Tristo kosmatih!

Iskane vsebine nismo našli. Morda ste pri vnosu naredili napako, morda pa je bila vsebina spremenjena ali umaknjena.

#vsebina

Nicolas Schmit in Matjaž Nemec: Socialna demokracija je edina realna alternativa neuspešni politiki konservativnih sil, ki so zadnjih dvajset let vodile EU

Pred iztekom kampanje za evropske volitve je Socialne demokrate danes v Sloveniji obiskal vodilni kandidat evropskih socialistov in socialdemokratov ter aktualni komisar za delovna mesta in socialne pravice Nicolas Schmit.
6. junija 2024/by Miha Damiš

Lucija Karnelutti in Mladi forum SD z akcionizmom »Domopoli«

Kandidatka za evropsko poslanko Lucija Karnelutti in ekipa Mladega foruma SD je danes na Prešernovem trgu v Ljubljani odigrala družabno igro »Domopolija«. Inovativna inštalacija je z vizualno in interaktivno uprizoritvijo osvetlila stanovanjsko krizo, s katero se soočajo mladi v Sloveniji in širše v Evropi.
5. junija 2024/by Miha Damiš

SD: Pozdravljamo priznanje samostojne in neodvisne države Palestine

Socialni demokrati so pozdravili priznanje samostojne in neodvisne države Palestine. »Slovenija tako, skupaj z drugimi podobno mislečimi državami, vodi zgodovinski proces priznanja in s tem poziva k premirju ter daje jasno podporo rešitvi dveh držav,« so izpostavili.
5. junija 2024/by Miha Damiš

Aleksandra Vasiljević in dr. Aleksander Jevšek: Zagotovimo zeleni prehod, pravičen do ljudi

Socialni demokrati so na današnji novinarski konferenci predstavili programski steber »Zelena Evropa, zelena Slovenija«, na kateri so predstavili svoje programske cilje na področju socialno pravičnega zelenega prehoda, energetske neodvisnosti in trajnostne mobilnosti.
4. junija 2024/by Miha Damiš

Mladi forum Socialnih demokratov z novim vodstvom

Na 25. kongresu Mladega foruma SD, največjega političnega podmladka v Sloveniji, so delegatke in delegati izvolili novo vodstvo. Predsednik Mladega foruma SD je postal Miha Kovačič, generalni sekretar Žan Logar, podpredsednica Mia Lola Živković in podpredsednik Žak Gajšak. Za predsednika nadzornega odbora je bil izvoljen Gašper Ferme. Delegatke in delegati so potrdili tudi zavezo o spremembi Statuta Mladega foruma.
4. junija 2024/by Miha Damiš

Na Slovenskem globalnem forumu o internacionalizaciji gospodarstva

Slovenski globalni forum je v razpravah o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva povezal predstavnike podjetij, ministrstev, diplomacije in podpornih organizacij. »Želimo okrepiti možnosti slovenskih podjetij, da osvajajo nove priložnosti v svetu,« je ob tem povedal gospodarski minister Matjaž Han.
3. junija 2024/by Miha Damiš

Matjaž Nemec glede priznanja Palestine: Referendumska napoved SDS je napad na suverenost države in zloraba instituta demokracije

Evropski poslanec S&D in podpredsednik SD Matjaža Nemca se je odzval na vložitev zahteve SDS za posvetovalni referendum o priznanju Palestine.
3. junija 2024/by Miha Damiš

Nicolas Schmit: V nasprotju z desnico imamo ideje in projekte za prihodnost EU

V zaključku predvolilne kampanje za volitve v Evropski parlament, s potekom katere je vodilni kandidat evropskih socialistov Nicolas Schmit zadovoljen, se bodo socialisti in demokrati osredotočili na to, da ljudem sporočijo, da v nasprotju s skrajno desnico imajo ideje in projekte. Obenem je treba čim širšemu krogu volivcev sporočiti, naj ne podprejo strank, ki spodbujajo sovražno retoriko, je še dejal Schmit v intervjuju za Evropsko novinarsko središče (ENR).
30. maja 2024/by Miha Damiš

Matevž Frangež in Lucija Karnelutti: Vlagajmo v raziskave, inovacije in nove tehnologije za razvoj gospodarstva

