Tristo kosmatih!

Iskane vsebine nismo našli. Morda ste pri vnosu naredili napako, morda pa je bila vsebina spremenjena ali umaknjena.

#vsebina

Zavajanja in sumov o nepravilnostih pri nabavah hitrih testov je še bistveno več, kot je sprva kazalo

Na zahtevo Socialnih demokratov je o spornih nabavah hitrih antigenskih testov vprašljive kakovosti včeraj potekala večurna seja odbora za zdravstvo. Kljub čedalje glasnejšim opozorilom stroke in nasprotujočim si trditvam pristojnih glede nabav testov in njihove kakovosti, pa velik del koalicije ni podprl predloge SD.
19. januarja 2021/by Barbara Kotlušek

Odbor za zdravstvo na zahtevo SD o hitrih testih, »bolanih poslih« in deja vu-ju korupcije pri državnih nabavah medicinske opreme

Na zahtevo Socialnih demokratov člani in članice Odbora za zdravstvo na seji odbora že več ur razpravljajo v zvezi z zakonitostmi in preglednostmi pri javnem naročilu za dobavo hitrih antigenskih testov za novi koronavirus ter glede njihove ustreznosti.
18. januarja 2021/by Barbara Kotlušek

Tanja Fajon: Opozicija ima jasno alternativo, kako iziti iz zdravstvene, socialne in gospodarske krize

Pri vložitvi konstruktivne nezaupnice Tanja Fajon izpostavlja, da ima opozicijski alternativni program vsebinsko platformo v desetih konkretnih zavezah, z jasnimi cilji, kako iziti iz socialne, ekonomske in gospodarske krize, »predvsem pa, kako ljudem povrniti zaupanje in dostojanstvo, Sloveniji pa prihodnost.«
16. januarja 2021/by Miha Damiš

Meira Hot: Ministrstvo naj nemudoma dvigne višino delnega plačila za izgubljeni dohodek (vsaj) na znesek minimalne plače

Poslanka Socialnih demokratov mag. Meira Hot je na ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti naslovila pisno poslansko pobudo v zvezi z zvišanjem delnega plačila za izgubljeni dohodek.
15. januarja 2021/by Barbara Kotlušek

Prednik: Vlada naj ne poda soglasja k imenovanju Lavreta na mesto direktorja SB Slovenj Gradec

Poslanec Socialnih demokratov Jani Prednik je vlado naslovil javni poziv, v katerem vlado poziva naj ta ne poda soglasja k imenovanju Janeza Lavreta na mesto direktorja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec.
14. januarja 2021/by Barbara Kotlušek

Meira Hot in Jani Prednik vlado pozivata k reševanju likvidnostnega in kreditnega krča ter učinkoviti pomoči

Poslanca Socialnih demokratov mag. Meira Hot in Jani Prednik sta na Vlado RS naslovila pisno poslansko pobudo v zvezi z odlogom kreditnih obveznosti ter drugimi likvidnostnimi ukrepi za dejavnosti, ustavljene z vladnimi odloki.
13. januarja 2021/by Barbara Kotlušek

Dejan Židan: Se z vladnimi »reformami« obeta privatizacija javnega zdravstva?

Poslanec Socialnih demokratov mag. Dejan Židan je na vlado naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi z nacionalnim načrtom za okrevanje in odpornost.
13. januarja 2021/by Barbara Kotlušek

Socialni demokrati z zaupanjem in jasnim načrtom pred vložitvijo konstruktivne nezaupnice vladi

Tanja Fajon je pred petkovo vložitvijo konstruktivne nezaupnice vladi izpostavila, da to ni projekt Karla Erjavca, ni projekt enega človeka, ampak enakovrednih partnerjev, ki skupaj sodelujejo, saj gre za idejo in željo, da zamenjajo to škodljivo vlado.
12. januarja 2021/by Miha Damiš

Dejan Židan: Izjava dr. Kreka o revščini kot vzroku za višjo smrtnost je skrajno neprimerna

Poslanec Socialnih demokratov mag. Dejan Židan je na vlado naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi z novinarsko konferenco Vlade in izjavo direktorja NIJZ, dr. Milana Kreka z dne 11. 1. 2021.
12. januarja 2021/by Barbara Kotlušek

