Tristo kosmatih!

Iskane vsebine nismo našli. Morda ste pri vnosu naredili napako, morda pa je bila vsebina spremenjena ali umaknjena.

#vsebina

Nemec med delovnim obiskom v Beogradu: Srbijo na poti v EU čaka še veliko dela, a skupaj bomo zmogli več in hitreje

Delegacija Evropskega parlamenta, ki jo vodita evropska poslanca Matjaž Nemec, član delegacije EP za stabilizacijo in priključevanje, ter Vladimir Bilčik, poročevalec EP za Srbijo, je dvodnevni delovni obisk v Beogradu zaključila s srečanjem s političnim vrhom države, predsednico vlade Ano Brnabić in predsednikom države Aleksandrom Vučićem.
1. oktobra 2022/by Miha Damiš

Kandidat za župana Tolmina Alen Červ

»Vodi me želja po ambicioznem in razvojno naravnanem vodenju doline Soče,« je izpostavil kandidat Socialnih demokratov za župana Tolmina Alen Červ.
1. oktobra 2022/by Miha Damiš

Ministrica za pravosodje Švarc Pipan predlaga razpravo o omejitvi pravice do kandidiranja storilcev hudih kaznivih dejanj na volitvah

Naj bo pobuda k razpravi o omejitvi pravice do kandidiranja storilcev hudih kaznivih dejanj na volitvah le majhen korak k morebitni pomembni spremembi, ki bi lahko dvignila ugled, zaupanje in integriteto Republike Slovenije kakor tudi legitimnost države, njenih predstavnikov in voditeljev.
1. oktobra 2022/by Miha Damiš

Konec dvojne kakovosti blaga

Državni zbor je potrdil Zakon o varstvu potrošnikov, ki ga je pod vodstvom ministra Matjaža Hana pripravilo gospodarsko ministrstvo. Zakon v slovenski pravni red prenaša rešitve treh evropskih direktiv, ki bodo poenotile pravila med pravnimi redi držav članic EU glede pravic in obveznosti potrošnikov v zvezi z nepoštenimi poslovnimi praksami, prodajno pogodbo, pogodbo o dobavi digitalne vsebine ali digitalne storitve ter nekaterih pravil v zvezi s kazenskimi sankcijami.
29. septembra 2022/by Miha Damiš

Minister Aleksander Jevšek in evropska komisarka Elisa Ferreira podpisala sporazum o partnerstvu

Minister za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, dr. Aleksander Jevšek in evropska komisarka za kohezijo in razvoj, Elisa Ferreira sta v Ljubljani svečano podpisala Sporazum o partnerstvu med Republiko Slovenijo in Evropsko komisijo. Z odobritvijo in podpisom sporazuma je Sloveniji odprta pot do 3,26 milijarde evrov evropskih sredstev v prihodnjem programskem obdobju.
28. septembra 2022/by Eva Zorko

Tanja Fajon v New Yorku predstavila kandidaturo Slovenije za nestalno članstvo Varnostnega sveta OZN

Ministrica za zunanje zadeve in predsednica SD Tanja Fajon je s predsednikom Republike Slovenije Borutom Pahorjem predstavila vizijo kandidature Slovenije za nestalno članico Varnostnega sveta OZN.
27. septembra 2022/by Eva Zorko

Tanja Fajon v New Yorku tudi o krepitvi gospodarskega sodelovanja

Ministrica za zunanje zadeve Republike Slovenije Tanja Fajon se mudi v New Yorku, kjer poteka splošna razprava 77. zasedanja Generalne skupščine Organizacije združenih narodov (OZN). Dogodek je priložnost za krepitev vloge Republike Slovenije v multilateralnih krogih, predvsem v okviru kandidature Republike Slovenije za nestalno članico v Varnostnem svetu OZN.
26. septembra 2022/by Miha Damiš

Matjaž Nemec: Nova24TV ne sodi na televizijske kanale v Evropskem parlamentu

Poslanec Evropskega parlamenta iz skupine socialistov in demokratov S&D Matjaž Nemec je na pristojne službe EP podal pobudo, da se Nova24TV umakne s televizijskih kanalov, ki so na voljo v Evropskemu parlamentu.
24. septembra 2022/by Miha Damiš

Ministrica Tanja Fajon v New Yorku: Obudili smo srečanje Zelene skupine

Ministrica Tanja Fajon se udeležuje 77. zasedanja Generalne skupščine OZN v New Yorku, kjer so zbrani voditelji iz celega sveta. V sklopu zasedanja je že opravila številna bilateralna srečanja in se udeležila številnih ministrskih dogodkov.
24. septembra 2022/by Miha Damiš

Primož Brvar: Čas je za velike spremembe. Celje si preprosto zasluži več.

