01: Nova naloga socialne demokracije:
Boj za prihodnost

Pozdravljeni v prvem podcastu Naprej. Z njim želimo okrepiti komunikacijo s članstvom in javnostjo, da skupaj preporodimo socialno demokracijo v gonilno silo napredka v 21. stoletju. S podcastom začenjamo v času, ko se intenzivno pripravljamo na 12. kongres Socialnih demokratov. Na njem bo stranka identificirala izzive pred Slovenijo, Evropo in svetom, predvsem pa na novo premislila, kako se mora organizirati, da usposobi skupnost za spoprijemanje z njimi. Kaj so ti izzivi in zakaj takšen pristop sem se uvodoma pogovarjal s predsednikom SD Dejanom Židanom.

V vsakem podcastu pa se bomo tudi s strankinimi ljudmi in gosti pogovarjali o aktualnem, stranki in prihodnosti. Ker je prav danes v ljubljanskem Poligonu prvi predkongresni pogovor, se bom z glavnim tajnikom SD Dejanom Levaničem ter moderatorji dogodkov, ki bodo do kongresa potekali po vsej Sloveniji, Nevo Grašič, dr. Jernejem Štromajerjem, Janom Škobernetom in Matevžem Frangežem o kongresu, programu in organiziranju.

Vsak petek bomo s podcastom spremljali predkongresno dogajanje, hkrati pa odprli tudi vsebinska vprašanja, ki jih odpira kongres pred nami.