Tristo kosmatih!

Iskane vsebine nismo našli. Morda ste pri vnosu naredili napako, morda pa je bila vsebina spremenjena ali umaknjena.

#vsebina

Peter Dermol

Velenjski župan Peter Dermol za STA: Želimo počrpati čim več finančnih sredstev

Za velenjskega župana Petra Dermola, ki je na lanskih volitvah zmagal že v prvem krogu, je v drugem županskem mandatu prioriteta počrpati čim več finančnih sredstev. Kot je še dejal v pogovoru za STA, prihajajo razpisi, vezani na sklad za pravičen prehod Saša regije, šlo pa bo za milijonske ali večdesetmilijonske projekte.
30. januarja 2023/by Miha Damiš
Nuška Gajšek

Ptujska županja Nuška Gajšek za STA: Takšnega investicijskega mandata verjetno ne bo mogoče ponoviti, vseeno pa nas čakajo pomembne investicije

Investicijskega ciklusa iz prejšnjega mandata Mestna občina Ptuj v naslednjem štiriletnem obdobju skoraj zagotovo ne bo mogla ponoviti, zato bo pri načrtovanju investicij iskala konsenz med svetniškimi skupinami, je v pogovoru za STA dejala ptujska županja Nuška Gajšek. Čeprav temu ni naklonjena, ne izključuje več možnosti oblikovanja formalne koalicije.
30. januarja 2023/by Miha Damiš

Matjaž Nemec: V Bruselj se vračamo optimistični, da obstaja politična volja za napredek Srbije k EU

V okviru sodelovanja med Narodno skupščino Republike Srbije in Evropskim parlamentom so predsednik Skupščine Vladimir Orlić ter evropska poslanca Matjaž Nemec in Vladimir Bilčik na nedavnem srečanju v Beogradu izrazili pripravljenost za nadaljevanje sodelovanja na področju podpore parlamentarnemu dialogu ter krepitve zmogljivosti in vloge srbskega parlamenta v procesu evropske integracije.
30. januarja 2023/by Miha Damiš

Poslanski zakon Socialnih demokratov poenotil znanstvene in strokovne nazive ter Državni zbor

Državni zbor je izglasoval Zakon o strokovnih, znanstvenih in umetniških naslovih, pod katerega se je prvopodpisal poslanec SD Damijan Zrim. Novela zakona popravlja napake, ki so bile s prevajanjem znanstvenih nazivov iz slovenščine v angleščino nepravične do določenih smeri.
27. januarja 2023/by Miha Damiš

Državni zbor potrdil spremembe kazenskega zakonika glede »zločina iz sovraštva« in zakon o zaščiti žvižgačev

Državni zbor je na predlog Ministrstva za pravosodje, ki ga vodi dr. Dominika Švarc Pipan, potrdil novelo kazenskega zakonika, s katero se v kazensko zakonodajo uvaja t. i. »zločin iz sovraštva« (ang. »hate crime«) kot obvezno oteževalno okoliščino, ki se upošteva pri odmeri kazni, ter zakon o zaščiti prijaviteljev, ki bo zaščitil tako imenovane žvižgače.
27. januarja 2023/by Miha Damiš

Za izboljšanje letalske povezljivosti Slovenije

Poslanke in poslanci so potrdili predlog zakona, ki ga je pripravilo Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport pod vodstvom ministra Matjaža Hana, o pomoči za zagotovitev večje letalske povezljivosti, ki predvideva subvencije prevoznikom za vzpostavitev linij iz Slovenije.
27. januarja 2023/by Miha Damiš

Prakso zakonskih mankov na področju zaščite živali in tragičnih podob trpinčenih živali je potrebno prekiniti

Poslanka Socialnih demokratov mag. Meira Hot se je odzvala na vsa glasnejša opozorila društev za zaščito živali, ki so jih prizadeli učinki novega Pravilnika o merilih za določitev stroškov dnevne oskrbe psov in mačk, ki se financirajo iz proračuna RS.
26. januarja 2023/by Eva Zorko