Socialni demokrati so na današnji novinarski konferenci predstavili tretji vsebinski steber strankinega programa »Močna Evropa, močna Slovenija«, kandidat in kandidatka Socialnih demokratov na evropskih volitvah Matevž Frangež in Lucija Karnelutti pa sta govorila o ukrepih Socialnih demokratov za več inovativnosti.
29. maja 2024/by Miha Damiš

Matjaž Nemec in Mojca Kleva Kekuš pozivata k podpisu vseevropske pobude »Obdavčimo najbogatejše«

Socialni demokrati so danes pozvali k podpisu vseevropske pobude »Tax the rich« oziroma »Obdavčimo najbogatejše«.
27. maja 2024/by Miha Damiš

Jevšek: V obdobju 2014-2020 je bilo s kohezijskimi sredstvi izpeljanih več kot devet tisoč projektov

V Ljubljani je potekala slovesnost ob zaključku Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020. Minister Jevšek je v nagovoru poudaril, da je Slovenija uspešno izkoristila vsa razpoložljiva kohezijska sredstva, s katerimi se je izboljšala infrastruktura, spodbudilo inovacije ter ustvarilo nova delovna mesta v številnih regijah po Sloveniji.
27. maja 2024/by Miha Damiš

Andreja Katič: Delovno in socialno sodstvo sta temeljni steber pravne pravičnosti in socialne stabilnosti

Ministrica Andreja Katič se je udeležila Akademije ob 30-letnici delovnega in socialnega sodstva. V pozdravnem nagovoru je izpostavila zavedanje, da sta delovno in socialno sodstvo temeljni steber pravne pravičnosti in socialne stabilnosti ter poudarila, da je zagotavljanje sodnega varstva pred specializiranimi sodišči ena od pridobitev, ki smo jo ohranjali in razvijali zadnjih 30 let. Dodala je, da jo bomo uspešno krepili tudi v prihodnje.
27. maja 2024/by Miha Damiš

Baković: Spremenjene geopolitične razmere kažejo, kako pomembno je obvladovanje strateških dobrin s strani države

Poslanec Socialnih demokratov Predrag Baković je na vlado naslovil pobudo v zvezi s statusom družbe Farme Ihan.
22. maja 2024/by Eva Zorko

SD: Stanje na področju ginekološke oskrbe državljank je alarmantno

Poslanska skupina Socialnih demokratov, s prvopodpisano mag. Meiro Hot, je na ministrico za zdravje naslovila pobudo v zvezi s pomanjkanjem ginekologov v Republiki Sloveniji.
22. maja 2024/by Eva Zorko

Zvočna verzija programa SD za evropske volitve: Močna Evropa, močna Slovenija

Socialni demokrati so v kampanji »Močna Evropa, močna Slovenija« pripravili zvočno verzijo našega programa za prihajajoče evropske volitve, kar predstavlja njihovo zavezanost vključevanju vseh državljank in državljanov, posebej slepih in slabovidnih, v demokratične procese.
22. maja 2024/by Miha Damiš

Grašič in Brglez: EU potrebuje odgovoren in solidaren odziv na izzive varnosti

Socialni demokrati so na današnji novinarski konferenci predstavili drugi vsebinski steber strankinega programa Močna Evropa, močna Slovenija za evropske volitve - varnost.
21. maja 2024/by Miha Damiš

Hot: Stanje paliativne oskrbe in hospicev je zaskrbljujoče

Poslanka Socialnih demokratov mag. Meira Hot je na ministrico za zdravje naslovila pobudo v zvezi s stanjem paliativne oskrbe in hospicev v zdravstvenem sistemu Republike Slovenije.
21. maja 2024/by Eva Zorko

SD: Bolnica Franja je simbol humanosti, človečnosti in požrtvovalnosti

Poslanska skupina Socialnih demokratov je s prvopodpisano mag. Meiro Hot vložila poslansko pobudo v zvezi s celovito obnovo slovenske vojne partizanske bolnice Franja, ki jo je naslovila na ministrico za kulturo ter ministra za naravne vire in prostor.
21. maja 2024/by Eva Zorko