Tristo kosmatih!

Iskane vsebine nismo našli. Morda ste pri vnosu naredili napako, morda pa je bila vsebina spremenjena ali umaknjena.

#vsebina

Matjaž Nemec: EU brez močnega in konkurenčnega gospodarstva ne bo napredovala na nobenem področju

Evropski parlament je danes razpravljal o sredstvih za povečanje konkurenčnosti in odpornosti EU. »Brez močnega, robustnega in konkurenčnega gospodarstva Evropska unija v prihodnje ne bo deležna želenega napredka na nobenem področju,« je v obrazložitvi stališča zapisal evropski poslanec Matjaž Nemec.
28. februarja 2024/by Miha Damiš

Evropska poslanca Brglez in Nemec za zakonodajo o obnovi narave, konservativna EPP in skrajne desne stranke proti

Poslanke in poslanci Evropskega parlamenta so včeraj s 330 glasovi potrdili zakon o obnovi narave. Skupina socialistov in demokratov je skupaj z njunima poslancema Matjažem Nemcem in dr. Milanom Brglezom sprejem zakona naslovila za »zgodovinsko zmago«.
28. februarja 2024/by Miha Damiš

Prihodnjo soboto kongres evropskih socialistov: Evropa, ki si jo želimo – socialna, demokratična, trajnostna

Stranka evropskih socialistov (PES), katere del smo Socialni demokrati, se bo na predvolilnem kongresu zbrala prihodnjo soboto v italijanski prestolnici Rim.
23. februarja 2024/by Miha Damiš

Minister dr. Jevšek s hrvaškim kolegom tudi o projektu zagotavljanja poplavne varnosti

Minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek se je v Zagrebu udeležil uvodne konference treh projektov za podporo upravljanju strategije EU za jadransko in jonsko regijo - EUSAIR. Ob robu dogodka sta s hrvaškim kolegom Šimetom Erlićem govorila o čezmejnem projektu zagotavljanja poplavne varnosti v obeh državah.
22. februarja 2024/by Miha Damiš

Prednik: Gre za kredibilnost in brez kredibilnosti v politiki ne moreš in ne smeš obstati

»Številni me sprašujejo, zakaj smo tako brutalno iskreni, saj imajo tudi druge stranke afere. Sprašujejo me, zakaj tako brezkompromisni obračun in ali se ne bojimo, da nam bo ta iskrenost škodovala,« je v stališču Poslanske skupine SD na izredni seji DZ o boju proti korupciji izpostavil Jani Prednik.
22. februarja 2024/by Miha Damiš

Fajon na zasedanju zunanjih ministrov EU: Slovenija podpira pobudo za preučitev sporazuma med EU in Izraelom

Ministrica Tanja Fajon se je v pričetku tedna udeležila zasedanja Sveta EU za zunanje zadeve, namenjeno ruski agresiji na Ukrajino, razmeram na Bližnjem vzhodu in v Sahelu.
21. februarja 2024/by Miha Damiš

Odziv ministra za šport Matjaža Hana: Namesto praznika nogometa nedopusten izbruh huliganstva

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han je danes ostro obsodil incident, ki se je zgodil na nedeljski tekmi 21. kroga Prve lige Telemach med Muro in Mariborom. Minister Han je izrazil ničelno toleranco do vsakršnega nasilja in nesprejemljivega navijanja, ki vnaša nestrpnost in sovraštvo med ljudi.
19. februarja 2024/by Miha Damiš

Pogovorno omizje Zelena Evropa, zelena Slovenija: Zeleni prehod ne more biti več parola, temveč nujnost, pospremljena s pravičnostjo

Na pogovornem omizju Socialnih demokratov z naslovom »Zelena Evropa, zelena Slovenija«, ki jo je povezoval Boštjan Klun, so sodelovali evropski poslanec Matjaž Nemec, Miha Juvan iz Centra trajnostne mobilnosti, raziskovalka in soustanoviteljica Poligona Eva Matjaž, strokovni sodelavec Poslanske skupine SD Gorazd Prah in župan Mestne občine Velenje Peter Dermol.
18. februarja 2024/by Miha Damiš

Tanja Fajon v Haagu podpisala Ljubljansko-haaško konvencijo

Ministrica Tanja Fajon je kot predstavnica ene od 34 držav podpisala Ljubljansko-haaško konvencijo o mednarodnem sodelovanju pri preiskavah in pregonu genocida, hudodelstev zoper človečnost, vojnih hudodelstev in drugih mednarodnih hudodelstev.
16. februarja 2024/by Miha Damiš