Za nove zmage gospodarstva, turizma in športa ter za boljši regionalni razvoj

Poslanke in poslanci so danes potrdili devet ministrskih kandidatov. Vlada bo tako po osmih mesecih zaživela v obliki, kot si je koalicija zastavila ob nastopu mandata. Matjaž Han bo ob gospodarstvu in turizmu povezal še šport, dr. Aleksander Jevšek pa bo kohezijo združil z regionalnim razvojem.
24. januarja 2023/by Miha Damiš

SD tudi v ponovnem odločanju ni podprla novele Zakona o finančni upravi

Razloge za vzdržanost pri glasovanju je v stališču poslanske skupine predstavil poslanec Predrag Baković.
24. januarja 2023/by Eva Zorko

Matjaž Nemec na srečanju s srbskim zunanjim ministrom Dačićem

Evropski poslanec in član Delegacije pri stabilizacijsko-pridružitvenem parlamentarnem odboru EU-Srbija Matjaž Nemec se je v Evropskem parlamentu danes srečal s srbskim zunanjim ministrom Ivico Dačićem.
24. januarja 2023/by Miha Damiš

Matjaž Nemec podpisal mednarodno pobudo za prepoved trgovanja z izdelki, ki prihajajo z zasedenih ozemelj

Poslanec Evropskega parlamenta iz Skupine naprednega zavezništva socialistov in demokratov Matjaž Nemec je sopodpisal mednarodno pobudo, da EU sprejeme pravni akt za prepoved trgovanja z izdelki, nastalih na zasedenih ozemljih.
24. januarja 2023/by Miha Damiš

Meira Hot: Na ravni EU je bil storjen ogromen korak pri zagotavljanju pravic otrok

Poslanka Socialnih demokratov mag. Meira Hot je na ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti naslovila vprašanje v zvezi z Evropskim jamstvom za otroke.
24. januarja 2023/by Eva Zorko
Bojana Muršič

Poslanka SD mag. Bojana Muršič ministrico za kulturo poziva k ohranitvi kulturne dediščine gradu Viltuš

Poslanka Socialnih demokratov mag. Bojana Muršič je na ministrico za kulturo naslovila vprašanje v zvezi z ohranjanjem kulturne dediščine na gradu Viltuš.
24. januarja 2023/by Eva Zorko

Dominika Švarc Pipan: Dobro bo zlo premagalo tudi tokrat – spominjamo se in opominjamo

Slavnostna govornica ob svetovnem dnevu spomina na žrtve holokavsta ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan je poudarila, da si je treba prizadevati za zajezitev kulture sovraštva, saj ta lahko privede do najhujšega nasilja in zla.
23. januarja 2023/by Miha Damiš

Tanja Fajon v Davosu o Sloveniji kot socialni in zeleni državi, ki se zavzema za mir

Tanja Fajon se je minuli teden mudila na Svetovnem gospodarskem forumu, kjer je sodelovala v razpravah, v luči iskanja podpore za kandidaturo Slovenije za članico VS ZN pa opravila številna dvostranska srečanja.
22. januarja 2023/by Miha Damiš

Evropska komisija na obisku v Savinjsko-Šaleški regiji

Ob potrditvi Programa evropske kohezijske politike v obdobju 2021-2027 je Slovenijo obiskala delegacija Evropske komisije, ki jo vodi Sofia Alves, direktorica v Generalnem direktoratu za regionalno in mestno politiko.
20. januarja 2023/by Miha Damiš

Matjaž Nemec: O antifašizmu bomo še govorili, na glas in ponosno

Na pobudo in v organizaciji poslanca Evropskega parlamenta (EP) Matjaža Nemca (S&D) je v EP v Strasbourgu potekala okrogla miza o vrednotah antifašizma v Evropski uniji (EU).
18. januarja 2023/by Miha Damiš

Prioritete Matjaža Hana kot ministra za gospodarstvo, turizem in šport: Naredil bom vse za nove zmage slovenskega gospodarstva, turizma in športa

Matjaž Han je pred pristojnim odborom Državnega zbora predstavil svojo vizijo za vodenje novega Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport. Zavzel se je za dialog med državo, gospodarstvom, zaposlenimi, civilno družbo in lokalno skupnostjo ter iskanje sinergij znotraj treh stebrov ministrstva: gospodarstvom, turizmom in športom.
13. januarja 2023/by Miha Damiš