Tristo kosmatih!

Iskane vsebine nismo našli. Morda ste pri vnosu naredili napako, morda pa je bila vsebina spremenjena ali umaknjena.

#vsebina

Dolgoletni bivši poslanec Samo Bevk predstavil knjigo o poslanskih vprašanjih in pobudah

Nekdanji večkrat izvoljeni poslanec DZ Samo Bevk je predstavil knjigo Vprašanja in pobude s poslanskega sedeža 108. Poudaril je, da so poslanska vprašanja in pobude pomembna, saj poslanci z njimi nadzirajo vlado. »Danes se velikokrat uporabljajo tudi za diskvalifikacijo. Mislim, da pogrešam nivo kulture prejšnjih mandatov,« je za STA dejal Bevk.
23. julija 2024/by Miha Damiš

Matjaž Han: Slovenija na OI v Parizu tudi s Slovensko hišo

Barve Slovenije bo na olimpijskih igrah v Parizu zastopala doslej najštevilčnejša, kar 197-članska olimpijska odprava, ki šteje 90 športnikov in športnic.
22. julija 2024/by Miha Damiš

Svet EU prižgal zeleno luč za brezvizumski režim celotni regiji Zahodnega Balkana

Izjava evropskega poslanca Matjaža Nemca (S&D/SD) glede odločitve Sveta EU.
22. julija 2024/by Miha Damiš

Matjaž Nemec: Vnovična izvolitev von der Leyen za predsednico Evropske komisije ne prinaša spodbudnega sporočila

Odziv evropskega poslanca Matjaža Nemca (SD/S&D) po današnji izvolitvi Ursule von der Leyen za nov mandat predsednice Evropske komisije, ki je potekala na plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta v Strasbourgu.
18. julija 2024/by Miha Damiš

Evropski poslanec Matjaž Nemec se je v Strasbourgu sestal s predstavniki EBU

Na pobudo Evropske radiodifuzne zveze (EBU) se je evropski poslanec S&D in podpredsednik SD Matjaž Nemec ob robu plenarnega zasedanja v Strasbourgu danes sestal s predstavniki zveze:
17. julija 2024/by Miha Damiš

Tanja Fajon z indonezijsko kolegico Marsudi za končanje vojne v Gazi

Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon in indonezijska kolegica Retno Marsudi sta se v Ljubljani zavzeli za končanje vojne v Gazi, pri čemer je Marsudi pohvalila držo in vlogo Slovenije, ko gre za reševanje konflikta na Bližnjem vzhodu. Zavzeli sta se tudi za krepitev odnosov med državama, Fajon pa je napovedala odprtje častnega konzulata v Džakarti.
27. junija 2024/by Miha Damiš

Hot: Ali bo nova pokojninska reforma popravila odmero pokojnine za moške, ki so se upokojili med letoma 2013 in 2022?

Poslanka Socialnih demokratov mag. Meira Hot je na ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti naslovila vprašanje v zvezi z višino odstotka za odmero pokojnine za moške, ki so se upokojili med letoma 2013 in 2022.
26. junija 2024/by Eva Zorko
Soniboj Knežak

Knežak: Nedostopnost do javnega medkrajevnega prometa lahko pomeni socialno izključenost

Poslanec Socialnih demokratov Soniboj Knežak je na ministra za okolje, podnebje in energijo naslovil vprašanje v zvezi z dostopnostjo medkrajevnega avtobusnega prevoza za gibalno in senzorično ovirane osebe.
26. junija 2024/by Eva Zorko

Fajon za vzpostavitev rednega dialoga med EU in Zahodnim Balkanom

Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon se je na zasedanju zunanjih ministrov EU v Luxembourgu zavzela za vzpostavitev rednega političnega dialoga z državami Zahodnega Balkana. Ob tem je poudarila, da od partnerjev v regiji pričakujejo, da bodo podpirali »ključne vrednote EU, vključno s skupno zunanjo in varnostno politiko«.
26. junija 2024/by Miha Damiš

