konvencije na področju spolnega nasilja, Švarc Pipan pa pri zaščiti otrok v kazenskih postopkih.
16. maja 2023/by Miha Damiš

Ministrica Fajon predstavljala Slovenijo v New Yorku in sodelovala na 9. Vrhu Združenja karibskih držav v Gvatemali

Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon je pretekli teden predstavljala Slovenijo v New Yorku ter se udeležila 9. Vrha Združenja karibskih držav v Gvatemali.
15. maja 2023/by Miha Damiš

SD s pobudo vladi glede neprimernega dviga plač vodilnim v SDH

Poslanska skupina SD s pobudo vladi, da kot skupščina SDH ukrene vse potrebno, da se tako ekscesni dohodki vodstva SDH nemudoma omejijo, se zahteva odgovornost članov nadzornega odbora, ki so odobrili tako povišanje, in da pred povišanjem nagrad vodstva zagotovi pripravo nove strategije upravljanja državnih kapitalskih naložb in jo predloži v sprejem Državnemu zboru.
12. maja 2023/by Miha Damiš

SD za pravico delavcev in delavk do sindikalnega organiziranja in kolektivnega pogajanja

Socialni demokrati na današnjo opozorilno stavko dostavljalk in dostavljalcev v Ljubljani gledajo z razumevanjem in se zavzemajo za pravico delavcev in delavk do sindikalnega organiziranja in kolektivnega pogajanja.
12. maja 2023/by Miha Damiš