Tristo kosmatih!

Iskane vsebine nismo našli. Morda ste pri vnosu naredili napako, morda pa je bila vsebina spremenjena ali umaknjena.

#vsebina

Socialni demokrati s predlogi ukrepov nad popolno krizo sektorja prireditev in srečanj

Socialni demokrati opozarjajo na problem vseh, ki jim je omejitev in prepoved prireditev popolnoma preprečila poslovanje. Zagon dejavnosti v spremenjenih razmerah je zanje skoraj nemogoč, dosedanji vladni ukrepi pa neustrezni.
22. maja 2020/by mf

Čas krize je priložnost za zeleni preboj

Predsednik SD mag. Dejan Židan je danes napovedal vložitev zakonov za učinkovito prepoved paravojaških enot, kot je Štajerska varda, napovedal amandmaje k tretjemu paketu protikriznih ukrepov in poudaril pomen Svetovnega dneva čebel v kontekstu obvladovanja okoljske in podnebne krize.
20. maja 2020/by mf

Brglez v pismu Timmermansu opozarja na omejevanje možnosti okoljskih nevladnih organizacij

Dr. Milan Brglez skupaj z desetimi evropskimi poslankami in poslanci opozarja Timmermansa na spreminjanje zakonodaje v Sloveniji, ki okoljskim nevladnim organizacijam omejuje njihovo delovanje.
19. maja 2020/by mf

Ugotovljene nepravilnosti poslovanja Banke Slovenija naj obravnava Komisija za nadzor javnih financ

Komisija za nadzor javnih financ naj obravnava poročilo o reviziji Računskega sodišča v zvezi z ugotovljenimi nepravilnostmi poslovanja in izvajanja nadzorstvenih funkcij Banke Slovenija.
19. maja 2020/by Miha Damiš

Opozicija: Za zeleno Slovenijo bo potreben preobrat v vseh politikah

"Če ni znanja, ni idej, če ni idej, ni razvoja," je rekla klimatologinja dr. Lučka Kajfež Bogataj na 13. spletnem pogovoru Opozicija o tem, kako dolgo bo Slovenija še zelena dežela. Poglejte si celoten pogovor!
19. maja 2020/by mf

Potrebujemo celostno strategijo ter premišljene ukrepe za odpravo brezposelnosti ter vzpostavitev socialnega dialoga

Soniboj Knežak je danes predstavil zahtevo SD za sklic nujne seje o hitri in visoki rasti brezposelnosti. »Vlada ravna prepočasi, pri tem pa povsem izključuje socialni dialog,« pravi Knežak.
18. maja 2020/by mf

Socialni demokrati pozivajo, da se omogoči vrnitev v šolo in vrtce vsem otrokom, učencem in dijakom

Omogoči naj se vrnitev v šole in vrtce vsem otrokom, učencem in dijakom. Ugodne epidemiološke razmere omogočajo, da se šolsko življenje organizira brez vpliva na šolski utrip, počutje, učenje, vzgojo in odnose šolajočih.
15. maja 2020/by mf

Židan ob koncu epidemije pozval k pripravi trajnih ukrepov pomoči ljudem in gospodarstvu

Socialni demokrati ob preklicu epidemije opozarjajo na to, da to pomeni tudi konec interventnih ukrepov pomoči, zato pozivajo k pripravi učinkovitih, pravičnih in zadostnih ukrepov za pomoč ljudem in gospodarstvu.
15. maja 2020/by mf

Vlada naj nemudoma prekliče spremno pismo Logarja ob poročilu o stanju pravosodja in se opraviči

Opozicija zahteva sklic skupne nujne seje odbora za zunanjo politiko in odbora za pravosodje glede napada predstavnikov vlade v mednarodnem okolju na medije in sodno vejo oblasti.
14. maja 2020/by Miha Damiš

