Tristo kosmatih!

Iskane vsebine nismo našli. Morda ste pri vnosu naredili napako, morda pa je bila vsebina spremenjena ali umaknjena.

#vsebina

Višje sodišče zavrnilo pritožbo: Janša se mora SD opravičiti za laži o “ukradeni židovski vili” in plačati 10.000 € odškodnine

Višje sodišče v Celju je 6. julija zavrnilo pritožbo Janeza Janše in v celoti potrdilo sodbo sodišča prve stopnje o tožbenem zahtevku Socialnih demokratov zaradi lažnivih izjav in tvitov o “ukradeni židovski vili”, sedežu Socialnih demokratov na Levstikovi ulici 15 v Ljubljani.
17. avgusta 2022/by Miha Damiš

SD: Potrebno je odpraviti prekarnost v javnem sektorju in biti zgled gospodarstvu

Poslanci Socialnih demokratov so na vlado naslovili pobudo v zvezi z odpravo outsourcinga v javnem sektorju.
10. avgusta 2022/by Eva Zorko

Matjaž Han z gospodarstveniki v Turčiji za več gospodarskega sodelovanja med državama

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han je v okviru uradnega obiska Turčije, kamor je odpotoval skupaj s predsednikom države in predstavniki slovenskega gospodarstva, sodeloval na poslovni okrogli mizi, ki sta jo pripravili slovenska in turška gospodarska zbornica. Zavzel se je za krepitev gospodarskega sodelovanja in turška podjetja povabil k investicijam v Sloveniji.
10. avgusta 2022/by Tina

Bojan Borovnik: Majhnim občinam, kot je Mislinja, bi prišla prav pomoč regije

Glede na to, da ima občina Mislinja 4500 prebivalcev in ne velja za veliko občino, je veliko težje dobiti sogovornika v Ljubljani. V takšnih primerih bi bila dobrodošla pomoč vmesne (regijske) strukture med državno in lokalno ravnjo.
10. avgusta 2022/by Tadej Ekart

Matjaž Rakovec: Kranj razvijamo v trajnostno, zeleno in pametno mesto

Naš glavni cilj je postati podnebno nevtralno mesto do leta 2030. Zavedamo se tudi, da bomo svetilnik za vse ostale občine, ki bodo sledile.
4. avgusta 2022/by Tadej Ekart

Tadej Beočanin: V zadnjih letih je Ajdovščina postala glavni gospodarski center regije z odlično kakovostjo in dostopnostjo javnih storitev.

Občina Ajdovščina je bila v tem letu razglašena za razvojno najbolj prodorno občino v državi in je prejemnica nagrade zlati kamen. Številni uspešni projekti, pilotni programi in na tradiciji utemeljen razvoj so občino zavihteli v sam državni vrh.
2. avgusta 2022/by Tadej Ekart

Tanja Fajon v OZN o kandidaturi Slovenije za Varnostni svet: To je projekt Slovenije

Ministrica za zunanje zadeve in predsednica SD Tanja Fajon se je v New Yorku na sedežu OZN udeležila pregledne konference pogodbe o neširjenju jedrskega orožja (NPT). Konferenco je izkoristila za številna dvostranska srečanja, med njimi z ameriškim državnim sekretarjem Antonyjem Blinknom in generalnim sekretarjem OZN Antoniom Guterresom, kjer je tekla beseda tudi o kandidaturi Slovenije za nestalno članico Varnostnega sveta OZN za leti 2024-2025.
2. avgusta 2022/by Tina

Jonas Žnidaršič: Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja naj postane avtomatizem

Poslanec Socialnih demokratov Jonas Žnidaršič je na ministra za zdravje in ministrico za digitalno preobrazbo naslovil pobudo v zvezi z evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja.
28. julija 2022/by Eva Zorko

