Predsednik SD Židan najostreje obsodil samomorilske bombne napade in izrazil globoko sožalje družinam žrtev terorističnih napadov v Bruslju

Predsednik Socialnih demokratov in podpredsednik Vlade Republike Slovenije mag. Dejan Židan najostreje obsoja današnje samomorilske bombne napade v Bruslju, ki so zahtevali nedolžne civilne žrtve. Ob tem izraža globoko sožalje družinam in svojcem žrtev tragičnih terorističnih napadov v Belgiji. Ob današnjih terorističnih napadih predsednik SD Dejan Židan izraža zaskrbljenost nad vsemi dejanji, ki jih svetu prinaša terorizem in poudarja, da je za boj proti terorizmu nujno potrebno globalno sodelovanje.

“Z vso ostrino besed obsojam to zavržno teroristično dejanje proti nedolžnim civilnim žrtvam. Ne gre samo za napade, ki so se zgodili v zadnjem letu na tleh Evrope in danes v Bruslju, gre za napade na celotno človeštvo, na vrednote evropske demokracije, solidarnosti, enakosti, svobode in navsezadnje miru. V upanju, da se kaj takega ne bi več ponovilo v združeni in povezani Evropi moramo nujno doseči soglasje, da je potrebno dosledno spoštovati načela človečnosti, človekovih pravic, miru, strpnosti, solidarnosti in ob tem tudi nastopiti proti širjenju sovražnega govora v evropskih državah, še posebej v času, ki ga živimo.”