Dejan Židan: Na podlagi katerih ocen vlada podaljšuje policijsko uro in prepoved gibanja med občinami

Poslanec Socialnih demokratov mag. Dejan Židan je na Vlado RS naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi z ukrepi za zajezitev epidemije, in sicer glede podaljševanja t.i. policijske ure in prepovedi gibanja med občinami.
8. januarja 2021/by Barbara Kotlušek

Socialni demokrati zahtevajo obravnavo dobav hitrih antigenskih testov

Poslanska skupina SD zahteva sejo odbora za zdravje zaradi dvomov v zakonitost in transparentnost dobav ter zanesljivosti hitrih testov, ki jih je JAZMP že začasno prepovedala. Dobavitelji naj bi po poročanju medijev bili povezani z največjo vladno stranko SDS.
7. januarja 2021/by mf

Franc Trček: Opomin kot »zahvala« poštnim delavcem za decembrsko pregorevanje?

“Kako bo vlada zaščitila ustavne pravice delavcev Pošte Slovenije in kdaj bo s strani predstavnikov države v nadzornih organih Pošte sprožen postopek zamenjave nekompetentnega vodstva podjetja,” so vprašanja, ki jih je glede nedavnega dogajanja na Pošti Slovenije na vlado naslovil poslanec Socialnih demokratov dr. Franc Trček.
7. januarja 2021/by Barbara Kotlušek

SD s pozivom vladi, da končno pripravi načrt ukrepov za vračanje v šole in vrtce

Socialni demokrati vlade ne pozivamo k odprtju šol, čeprav si tega vsi želimo, ampak pozivamo, da končno pripravi načrt ukrepov in pomoči za odprtje šol, je po današnjem srečanju predsednika vlade Janeza Janše s šolniki izpostavil podpredsednik Socialnih demokratov dr. Jernej Pikalo.
6. januarja 2021/by Miha Damiš

Franc Trček: Slovenija, svetovni prvak izobraževanja na daljavo?

Poslanec Socialnih demokratov dr. Franc Trček je na vlado naslovil poslansko vprašanje glede šolanja na daljavo. V obrazložitvi je opozoril, da se vrsta držav, zaradi specifičnih geografskih in socialno kulturnih danosti, s šolanjem na daljavo ukvarja že vrsto desetletij, kot je zapisal poslanec imajo te države tudi izoblikovane kurikulume, didaktično-andragoške pristope, učne vsebine ter ustrezno pedagoško-andragoško izobraževanje.
6. januarja 2021/by Barbara Kotlušek

Predsedstvo SD soglasno za vložitev konstruktivne nezaupnice

Predsedstvo SD je danes podprlo oblikovanje alternativne protikrizne vlade in konstruktivno nezaupnico Janševi vladi. Za Socialne demokrate je ključno, da se nova vlada osredotoči na reševanje zdravstvene, gospodarske in socialne krize, pri tem pa vzpostavi zdrave temelje za razvoj Slovenije do leta 2030.
29. decembra 2020/by mf

Tanja Fajon: Če bomo povezani in solidarni, ni razlogov, da bi se bali prihodnosti

Predsednica Socialnih demokratov Tanja Fajon je v praznični poslanici na družbenih omrežjih optimistično dejala, da bomo premagali epidemijo. "To je velik razlog za optimizem. Kajti zdravje pomeni vračanje v polno življenje. Pomeni zmožnost povezovanja in premagovanja ovir. Za posameznike in državo."
24. decembra 2020/by Miha Damiš

Dejan Židan poziva k sprejemu rešitve za povračilo kupnin za šolske terminske vozovnice

Poslanec Socialnih demokratov mag. Dejan Židan je na ministra za infrastrukturo, in na ministrico za izobraževanje, znanost in šport naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi s povračilom terminskih vozovnic za dijake in študente.
23. decembra 2020/by Barbara Kotlušek

Matjaž Han: Ukinitev volilnih okrajev bi za volivce pomenila večjo možnost izbire posameznega kandidata ali kandidatke določene liste

Na današnji 54. izredni seji poslanke in poslanci Državnega zbora razpravljajo o predlogu sprememb in dopolnitvi Zakona o volitvah v DZ, ki predvideva ukinitev volilnih okrajev ter uvedbo relativnega in neobveznega prednostnega glasu.
18. decembra 2020/by Barbara Kotlušek