Meira Hot: Znova je čas za pogum

Slovenci smo si svojo prihodnost utirali sami. Pot do slovenske države je bila trnova in negotova, a jasna, je na slavnosti seji DZ spomnila podpredsednica DZ Meira Hot. Temelj uspeha je bila enotnost, ki bo za vedno ostala najmočnejše orožje, ob strahu pred prihodnostjo pa je znova čas za pogum prelomnih časov slovenske državnosti, je poudarila.
26. junija 2024/by Miha Damiš

Soglasna podpora poslancev novemu Zakonu o Kobilarni Lipica

Državni zbor je soglasno sprejel novi Zakon o Kobilarni Lipica (ZKL-2), s katerim se uvaja nov model enovitega in kakovostnejšega upravljanja, da se omogoči pogoje za še večjo dobrobit reje lipicancev, obenem pa nadaljnji razvoj Kobilarne Lipica in učinkovitejše trženje njenih storitev in produktov.
20. junija 2024/by Miha Damiš

Minister Han ob obisku na Bavarskem: Potenciala za sodelovanje je ogromno

Minister Han se je danes v Münchenu udeležil poslovno-investicijskega kongresa Invest&Connect Slovenian Business Pitch: Germany Experiences Slovenia. O priložnostih za krepitev gospodarskega sodelovanja se je pogovarjal tudi s podpredsednikom bavarske vlade in ministrom za gospodarstvo, deželni razvoj in energijo Hubertom Aiwangerjem.
20. junija 2024/by Miha Damiš

Meira Hot sprejela ultramaratonca Tonija Perušiča in mu predala poslanico ob Jurjevanjem

Podpredsednica Državnega zbora in podpredsednica SD mag. Meira Hot je danes sprejela ultramaratonca Tonija Perušiča in mu predala poslanico, ki jo bo prenesel v Belo krajino.
20. junija 2024/by Miha Damiš

Slovenija bo postala triindvajseta polnopravna članica Evropske vesoljske agencije

Predsednik Vlade Republike Slovenije in generalni direktor Evropske vesoljske agencije (ESA) sta podpisala sporazum, na podlagi katerega bo Slovenija postala polnopravna članica ESA po izteku veljavnega pridružitvenega sporazuma 1. januarja 2025. »Ponosen sem na to, kako daleč smo prišli s skupnimi močmi. Verjamem, da bomo polnopravno članstvo v ESA izkoristili do zadnje priložnosti in ponesli Slovenjo še dlje v vesolje,« je povedal minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han.
19. junija 2024/by Miha Damiš

Minister dr. Aleksander Jevšek pred vrhom kohezijskih ministrov držav članic EU na srečanju PES

Minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek se je pred vrhom kohezijskih ministrov držav članic EU v Luxemburgu srečal s kolegi ministri iz vrst Stranke evropskih socialistov na čelu z Evropsko komisarko za kohezijo in reforme Eliso Ferreiro.
19. junija 2024/by Miha Damiš

Zrim: Izobraževalni sistem potrebuje jasne ukrepe pri integraciji tuje-govorečih otrok

Poslanec Socialnih demokratov Damijan Zrim je na ministra za vzgojo in izobraževanje naslovil vprašanje v zvezi z integracijo otrok priseljencev na področju izobraževanja.
19. junija 2024/by Eva Zorko

Andreja Katič: Model soglasja bi moral biti vpet v vse evropske pravne akte, ki naslavljajo kazniva dejana zoper spolno nedotakljivost

Ministrica za pravosodje Andreja Katič se je v Luksemburgu udeležila pravosodnega zasedanja Sveta EU za pravosodje in notranje zadeve.
19. junija 2024/by Miha Damiš

Hot: Izvajanje vinjetnega režima na hitri cesti Škofije-Koper nesmiselno, neproduktivno in neznosno

Poslanka Socialnih demokratov mag. Meira Hot je na ministrico za infrastrukturo naslovila pobudo v zvezi z ukinitvijo vinjet na hitri cesti Škofije-Koper.
19. junija 2024/by Eva Zorko