Tanja Fajon v Kijevu: Ukrajini bomo pomagali še naprej

Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon je na povabilo ukrajinskih oblasti obiskala Kijev. V pogovorih s sogovorniki je Ukrajini zagotovila nadaljnjo podporo in pomoč Slovenije. »Že v preteklosti smo Ukrajini pomagali vojaško, finančno in humanitarno. Pomagali bomo še naprej, kolikor je v naši moči,« je dejala ministrica Fajon ter pri tem posebej izpostavila rehabilitacijo ranjencev in razminiranje območij, kjer spopadi ne potekajo več.
27. julija 2022/by Tina

Nemec in Brglez za vzpostavitev vseevropskega mehanizma za upravljanje in obnovo pogorišč po uničujočih požarih

Poslanca Evropskega parlamenta (EP) iz politične skupine S&D Matjaž Nemec in dr. Milan Brglez sta danes podala pobudo za vzpostavitev Vseevropskega mehanizma za upravljanje in obnovo pogorišč po uničujočih požarih, ki divjajo po Evropi.
27. julija 2022/by Tadej Ekart

Meira Hot: Nedopustnim zastojem na mejnih prehodih za lokalno prebivalstvo je potrebno narediti konec

Poslanka Socialnih demokratov mag. Meira Hot se je odzvala na pobudo dnevnih migrantov in lokalnega prebivalstva Občine Piran. Skupaj z deležniki so korak bližje rešitvi nedopustnih dolgih kolon za prehod meje za lokalno prebivalstvo.
27. julija 2022/by Eva Zorko

Državni svetnik Tomaž Horvat v nekaj dneh zbral več kot 5600 podpisov za nakup letala za gašenje

Državni svetnik Tomaž Horvat, ki je na nedavni izredni seji Državnega sveta vladi podal predlog za nakup letala za gašenje, je s peticijo zbral že več kot 5600 podpisov podpore predlogu.
26. julija 2022/by Tina

Meira Hot: Ne črke na papirju, za sanacijo pogorelega področja je nujno ukrepanje

Poslanka Socialnih demokratov mag. Meira Hot je na ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter na ministra za okolje in prostor naslovila pobudo v zvezi s prepovedjo lova divjih živali na območju požara.
26. julija 2022/by Eva Zorko

Meira Hot: Vlada naj pristopi k reševanju problematike in nakupu letal in helikopterjev za gašenje

Poslanka Socialnih demokratov mag. Meira Hot je na vlado naslovila pobudo za čim prejšnji nakup letal in helikopterjev za gašenje.
21. julija 2022/by Eva Zorko

Tomaž Horvat: Soglasna podpora nakupu letala za gašenje

Pobuda Državnega svetnika Tomaža Horvata glede urgentnega nakupa letala za gašenje je bila soglasno sprejeta na današnji seji Državnega sveta.
20. julija 2022/by Eva Zorko

Nemec s pobudo komisarju Lenarčiču: Letalo za gašenje iz programa RESC-EU naj se trajno namesti v Sloveniji oziroma na območje severnega Jadrana

Poslanec Evropskega parlamenta (EP) Matjaž Nemec je danes na komisarja Evropske komisije (EK), odgovornega za krizno upravljanje, Janeza Lenarčiča naslovil poslansko pobudo za trajno namestitev letala za gašenje iz programa rescEU na območje Slovenije oziroma severnega Jadrana.
20. julija 2022/by Tadej Ekart

Marko Koprivc: Popravljamo krivice prejšnje vlade in izpolnjujemo zaveze do nevladnih organizacij

Državni sekretar v Službi vlade za razvoj in kohezijsko politiko (SVRK) Marko Koprivc, sicer tudi predsednik SD Ljubljana, se je danes srečal z direktorjem CNVOS Goranom Forbicijem. SVRK je namreč našla rešitev, da nevladnim organizacijam zagotovi del sredstev, ki jim jih je prejšnja vlada odrekla.
19. julija 2022/by Tina

Jonas Žnidaršič: Policijski vodni top naj bo na razpolago in v pomoč pri gašenju požarov

Poslanec Socialnih demokratov Jonas Žnidaršič je na ministrico za notranje zadeve naslovil pobudo v zvezi z uporabo policijskega vodnega topa v požarih.
19. julija 2022/by Eva Zorko