Zahteva za ukrepanje na trgu dela ob visoki in hitri rasti brezposelnosti

Socialni demokrati zaradi hitre in visoke rasti brezposelnosti zahtevajo nujno sejo o potrebnih ukrepih na trgu dela v Sloveniji. Zahtevajo oživitev socialnega dialoga in nov socialni sporazum za sprejem ukrepov za omilitev socialnih in ekonomskih posledic epidemije.
14. maja 2020/by mf

Vlada z zavrnitvijo resolucije spet poteptala napore za boj proti podnebnim spremembam in varovanje okolja

Po omejitvi možnosti nevladnih okoljevarstvenih organizacij je danes vladajoča koalicija zavrnila predlog Resolucije o podnebni in okoljski krizi, ki so jo predlagali Socialni demokrati skupaj s partnerji.
14. maja 2020/by mf

Vladno poročilo: neverodostojni propagandni pamflet

Predsednik SD mag. Dejan Židan opozorja, da se vladno poročilo o nabavah zaščitne opreme obravnava na nezakonit in neustaven način, medtem ko ključna vprašanja o nabavi zaščitne opreme ostajajo neodgovorjena.
14. maja 2020/by mf

Vrnitev vseh otrok v vrtce in šole še v tem šolskem letu

Marko Koprivc je na ministrico za izobraževanje, znanost in šport naslovil poslansko pobudo, da se že v tem šolskem letu omogoči vrnitev vseh otrok v vrtce in šole.
13. maja 2020/by Miha Damiš

Od doma do doma z Lidijo Jerkič, predsednico Zveze svobodnih sindikatov Slovenije

Milan Brglez se je v 11. epizodi spletnih pogovorov Od doma do doma pogovarjal z Lidijo Jerkič, svetnico v Državnem zboru Republike Slovenije ter predsednico Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) ter Sindikata kovinske in elektroindustrije Slovenije.
13. maja 2020/by Miha Damiš

Socialni demokrati proti omejevanju okoljskih nevladnih organizacij

Vladajoča koalicija je, kljub opozorilom o neustavnosti in množici protestnikov pred parlamentom, nevladnikom odvzela možnost, da opravljajo vlogo čuvajev javnega interesa pri posegih v naravo.
13. maja 2020/by mf

Socialni demokrati kritično o Logarjevem napadu na neodvisnost pravosodja

Vlada Slovenijo v času pred predsedovanjem Evropske unije oddaljuje od jedrne Evrope in vladavine prava kot temeljne vrednote EU, opozorjata Tanja Fajon in Andreja Katič. Po njunih besedah diskreditaciji medijev sledi diskreditacija pravosodja.
12. maja 2020/by mf

Sredstev za odpravo posledic epidemije je bistveno premalo, za nenadzorovano trošenje vlade pa absolutno preveč

Prednik je poudaril, da je v okoliščinah epidemije postalo jasno, da omejitve fiskalnega pravila ne veljajo več: »Za soočenje s posledicami pandemije bodo potrebni izjemni finančni vložki držav, proračunsko trošenje pa se mora ob tem izdatno povečati.«
11. maja 2020/by Miha Damiš

Opozicija #12 o neenakostih, ki jih razkriva epidemija

Porast nasilja nad ženskami in otroki, še večje breme usklajevanja službenih obveznosti, gospodinjskih opravil in skrbstvenih obveznosti, sedaj pa še šolanje otrok. Vse to so bremena, ki so se v času krize povečala. Predvsem za ženske. Poglejte si celoten pogovor.
11. maja 2020/by mf

Socialni demokrati
Socialni demokrati smo napredno politično gibanje, ki uresničuje idejo socialne demokracije v Sloveniji 21. stoletja. Povezujemo in organiziramo ljudi v močno politično silo, sposobno ustvarjati napredne spremembe. Verjamemo v enakost, solidarnost, svobodo, pravičnost, mir in sodelovanje. Vedno na strani ljudi.

Prijavi se na novice!