Socialni demokrati so danes sporočili, da je kandidat SD za župana Mestne občine Celje diplomirani zdravstvenik in magister poslovnih ved Primož Brvar, direktor podjetja Nepremičnine Celje d.o.o. in nekdanji dolgoletni in priljubljeni direktor Mladinskega centra Celje.
23. septembra 2022/by Miha Damiš

Brglez: Potrebujemo povezovanje in spoštovanje

Milan Brglez je kot ključni prioriteti kampanje za predsednika države v današnji izjavi izpostavil povezovanje in spoštovanje. »Brglez je neomajen borec za človekove pravice in vladavino prava, izjemen strokovnjak s področja mednarodnih odnosov in tudi odličen šahist, ki zna vleči dobre poteze,« je izpostavil Jani Prednik, vodja poslanske skupine SD.
23. septembra 2022/by Miha Damiš

Matjaž Han: SD za pomoč ljudem in gospodarstvu

Socialdemokratska ekipa, ki jo na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo vodi dolgoletni vodja poslanske skupine SD Matjaž Han, je pripravila razširjeni paket pomoči gospodarstvu, katerega cilj je ohranitev gospodarske aktivnosti in ohranitev delovnih mest ter življenjskega standarda ljudi.st
23. septembra 2022/by Miha Damiš

Milan Brglez: Slovenija si zasluži predsednika republike, ki bo s preudarnim in odgovornim služenjem prebivalkam in prebivalcem ter državi povrnil ugled funkciji

Predsedstvo SD in svet stranke Gibanja Svoboda sta na tajnem glasovanju soglasno potrdili dr. Milana Brgleza kot skupnega kandidata na prihajajočih volitvah za predsednika Republike Slovenije.
22. septembra 2022/by Miha Damiš

Jevšek: Smo v ciljni ravnini s pripravo programa kohezijske politike 2021–2027

Na prvi seji Delovne skupine za lokalno samoupravo, ki je potekala na Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, je minister dr. Aleksander Jevšek predstavnikom vodstev vseh treh reprezentativnih združenj občin in ministrstva za javno upravo predstavil trenutno stanje pri pripravi strateških dokumentov za črpanje evropskih sredstev v obdobju 2021–2027.
22. septembra 2022/by Miha Damiš

Minister Han v Bruslju za pomoč slovenskemu gospodarstvu

Matjaž Han je zaključil prvi delovni obisk v Bruslju, kjer se je srečal z izvršno podpredsednico komisije in komisarko za konkurenco Margrethe Vestager, komisarjem za notranji trg Thierryem Bretonom in komisarjem za pravosodje Didierjem Reyndersom. Minister Han je Evropski komisiji predstavil v Sloveniji in vpliv energetske krize na slovensko gospodarstvo ter pričakovanja Slovenije glede nujnega ukrepanja Evropske komisije na ravni EU in tesnega sodelovanja z državami članicami.
22. septembra 2022/by Miha Damiš

Ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan na uradnem obisku sprejela ministra Severne Makedonije prof. dr. Nikolo Tupančeskija

Slovenija lahko z lastnimi izkušnjami pomaga Severni Makedoniji pri harmonizaciji nacionalne zakonodaje z evropsko.
21. septembra 2022/by Miha Damiš

Kandidatka SD za županjo Kopra Jadranka Šturm Kocjan

Socialni demokrati za županjo Kopra predlagajo Jadranko Šturm Kocjan. Na današnji novinarski konferenci je dejala, da želi ponuditi izkušnje, ki jih je pridobila v 42 letih dela, med drugim kot ravnateljica, poslanka in diplomatka. Ocenila je, da lahko ponudi bolj dinamičen program kot zdajšnji župan.
21. septembra 2022/by Miha Damiš

Peter Bohinec: Na Jesenicah čas za velike spremembe

Predsedstvo Občinske organizacije Socialnih demokratov Jesenice je danes sporočilo, da je na Jesenicah čas za nov začetek. Jesenice po mnenju SD potrebujejo novo ekipo s svežimi idejami ter prekaljenega in izkušenega človeka na položaju župana občine Jesenice.
21. septembra 2022/by Miha Damiš