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport pod vodstvom Matjaža Han zagotovilo 672,4 milijona evrov novih finančnih spodbud

Minister Matjaž Han je na novinarski konferenci, na kateri je bil predstavljen Načrt razvojnih spodbud za gospodarstvo, turizem in šport za leto 2024 napovedal, da bo Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport letos gospodarstvu namenilo za 672,4 milijona evrov različnih možnosti sofinanciranja projektov oziroma poslovanja.
15. februarja 2024/by Miha Damiš

Matjaž Nemec: Zgodovinsko sprejetje paketa reform azilnega sistema

»Po 8 letih težkih pogajanj, enem propadlem poskusu reforme azilnega sistema, drugemu predlogu reform iz leta 2020 ter na zgodovinskemu dogovoru iz decembra, ki je politični kompromis, z današnjim sprejetjem azilne zakonodaje na parlamentarnem odboru pišemo zgodovino,« je po glasovanju v Evropskem parlamentu poudaril Matjaž Nemec (S&D/SD) in poročevalec za kvalifikacijsko uredbo, enega izmed ključni zakonodajnih predlogov paketa.
14. februarja 2024/by Miha Damiš

Anton Colarič novi predsednik Foruma starejših SD

Na programsko-volilni konferenci Foruma starejših SD, ki je 6. februarja 2024 potekala v Ljubljani, so delegatke in delegati iz območnih organizacij za novega predsednika izvolili Antona Colariča, za podpredsednico Stanko Ritonja, za glavno tajnico pa Miro Ključanin.
6. februarja 2024/by Miha Damiš

SD: Vlada mora storiti vse, da zaščiti zdravstvene ustanove pred parcialnimi interesi

Poslanska skupina SD je na vlado naslovila pobudo v zvezi z Onkološkim inštitutom.
5. februarja 2024/by Miha Damiš

Pogovorno omizje Močna Evropa, močna Slovenija: Solidarna Evropa, solidarna Slovenija

Socialni demokrati smo skupaj z evropskimi progresivnimi strankami delo usmerili v združevanje moči progresivnih sil EU. Naš cilj je jasen: postati vodilna politična sila, ki bo Evropo vrnila na mesto močne in povezane skupnosti, ki v ospredje postavlja solidarno družbo, zeleno prihodnost, inovativno gospodarstvo ter varnost ljudi.
3. februarja 2024/by Tadej Ekart

Minister Han na sejmu Alpe Adria o pomenu zaposlenih

V Ljubljani se je pričel eden pomembnejših turističnih dogodkov v Sloveniji – sejem Alpe Adria, ki je tudi vodilni marketinški dogodek s področja turizma v regiji Alpe-Jadran. Otvoritev sejma je nagovoril tudi minister Han.
2. februarja 2024/by Tadej Ekart

Fajon za 24ur zvečer in Odmeve: S krivdo kazati na vse, sam pa ne sprejeti odgovornosti, pa kaže na oklepanje položaja

Predsednica SD Tanja Fajon je bila gostja v 24ur zvečer in Odmevih, kjer je izpostavila, da »ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan nosi objektivno odgovornost v zadevi nakup stavbe na Litijski, podpisala je štiristransko pogodbo za nekaj manj kot 8 milijonov evrov«. »Ne jaz, ne ministrica, ne predsednik vlade pa nismo v službi iskanja odgovornih za morebitna vpletanja v nakup, ne moremo opravljati delo organov pregona,« je dejala.
1. februarja 2024/by Miha Damiš

Fajon ob dnevu spomina na žrtve holokavsta: Z globoko jezo opazujem porast skrajne desnice

Na prireditvi ob mednarodnem dnevu spomina na žrtve holokavsta v organizaciji ZZB NOB je slavnostna govorka ministrica in predsednica SD Tanja Fajon dejala, da z globoko jezo opazuje porast skrajne desnice po vsej Evropi in da je najboljši način spomina na žrtve holokavsta in obstreljevanja v Gazi, da »poiščemo pot do miru«.
29. januarja 2024/by Miha Damiš

Tanja Fajon v New Yorku o bližnjevzhodni krizi tudi s predsednico Rdečega križa

Ministrica Tanja Fajon se je v New Yorku srečala s predsednico Mednarodnega odbora Rdečega križa Mirjano Spoljaric Egger ter s kolegoma iz Libanona in Jordanije. Tema pogovorov je bila aktualna kriza na Bližnjem vzhodu.
25. januarja 2024/by Miha Damiš